Podřezání staršího domku. Máte zkušenost?

Profilova fotka
čau...hledal jsem a nenašel,třeba jsem hledal blbě...pak se omlouvám. Máme starý domek cihlový na vnitřní rekonstrukci...podlahy a vše co je uvnitř...domek je suchý,po vystěhování nábytku,lin,koberců nikde ani náznak vlhka,domek není obývaný 30let...pouze sloužil jako chata kam se čas od času zajelo,přes zimu tam byl puštěný plynový kotel který udržoval 10stupňů...jde o to či podřezat nebo udělat jen drenáž koelm baráku..každý říká něco jiného..jinak domek je cihlový a základy má...pán z Fa,co nám budou pomáhat povídá že podřezání je jistota ikdyž není barák teď vlhkej..máte někdo skušenost??Míra
Odpovědět
Profilova fotka
@mira1979 Když už budete dělat vnitřky a všechno,tak bych domek podřezala,taky předěláváme starý dům,tak nikdy nevíš,co tě za pár let čeká ;-) Začnete v něm pravidelně být,vařit,nějaká kytka a tak,to všechno zvýší vevnitř vlhkost na kterou nebyl domek zvyklý 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
:-)je to těžký rozhodování,každý říká něco jiného:-)co udělat jen klasické obkopání domu + kačírek a folie?
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Profilova fotka
Vida vida, koupili jsme středověkou ruinu, která byla 20 let obývána a vytápěna sporadicky. Navíc utěsněná každá škvíra, naprostá absence okapů ze severní strany. Ve sklepě 30 cm bahna a nánosů. Výsledek= zdi v domě místy i metr vysoko mokré. Koukni a posuď sám. Dům je ve svahu, tak jsme se rozhodli pro husí krk a nopovou fólii. A zatím jsme spokojení. Dům je ve stavu hrubé stavby, první zimu vytápěn a sušen tu letošní jsme to nechali vymrznout. :-)
Odpovědět
@lawondys člověk by se i kouknul - ale ani v jednom ze třech fotoalb jsem to řešení tzn. drenáže kolem domu, nenalezl :)
Odpovědět
Profilova fotka
taky jsme chtěli původně podřezávat, v domku trochu vlhkost máme, ale bylo nám odborníkem řečeno, že staré chalupy určitou vlhkost ve zdech mít musí, kdyby se to podřezalo, mohly by se za pár let zdi sypat :/ takže to vyřešíme obkopáním zvenku kolem celého domu (štěrk, ipa) a zevnitř vykopem všechny podlahy (+drenáže)
Odpovědět
Profilova fotka
mate nekdo zkusenost s rekonstrukci starsiho RD - podrezani zdiva vs. provetravane podlahy?
Odpovědět
Profilova fotka
Asi bych se obrátila na profesionály...mohu doporučit MIBAG Sanace :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@chroustinka Podřezání zdiva - firma , cena je za m2 a podle materiálu zdi cca 2000 kč , 100% řešení...... Vybourání zdiva a vložení vodorovné hydroizolace - svépomocí, cena materiálu pár korun, 100% řešení....... Provětrávaná podlaha, svépomocí s použítím tvarovek Iglů nebo Solido cena od 500 za m2 a nebo levnější provedení za pomoci třeba bedňáků ?% řešení. 100% řešení je jediné správné vše ostatní je alternativa. Vše záleží na konkrétním stavu a možnostech.
Odpovědět
Profilova fotka
@chroustinka My jsme zvolili ty provětrávané podlahy a k tomu drenáž kolem domu. Bydlíme něco přes rok a zdi jsou v pořádku, ovšem nesmí na nich být nalepen nábytek. V jednom rohu jsem měla přimáčklou krabici s oblečením a po pár zimních měsících se za ní udělala plíseň. Větráme 2x denně. Sleduju vlhkost vzduchu a tam ani v létě neklesla pod 50%, dnes ráno byla 68% - to už je moc. Ty tvarovky iglů byly teď na ForArchu.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 5 měsících
Zdravím všechny nadšence do rekonstrukcí. My chtěli také rekonstruovat, ale po sondě k základům jsem se rozhodli obvodové zdivo sbourat na základovou desku a dát pořádnou izolaci. U základů nám vyběhl pořádný pramínek vody, tak je jisté, že by nám to šlo nahoru do zdiva. Podřezání zdiva je tak drahé, že se nám vyplatí stavba sbourat a dát tam i jiné cihly bez zateplení. Měli jsme strach z tý vlhkosti. Známí právě rok, co rok zdivo okopávají, protože to také nepodřezali a mají pouze fólii a kačírek. Jdeme prostě na jistotu, nejsme nějak manuálně zruční, tak by se nám nic okopávat nechtělo a stále hlídat vlhkost je také dost ubíjející. Dům má sloužit nám a né my jemu.
Odpovědět
Profilova fotka
@komenska Mohla bych poprosit o postup, jak jste dělali ty podlahy? Taky chceme jednu nechat větrat. Dávali jste husí krky?
Odpovědět
Profilova fotka
Nemám teď k ruce projekt, ale úplně vespod je udusaný štěrk, na tom plastové tvarovky iglů (pod kterými proudí vzduch), dále kovové lišty-takové výstuhy, co tvoří pravidelnou mříž. Šedé cetris desky. Vyrovnávací zásyp (něco jako keramzit), polystyrenová izolace. 2 vstvy prošroubovaných a slepených osb desek. Pak konečně nášlapná vrstva (izolace a plovoučka nebo dlažba - pozor nutno flexibilní lepidlo). Dfm, že jsem na něco nezapomněla. Vzduch je přiváděn z půdy a poháněn ventilátorem. Ještě bych chtěla upozornit, že je potřeba průzkum radonu - u nás naštěstí není.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@komenska :-D Tak to radši uděláme beton, dle tvého popisu to vyjde nastejno.
Odpovědět
Profilova fotka
Cenově je tento postup určitě dražší, o výhodách jsme už tady někde psala.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 letech
Dik za diskusi.My jdem taky do klas.podrezani, tedy vložení izolace pod všechny zdi a vana pod celým domem. cena bude do 100 tis. a jsem přesvědčen, že se to vyplatí.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?