Plastová okna do kamenného domku r. 1907

Neuzavře se domek a nebude docházet k plísním?
Odpovědět
Záleží na více okolnostech ale nějaké problémy mohou nastat.
Odpovědět
Docela málo informací (chcete i rekonstruovat podlahy - vylévat beton, případně něco zateplit a pod.), ale obecně to není dobrý nápad. Navíc z hlediska historického, řemeselného je to s prominutím prasárna. Dřevěná okna lépe snášejí smršťování a roztažení vlivem kolísání teplot nebo vlhkosti.
Odpovědět
Profilova fotka
K plísním nedochází vlivem plastových oken, ale díky tomu, že majitelé nevětrají a vlhkost zůstává uvnitř.
Odpovědět
Pokud budou kvalitní a zejména s mikroventilací, být by mohly. Ovšem do kamenného domu patří dřevěná okna, a já bych o plastových vůbec nepřemýšlela. Koupili jsme starší domek s novými plastáky a byly to první, co letělo. Dali jsme krásná dřevěná a jsme spokojení. Za pět let na nich není nic vidět.
Odpovědět
Mame 100let stary baracek, dole kamen, v patre cihla. Byly tam drevene okna s dvojsklem (hrozne, netesnici, krive, natrene na bilo a loupaly se- umyvat je bylo za trest) nez abychom je opravovali, poridili jsme plastove a zachovali i deleni a tvar (jsou do obloucku = priplatek, ale stoji to za to). Mame i zatepleno. V obytnem patre je vlhkost 35-45% (ted v zime) v podkrovi vyssi, cca70%, problem je jen ve sklepe, ktery je z casti zahloubeny do svahu a z casti na urovni terenu a je tam vysoka vlhkost, ale ta je zpusobena starim domu a (ne)odizolovanim zakladu, spodni voda atd. Takze plastove okna uplne v pohode, plisen nikde. (Rekuperaci nemame)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?