Pomůžete mi někdo s odhadem rozpočtu na rekonstrukci?

Dobrý den, pomůže mi někdo s odhadem rozpočtu na rekonstrukci?
Odpovědět
Ahoj,myslím že je to moc obecné a nikdo ti tak neporadí.
Odpovědět
Veškeré informace co bude potřeba doplním...Jen jestli bude někdo ochotný mi poradit co a jak.
Odpovědět
Začala bych s tím, jakou nemovitost máte a co všechno chcete rekonstruovat, pak už se určitě najde někdo, kdo řešil podobnou situaci. Poradím ti, pokud budu moct, ale rekonstruovali jsme jen panelákový byt 2+kk.
Odpovědět
My jsme začali s reko.domku.mam to v albu...
Odpovědět
přízemí: koupelna 2x2,5m - celková rekonstrukce (okno, vana, umyvadlo, obklady, dlažba, elektro, odpady...) kuchyň 3,4x4,15m - celková rekonstrukce (okno, kuchyň. linka, elektro, odpady, obklady, dlažba - nyní dřevěná) obývák 6,10x3,8m - podlaha, nejspíš lino (nyní je dřevěná), elektro, okno WC - 1,45x1m, záchod, obklady, dlažba, malé okýnko, elektro chodba 1,45x4m - elektro, dlažba veranda 1,45x3,4m - okno, elektro, dlažba Podkroví: Nyní 3 místnosti - 1 místnost a 2 půdy, ze kterých budou pokojíčky a ložnice - zateplení střechy, okna - 2x klasické a 1x střešní, elektro. Dle financí předělání dispozic a příček. Komín - oprava, vyfrézování, vyvložkování Topení - krbová kamna a plyn, radiátory Domeček máme nyní v rezervaci, vyřizujeme hypotéku a potřebujeme předběžný odhad.
Odpovědět
@sobii koukám, že to máte nahoře podobné, taky bychom asi zvětšili místnost probouráním a bude to vypadat asi jako u Vás
Odpovědět
Ahoj,určitě to udělějte ja to nejdřív nechtěl ale žena mne přsvědčila,teď mame ložnici 27m2 :-). Rozpočet to je těžká otázka,každý má jiné nároky,napíšu jak to mame zatím my. Okna-6xslepní,balkonova sestava,2xdveře a 6x okno dům cca 140t Koupelny máme dvě skoro steně velké cca 130t Kuchyň-linka+spotřeb. cca 110t (od truhláře) Podlahy máme od dobrého kamaráda podlaháře,všude plovka jen nahoře lino (lino bylo ještě o 100kč/m dražší,plovku nam sehnal za polovinu 500/250 Elektřinu mame ponovu tak nevim. Zatelení střechy je různé dle materiálů. Komín-dělali jsme oplechovaní,vyčištění a horní kryt + revize -7t jinak vyfrezováni stoji snad 1500/m Topení rozvody v mědi radiátory elektrokotel a rozvody vody-75t od známého Strašně moc záleží jestli to budete dělat sami nebo firma,mám dost kamarádu a každý umí něco,tak ty ceny jsou jiné. :-)
Odpovědět
@sobii Moc děkuji za cenový nástřel, budeme se snažit co nejvíc využít vlastních sil. Ložničku budeme mít nejspíš malinkou, ale potřebujeme co největší pokojíček, nebo je rozdělíme, musíme se rozhodnout. Ještě se chci zeptat, zda jste si vše navrhovali sami, nebo vždy konkrétní řemeslníci, nebo zda máte nějaké plány od architekta? Potřebovali jste stavební povolení?
Odpovědět
My chtěli ložnici taky menší ale v tom větším pokoji je zrovna balkon a máme prcka,tak nevim,ale časem to možná prohodíme. Všechno to řídí moje žena :-) ,jen drobnosti řeknou řemeslníci,spíš technické věci.Povolení je na vás.posílám odkaz vyberte co je vaše situace.http://www.perlikprojekce.cz/2010/12/kdy-je-treba-stavebni-povoleni-a-kdy-staci-ohlaseni-stavby/
Odpovědět
My máme 4 děti (2 větší a 2 miminka) :-D a nevim jak se nahoru vejdeme, ale věřím, že se to dá nějak zvládnout a upravit. Jen nevim jak s dětma, nejradši by každý do budoucna chtěl svůj pokojík, ale to je nereálné. To je paní moc šikovná, děkuji za užitečný odkaz.
Odpovědět
Tak to je vás opravdu dost :-) ,nemáte vůbec za co...
Odpovědět
Rozpočet pro stavební práce se musí dělat odborně na základě projektu. Je to placená služba a nenechto to dělat nikoho zadarmo. Tuto službu dělám. Jak projekt tak i rozpočet. Výstupem je ucelený balík pro firmy aby mohli zakázku nacenit. V rozpočtu jsou ceny materiálu a prací. Když máte takový rozpočet v ruce, víte kolik maximálně zaplatíte když nic nezměníte. Většinou je ale cena asi o 5-10% nižší, než co říká rozpočet. Rozpočet se sestavuje podle ceníkové soustavy pro stavebnictví. (placený software).
Odpovědět
Článek se načítá
@stavitel_jf @sobii Tak už mám v ruce jeden rozpočet, nechali jsme si ho zhotovit od majitele stavební firmy...a udělal nám ho zdarma. Nyní nám ho pro porovnání dělá druhá firma a taky bude zdarma. Mají svého projektanta, který to vše zakreslí a nacení...Projekt prý nebude potřeba, když nebudeme hýbat nosnými zdmi. Jsem zvědavá, jak se potom bude lišit...
Odpovědět
@multina Tak to vám stavitel namlouvá nesmysl, pokud se dělá zásah do elektřiny a celková rekonstrukce včetně výměny oken, zateplení střechy a vůbec práce v tomto rozsahu, je stavební povolení nebo ohlášení stavby nutné. zajděte se sami poinformovat na stavební úřad. To za prvé. Za druhé nikdy nepřistupujte na cenovou nabídku jediné, vámi oslovené firmy. Jednoduše - pokud to firma ví, že se na nikoho jiného neobrátíte, zaručeně se nebude při nacenění prací držet při zemi, to mi věřte. ( mám přes třicet let praxe v oboru). Pokud chcete, nechte jim jen zpracovat projekt - ale zase, nechte si nejdřív udělat cenovou nabídku s přesným uvedením rozsahu prací.a Případně se s touto nabídkou obratte na jiné projektanty.. Běžně totiž stavební firma nabídne projekt za nízkou cenu, stejně jako vám udělá třeba předběžný rozpočet "zdarma! a pak si ho pěkně nechá zaplatit v přešvihnuté ceně stavebních prací. zadarmo vám nikdo nic nedá. Navíc odhad nákladů se dělá jednoduše - na kubík obestavěného prostoru, to je jednoduchá násobilka a trvá to pět minut, možná.
Odpovědět
@multina Obecně doporučuji, aby projekt s rozpočtem dělal nezávislý projektant, je to v rámci objektivity. To co píše inkajanakova chi jen doplnit o maličkost. Nezávislý rozpočet myslí opravdu na všechny položky a "nezapomene" na nic. Rozpočty v rámci nabídky velmi často obsahují nějakou tu chybičku. A pak z těch chybiček jsou vice práce za desítky tisíc. Pokud má být projetk a rozpočet v rámci realizace, tedy na klíč, pak doporučuji, alespoň velmi kvalitní a podrobnou smlouvu.
Odpovědět
@stavitel_jf A stejně i v tomto případě je nutná rezerva, protože nikdy se ještě stavebník nevešel do rozpočtu. Je to dáno tím, že materiál může být za různou cenu - stačí třeba porovnat dlažby, obklady, vypínače, typy radiátorů a kde jsme? proto je nutné mít nejmín 10% rezervu.
Odpovědět
@inkajanakova Jojo, na koncových prvcích je to častý náběh ceny. V tomhle směru pak dost pomůže kvalitní bytový architekt. Když investor dopředu dostane obrázek jak co vypadá a co to umí v interiéru pak už není složité se přiblížit reálné ceně. Čím pečlivější a kvalitnější příprava, tím menší jsou pak cenová překvapení a vicepráce.
Odpovědět
@stavitel_jf Já vím, že je to asi různé, ale nevim kolik takový bytový architekt stojí. Šetříme každou korunu a já nikoho takového neznám, abych se poptala. Musela bych vybírat někde na netu a pak sledovat reference, nebo jinak nevim.
Odpovědět
@multina Mám takový neodbytný dojem, že zde se pohybuje jedna, která se se nenápadně prezentuje jako někdo kdo to umí. Služby za architektonický návrh ve třech verzích se základním zaměřením bytu se pohybují do 6 tisíc. Dám Vám srovnání se svojí službou a vždy se najde někdo kdo půjde za kšeftem a podsekne moji cenu :-) : 1. zaměření a zhodnocení stávajícího stavu bytu +zakreslení v technickém půdorysu 3500,- 2. vytvoření 3D vizualizace = vykreslím prostor bytu ve 3D a zanesu do něj prostorově prvky dle vašich představ v typech a barevnosti. Provedou se tři varianty dle vašich požadavků. 1300,-/obytná místnost 2200,-/koupelna = odborné poradenství s výběrem je samozřejmostí. 3. Výpis položek materiálů a prací včetně množství a orientačního nacenění 4000,- do 100 položek (průměrně za byt 4+1 je do 80-ti položek) ceny neobsahují dph tzn, při vystavení faktury bude přičteno 21% Takže, v tuto chvíli je jasné, že se tu nejde jistě někdo, kdo Vám nabídne o hodně menší cenu. :-D
Odpovědět
@multina zkus se poradit s carpatia nebo moskordesign....moskordesign navrhoval mym rodicum rekonstrukci kuchyne a nam navrhuje interiery domu, jsme s nim moc spokojeni.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?