Pristavba podkrovi

Holky mame nekdo zkusenosti s pristavbou podkrovi, stavite nebo jste staveli? :-. Baracek mame, teda pritelovo mamka, je to takovy mensi jednopatrovy barak a my chceme pristavet nahoru na strechu nadstavbu podkrovi a z boku baraku pristavet kousek, jako nas vchod, ktery budeme mit zvlast plus schodiste nahoru a nahore podkrovni byt 3 pokoje,obyvak kuchyn dohromady a koupelna. Vsechno uz mame vyrizeno a zaklady na vchod dodelane a chceme zase zacit nakonci brezna. Jde o to, ze bychom to potrebovali stihnout co nejdrive :-| , nejlepe do podzimu, myslite, ze by se to dalo stihnout, mate s tim nekdo zkusenost? :-N Budeme stavet z ytongu, nejvice svepomoci plus nejaci na vypomoc. Staveli uz jste nekdo takhle dalsi patro na barak? Prosim pomoc :-. =-) Mate nekdo nejake tipy?
Odpovědět
Ahoj, my sa prave na taketo nieco chystame, takze vela skusenosti nemame, len my nebudeme mat podrovne izby, ale normalne rovne steny, sice bude pultova strecha...zalezi aka velka je pristavka a celkova obytna plocha (ta nasa ma skoro 220m2)..ale myslim, ze by ste mali stihat..(aby sme tam na buduci rok byvali)ja som este optimista :-D tiez pojdeme na to svojpomocne...tak drzim palce sice som ti vela neporadila ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojky i u nás se bude asi dělat pudní nástavba, ale vůbec nevíme kde začít. Jaky papíry a povolení budeme potřebovat? Zda potřebujeme projekt a jestli se musí pozvat nějaký statik, který stavbu vůbec schvalí? Na kolik to asi vyjde atd. Prostě jestli má někdo nějaké zkušenosti jsem ráda za každou dobrou rada. Ráda se dozvím i nějaké dobré firmy z Brna a okolí :-)
Odpovědět
u nas doma sa na starom domceku robila nadstavba podkrovia, aby sme sa tam ako rodinka pomestili :-) okrem navrhu a novej skridle, vsetko zvladol nas ocino sam postupne v nadstavbe mame dve izby, kupelnu a este akusi chodbu, kde mame pc a kvietky vzhladom na to, ze sme nemali robotnikov slo to pomalsie, ale od jari do jesene to bolo hotovo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
No my by jsme chtěli trošku ušetřit takže to budemem dělat víceméně své pomoci....jestli to teda zvládnem
Odpovědět
misi, myslim, ze ak ste trochu zrucni tak to zvladnete ;-) a naozaj sa na tom da pekne usetrit :-) pri prerabke nasho bytiku nam pomaham ocino a da sa povedat, ze prerabku dalsieho uz spravime zvacsa sami
Odpovědět
Profilova fotka
No doufám ,že jo ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
miši určitě to bude chtít aspoň ohlášení stavby, záleží jak je váš dům velkej (půdorysně). A statika by to taky chtělo, aby spočítal jestli tu vestavbu stávající konstrukce unese, nebo je třeba ji posílit, taky na tom záleží konstrukce např. podlah apod. Ale to Vám už řekne projektant. Taky to zrovna děláme, teď dolaďujeme projekt, právě kvůli ohlášení, ale některý práce už máme hotový.
Odpovědět
Profilova fotka
Ahojte, no aj my sa na to chystáme ale až o dva roky, ked splatíme auto, zatial bývame u svokrovcov, ale pomaly si už kreslíme, som zvedavá na kolko to výde? Chcela by som do miliona a to si myslím, že je reálne, lebo kamarát má stavebnú firmu čiže materiál bude lacnejší, muž je elektrikár a doma všetko možné majstruje. Vyzerá to tak, že budeme mať okolo 170m2, a to tam budú 4 izby, šatník, obyvačka, kuchyna, a samozrejme wc s kupelnou, tak uvidíme jak to dopadne. Chcem sa spýtať aké všetky povolenia treba na výstavbu podkrovia? Dakujem veľmi pekne :-)
Odpovědět
samozrejme, ze sa to da stihnut. ozaj, ako ste daleko? my sme sa nato dali, dom ma rozmery 8 x 16 - su pritom vacsie nervy a viac namahy, ako pri novostavbe, ale da sa to zvladnut. vznikol nam nadherny domcek, kde momentalne byvam s priatelom, nakolko na vedlajsom pozemku staviame dalsi domcek. hore nam vznikli nadherne podkrovne priestory - rozumej izby :-D na chodbu sme dali iba WC, sprcha a kuchyna zostala povodna cize dole. ak budes chciet zodpovedat nejake otazky, rada odpoviem, ak si budem pamatat ozaj a drzim palceky, aby ste to naozaj stihli ;-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
ahoj holky tak jak jsou přestavby? My se na to chystáme na jaře, jak bude lepší počasí. CHceme taky na podzim bydlet tak snad. Takže napřed projektant, statik a pak až stavební povolení ?? No taky schválit hypotéku uff. Budeme dávat dolů střechu, zvedneme obvodové zdi o cca 3 řady itong, pak se zase postaví střecha, zateplí a už jen příčky ze sádrošu, podlaha a zařídit to. Mezi tím samo dojde elektrika,voda,plyn. No snad se to za půl roku dá stihnout - taky spíše svépomocně.
Odpovědět
ahoj, nemáte nikdo, kdo si stavíte podkroví - (byt v bytovém domě, kde mají lidé byty v osobním vlastnictví ) zkušennost s postavením terasy v podkroví. nejde o zásah do nosných zdí a nejde o zásah do nosných trámů, ale magistrát nám to chce zakázat, resp.prý to magistrát Pardubic nepovoluje. Kdyby někdo věděl, jak na to, tak se prosím ozvěte ...
Odpovědět
Ahojte. Vie mi niektorá babenka povedať približnú sumu, koľko ich vyšla nadstavba? CCA? A ako veľká? Ktorá to už máte za sebou... :-|
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
ajka - no mi už dokončujem přistavili jsme ale garáž a nadstavili celkem velké podkroví i s terasou - asi 160m2 8-) a zatím nás to už stálo skoro 2mil - počítám ale teda veškeré výdaje včetně projektu, stavebního povolení - protože ani jsme nehrábli do země a už bylo skoro 100.000,- fuč. A to můj dělá všechno svépomocí a materiál bere skoro za nákupky - sem tam si na hrubší práce zaplatil svoje chlapy. Tak kolem 500,- /den na hlavu. + jídlo a pití. A to je levné. Takže počítáme až bude úplně hotovo tak suma bude na 2.000.000,- ale je fakt, že nic nemáme ošizené a co se týče materiálu všechno kvalitní a spíš z té dražší řady, ale ono se to potom vrátí na teplu a podobně. No byl nám to naceňovat chlap, za kolik by se to dalo prodat a říkal, že teď jak to je, tak kolem 4.500.000,- takže tohle nás aspoň uklidnilo. Když už to stálo tolik peněz.
Odpovědět
Kvetinka, to ti úplne verím... Pretože my sme ešte len na ,,začiatku" (vidíš v albume) a už je vyšše 800 000Sk fuč. A keďže rozrátavame peniažky prichádzame na to, že nám nebudú stačiť ani 2 000 000Sk, veď vnútri ešte nič nemáme...preto som chcela vedieť čo to asi tak vyjde... Či sa to dá zrealizovať za 2000 000Sk (všetko si robíme samy ako vy), bo to by nám potom vyšlo na autíčko (keď ponúkajú také veľké zľavy :-D ) My to tiež máme strašne veľké, okolo 160m2 obytnej plochy+ terasa+ veľký balkón+ dolu vstup. Takže hovoríš, že ste sa vošli... A aké ste dávali omietky? Zo sadrokartonu alebo klasika? A máš aj celkovo zariadené (rátala si to do tej sumy?????) =-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?