Přestavba rodinného domu. Jaká je orientační cena?

Dobrý den, chtěla bych se vás jenom zeptat,jestli máte někdo zkušenost s přestavby rodinného domu.Máme klasickou kostku a chceme zvedat patro! Chtěla bych se jenom zeptat orientačně plus,mínus na kolik ta přestavba může tak zhruba vyjít!Vím, že záleží na mnoho okolností to si uvědomuju, ale i tak bych byla ráda za váš názor!! Zatím jenom zjištuju co a jak a jestli do toho vůbec máme jít! Počítám tak mega a půl!
Odpovědět
Profilova fotka
@sssmisek Prvně bych si zjistil zda můžete nahoru přistavovat, zda to unesou stěny a pak zda vám to povolí. Zda nebude potřeba posílit strop, předpokládám, že spodní patrio je obytné a budete chtít rekonstruovat za chodu ? Jak je ten dům velký ? za 1,5mil by se mělo nechat v poho přistavět z části asi svépomocí.
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, Nástavba objektu je vždy trochu specifická. Asi jako první bod bych řešil projektovou dokumentaci, kde její součástí musí být statický posudek, který řeší stávající stav stropní konstrukce. Myslím si, že stávající stropní (teď asi střešní konstrukce ) byla navržena tak, že při potřebné nástavbě objektu by měla vyhovět. Je asi důležité počítat se stálým zatížením. Je to zatížení, které působí celou dobu trvání konstrukce, proto je vhodné navrhovat vnitřní část nástavby z lehkých materiálů jako např.SDK. Obvodové stěny jsou pak řešeny z klasických materiálů, kde jejich zatížení je pak přenášeno do svislých k-cí a následně do základové konstrukce a zeminy. Cena 1,5 mil je si myslím možná. Vše je jen na zvolených materiálech a trochu ekonomického cítění :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?