Prumyslovy vysavac

Dobrý den všem stavitelům. Mám dotaz ohledně průmyslového vysavače na vyčištění stavby od prachu, zbytků po omítkách, foukané izolaci a jiných odpadů. Máme někdo nějaké doporučení? Děkuji.
Odpovědět
@raadim Mám z lidlu https://vysavace.heureka.cz/parkside-... a za ty prachy mu nemám co vytknout. Jediné co mu chybí, je automatický oklep. Odběr z vestavěné zásuvky spína vysavač a po vypnutí nářadí má vysavač i doběh. Zvládolo to odsávat i drážkovačku. Jen není momentálně v nabídce :-| Jinak jestli to máte jen na jednorázové použití, tak asi vysač z půjčovny s automatickým oklepem.
Odpovědět
Kupovali jsme nejdříve levnější Bosch (cena okolo 3 tis), ale byly to vyhozené peníze - průmyslový vysavač bez oklepu je na nic, vysával půl minuty a člověk ho mohl jít rozebrat, oklepat a zase půl minuty pracovat. K vzteku. Nakonec jsme koupili výrazně dražší značky Metabo za cenu okolo 9 tis. a konečně to vysavání za něco stoji. Takže šetřit se na tomhle nevyplatí.
Odpovědět
Pokud to mate na jednorazovy uklid tak bych zvazil si pujcit vysavac od Hilti s automatickym oklepem (maji i variantu s i dvema filtry takze ma tah i pri oklepu). Mam Karcher a s Hilti se to neda porovnat (ale to ani cenou)
Odpovědět
Děkuji za zaslané informace.
Odpovědět
Já mám starou ETU 402, vysaje všecko a nezacpává se, protože nemá žádné záhyby, vysaje prach, omítku, kusy cihel, všechno, popel, listí, ale musí se čistit víckrát no. Začnu vysáváním větších kusů a pak, když už cítím že táhne mín, tak se zaměřím na prach, čistení je otázka 15,20 vteřin
Odpovědět
Profilova fotka
Jak již bylo řečeno, pokud to nemáte na dlouhodobé používání, doporučil bych si půjčit nějaký opravdu profi vysavač, viz zmíněné Hilti. Je to obrovský rozdíl. Taky jsem měl nějaký obyčejný koupený, ale nedalo se s tím rozumně dělat, takže jsem si na nejhorší práce půjčil Hilti a to je úplně jiná práce.
Odpovědět
Mám Kearcher za pár tisíc. Jemným prachem se bez sáčku za půl minutu ucpal filtr. Dal jsem ale sáček, který pak vysypu a jedu dál, takto už asi 2 roky na jeden sáček. Jiným řešením bylo prolejt prach vodou a to pak vysát bez sáčku. Při vysávání omítek a jemného prachu je celková rychlost o 1/3 až 1/2 nižší oproti Hilty vysavače z půjčovny.
Odpovědět
Chtěl jsem nĕco, co by bylo možno používat opakovaně na stavbě.Máme zatím jen hrubou s okny,tak toho bince bude ještě dost a tak by to opakované pujčovné vyšlo na nějaký jednodušší vysavavač a byl by stále po ruce, tak to mapuju. Díky všem za reakce.
Odpovědět
@martin_s Můžu se zeptat,který typ Karcher máte? Díky
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn za mě teda parkside nic moc, ta tyč jw na mě taky krátká a to jsem celkem malá.. a taky nesaje nějak extra ale za ty peníze je to ok.
Odpovědět
@teresh07 Krátká? Kolik měříte? Já mám 190cm a přijde délkou jako běžná tyč ke starým eťáckým vysavačům. Naopak oceňuju, že je teleskopická a když ji vezu autem, nezabere v kufru tolik místa. Jinak vysavač provozuju spíš s pytlíkama, i když tlačítko uvolnění filtru jakž takž funguje.
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn no já ji mám na max a teda musím se ohýbat, merim 167cm 😀
Odpovědět
Článek se načítá
@teresh07 Tak to mi hlava nebere :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@kofejn ale mají 3 druhy těch vysavacu a ty dva jsou si dost podobný a taky je tu možnost ze mi proste neposlali jeden díl 😀
Odpovědět
Tiež máme Kärcher a sme spokojní
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?