Podlahové topení

Ahoj, chystáme se na kompletní rekonstrukci bytu v přízemí v asi tak 45 let starém RD. Aktuálně přemýšlíme, zda je nějaká šance udělat teplovodní podlahové topení. Podlaha je tvořena 215mm tlustými betonovými panely a nad tím máme k dispozici jen asi 8cm prostoru. Byt je kompletně podsklepen. Děkuji za případné názory.
Odpovědět
📌
Odpovědět
Záleží na možnosti udělat účinnou izolaci podlahy tak, aby jste zároveň "nevytápěli" i sklep.
Odpovědět
@lukasn987 udělat PT do 8cm není problém, ale jak je to s tepelnou izolací ve stropě. Pokud se jedná skutečně o betonové panely bez izolace, tak budete vytápět i sklepy. Můžete alespoň zateplit stropy ve sklepě ?
Odpovědět
@lukasn987 Čemu brání udělat tu podlahu silnější výška stropu nebo dveří?
Odpovědět
Dveří
Odpovědět
@lukasn987 nebylo by vhodnější vyříznout futra a osadit např. nové obložky v potřebné výši ?
Odpovědět
@zubr487 vznikl by mi pak schodek mezi podlahou v bytě a vstupní chodbou, která zůstává
Odpovědět
@lukasn987 pokud nemůžete hnout s výškou, tak osobně bych dal 4cm šedého EPS, na to separační folii, nasponkovat trubky a zalít tenkovrstvým anhydritem 4cm (Thermio). Další zateplení bych nalepil na spodní stranu stropů ve sklepě.
Odpovědět
@lukasn987 5-6 cm potřebujete na samotné zalití podlahy, 1 cm nášlapná vrstva na izolaci zbyde 3-4 cm co bude i nad sklepem tak 1/3 co by tam měla být. Izolace stropu sklepa moc nepomůže, protože ten panel bude rozvádět teplo do okolních zdí a protopíte hromadu peněz. Udělal bych test vrtáním, jestli je to opravdu panel.
Odpovědět
@wpavel pro uváděnou sílu panelu 25cm to snad nebude jen beton. V případě Thermia a trubek 16x2 stačí celková síla 4cm. Jinak samozřejmě souhlas, je potřeba co nejvíc izolace mezi topnou vrstvu a stropní panel protože se teplo odvádí do bočních zdí.
Odpovědět
Zase není potřeba z toho dělat až tak úplnou vědu. Co nejlépe a co půjde zaizolovat pod topnou vrstvou a doizolovat strop ve sklepě. Minimum se asi odvede do bočních zdí ale snad některé sousedí s vytápěnými prostorami a ne všechny do exteriéru. Pozor na Cemix Thermio.
Odpovědět
@travas "Pozor na Cemix Thermio"... Co tím myslíte?
Odpovědět
Článek se načítá
@lukasn987 Od realizačních firem, že se vždy ne zcela povede i když realizaci by měla dělat výhradně zaškolená firma. Záleží to na přesném dodržení postupu. Jinam jsem fanda tohoto materiálu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?