Podřezání zdiva

Profilova fotka
Zdravím vás, chtěla bych vás poprosit, zda mi můžete napsat zkušenosti i rady, jak postupovat při výkopu podlah a naslednými pracemi. Chtěli bychom výkopy asi sami, odvoz sutě si domluvíme a co podřezání zdiva? Dělali jste si sami? Díky moc P.S Popř. co skladba podlahy, nechat si od někoho poradit profi?
Odpovědět
@vladimira_l Neuvádíte stávající složení podlah. Klasika je vybourat a vyvést. Na podřezání si pozvěte nějakou firmu. Jde to i ručně, ale je to dost pracné. Následně udělat podkladní beton cca 5cm. Na to penetraci a navařit hydroizolaci, kterou napojíte na hydroizolaci zdiva. Na to naskládáte EPS. Je nutné, aby EPS ležel celoplošně. Nejjednodušší je srovnání podkladu tenkou vrstvou křemičitého písku. Na EPS položíte nějakou separační folii a kolem stěn dilatační pásy. Pokud chcete podlahové topení tak nacvakáte trubky a celé se to zalije anhydridem/betonem. Izolace by měl být minimálně 15cm. Anhydrit/beton je kolem 5cm.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 To právě zatím nevíme, to složení podlahy...budeme objevovat teprve. Říkali jsme si, někde v místnosti kopnout do podlahy a zjistit co tam je. Dům teprve vyklízíme a připravujeme. Jediné co víme je, že v obci je vysoká hladina spodní vody, že nelze mít ani sklep.
Odpovědět
@vladimira_l Na to stačí příklepové vrtačka a za chvilku víte, co tam je.
Odpovědět
Profilova fotka
@zubr487 Jasně, přístě si dovezeme a prostě zkusíme. Je fakt, že zde byl sanační technik, se podívat a říkal, že je vidět na futrech taková rezavá krupička, při vydatném dešti předloni, byla v přízemí docela velká louže...od potrubí nebyla...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?