Přístavba k rodinnému domu - postup

Ahoj Střechaři, řeším přistavení jedné místnosti k rodinnému domu, dům je starší a chybí nám v přízemí jeden pokoj. Rozmýšlím se, zda postavit z ytongu nebo dřevo a OSB. Jak byste řešili a postupovali vy? Dům se bude zateplovat až po dostavění. Děkuji za rady
Odpovědět
Nikdo neporadí? :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Ytong, dřevo pak až do krbu :-)
Odpovědět
Ytong,cihla, betonová tvárnice, VPC atd. ;-)
Odpovědět
V tomto případě Ytong a to jen z důvodů toho, že budete zateplovat po dostavění a předpokládám že to bude z polystyrenu a tím zároveň zateplíte i ten Ytong a budete mít jednolitou plochu pro fasádu, která se bude pak stejně chovat. V případě použití OSB by to byla klasická dřevostavba, kde se vkládá vata mezi OSB a tak vnější plášť by byl jiný a ve styku stěn by vám vznikly prasklinky (nebo by jste musel použít dilatační profil), lepit polystyren na OSB z venku by bylo o průser.
Odpovědět
Ma mame z Ytongu pristavbu vytapeneho zadveri v prizemi a zazdeny balkon ve stitu pro zvetseni podkrovniho obyvaku a oboji bude letos zatepleno. Jak pise @rimmer je to podobnejsi konstrukci, kterou uz vyzdenou mame (u nas konkretne plynosilikat v prizemi a plna cihla v podkrovi). Zateplovat budeme vatou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?