Prodloužení stavebního povolení

Profilova fotka
Prosím, ví tady někdo s jakým časovým předstihem žádat o prodloužení stavebního povolení? Končí nám v červnu a nevíme jestli stačí žádat třeba měsíc dopředu nebo dřív a jaký je potřeba formulář. A kolik vlastně prodloužení stojí.... Půjde třeba teď žádat o bezplatné prodloužení kvůli Covidu? Máme rekonstrukci domu svépomocí a dodavatelsky.... ( Zavřené stavebniny, my nemáme IČO apod..) Díky za rady
Odpovědět
Kdyz do 2 let od nabyti pravni moci povoleni zahajite stavbu, povoleni je platne. Pokud potrebujete posunout termin dokonceni (treba kvuli hypotece), pozadate si o zmenu stavby pred dokoncenim. Teoreticky by to do 60 dnu melo byt vydane.
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Stavební povolení bylo vydané v červnu 2019. Rekonstrukce byla zahájena kvůli protáhnutí čerpání hypotéky až v říjnu 2019. Termín dokončení rekonstrukce je červen 2021. Jelikoz máme v podstatě " jen hrubou stavbu" takový rok minimálně ještě budeme potřebovat. Prodlouží mi povolení ještě např. o další 2 roky? (S prodloužení čerpání hypotéky prý nebude problém)
Odpovědět
@luciekocur Povoleni se neprodluzuje, to je platne stale, pokud jste stavbu zahajili do 2 let od toho cervna 2019. Zmeni vam termin dokonceni. Je to slovickareni, ale pisu to proto, at se nam tom pri zadosti nezdrzujete. Dejte si tam termin dokonceni klidne rok 2030, to je jedno. Kdyz dokoncite driv, nevadi. Stahnete si u vas na urade zadost, vyplnte a poslete ji doporucene co nejdrive, at pripadne mate rezervu. Oni vas pripadne zkontaktuji, kdyby byl problem. Kdyby treba sousedum mohlo to prodlouzeni vadit (pokud jste blizko a delate hluk).
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin super, už mi to je jasné. Díky moc za odpovědi. A ještě jeden dotaz, platí se nějaký poplatek?
Odpovědět
@luciekocur Myslim, ze 1000,-
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin Moc děkuji za rady 👍😉
Odpovědět
Nejdříve bych se zeptal úředníka na stavebním, jestli to požaduje, často je jim to jedno a dělají to jen kvůli bance (pokud ta to vyžaduje).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?