Rekonstrukce chaty - odhad rozpočtu

Profilova fotka
Dobry den, vubec nevim jak toto forum funguje, proto to zkousim takto a vubec nevim jestli spravne. Obsah: Rozhodli jsme se pro koupi pozemku s chatkou o velikosti 32m2. Makler rikal ze je pripravena pro rekonstrukci i rozsireni az do 102m2. Chtela bych se zeptat, na kolik nas ZHRUBA vyjde rekonsteukce prosiiim? aby byla obyvatelna celorocne pro 2 dospele jedno ditko :) ( el je na kraji pozemku, voda se musi navrtat a koupit cerpadlo a vykopat a privest zumpa) Potrebujeme to vedet kvuli odhadu hypo a kvuli tomu jestli ji ma vubec cenu rekonstruovat nebo za 800k poridit chatu novou. Moc dekuji za jakoukoli odpoved!!!! :)
Odpovědět
Nez zacnete o koupi uvazovat, zajdete si na uzemni planovani, jestli to, co makler rika, je pravda. Planujete ji obyvat trvale? Jako rodinny dum s c.p.?
Odpovědět
@urbanovic počítejte, že rekonstrukce vás bude stát stejně jako nová chata
Odpovědět
Profilova fotka
@puhelin ano radi bychom ji vyhnali o dve mistnosti, koupelnu, zateplit...
Odpovědět
@urbanovic Pro jistotu bych si to sla pred koupi overit, jestli budete moc rozsirovat.
Odpovědět
@urbanovic ještě aby nebyl problém s hypo. Co mi říkal poradce, musí být stavba napojena na vodu a el. A potom rozhodně zkontrolovat územní plán dané obce. A stavba musí mít alespoň číslo evidenční.
Odpovědět
Profilova fotka
Některé banky ani na č.e. hypotéku nedávají. Každopádně si pořádně zjistěte, jestli se vůbec chata rozšířit dá. Jestli se vůbec můžete napojit na elektřinu a povolí vám tam jímku. Jestli tam ta jímka pak půjde vyvážet (to byl třeba velký problém u nás na chatě). Prostě jestli je to vůbec objekt vhodný k celoročnímu obývání. Jinak vrtaná studna dnes stojí cca 1000,- za metr a nikdo vám neřekne, v kolika m ta voda bude, může to být 10m, ale taky 70m. Myslím, že těch 800tis. v tom utopíte, ani nebudete vědět jak.
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici jasan. To máme vše pozjistovane a bereme si americkou hypotéku. Pozemek je veden jako rekreační objekt. Elektrika je na hraně pozemku, s jimkou problém není a studnu bychom rádi ale jak říkáte nikdo nám neřekne v kolika metrech je voda :( nakonec chatou necháme tak jak je a pořídíme si celoročně obyvatelny mobilní dum... byli jsme se na ně i podívat a bomba :) akorát co jedine nás teď trápí je ta voda. Jak by se to popřípadě dalo řešit jinak. Pod našim pozemkem je spadovy vodovod ale my jsme na kopci takže pochybuju že tam bude tlak .... Ale děkuji za odpověď:)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
Dobrý den, jsme v podobné situaci. Pořídili jsme si chatu, milujeme to tam i když je to spartánské a s kadibudkou. Pitnou vodu si vozíme z domu. 30min autem. Chystáme se na rekonstrukci, tzn. nová střecha, přístavba koupelny, nová el., rozvody vody a zprovoznění komína na připojení kamen,.. Napadlo mě, co třeba nádrž na dešťovku jako užitkovou vodu. V případě nepršení objednat cisternu a nechat nádrž naplnit. Už jsme to takto udělali a 6 kubíků za 1500,- není tolik. Pitná voda na pití a vaření se dá vždy na víkend dovézt nebo koupit. Záleží tedy jak tu chatu se zahrádkou chcete využívat. Někdo rád prchne z města za přírodou a někdo tam nevydrží bez TV a wifi.
Odpovědět
Profilova fotka
@linduschka81 dobry den, tak to mame podobne 🙂 milujeme to tam i za spartanskych podminek ... chceme koupit toitoiku (coz je taky pekne draha sranda co jsme zjistili ) Na vodu mame kubikovku plus velke jezirko. Jenze po letosni zime je to kubikovka prazdna a jezirko tak do pulky :/ takze premyslime co dal. Drzte nam palce
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
@urbanovic situace se trochu změnila, po sundání střechy zjistili řemeslníci nedostatečnou pevnost stěn a podlah a chatu s naším souhlasem sundali na základy....takže nám staví novou dřevostavbu na původních základech. Předají nám hrubou stavbu, tzn. vodu, elektřinu, podlahy, stěny ze sádrokartonu, stropy z palubek a interiérové dveře si budeme dodělávat sami. Včetně kuchyně a koupelny. Dejte vědět, jak jste dopadli vy. Zdravím
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
@linduschka81 @urbanovic Ahojky, jak jste prosím dopadli s vašimi stavbami chatek? Máme v plánu koupi rekre. pozemku ale s naprostou ruinou bez zasíťování na zbor- drevostavba uz půlka spadla. Také vše musíme tahat, vodu, naštěstí se nemusí dělat protlak, ale jen kopat, elektřinu, dělat septik..žumpu, naštěstí voda do 15m, el. cca 30m. Poradili byste mi? nebo sdělili vaše postupy? Kolik vás stál projekt a tahání sítí a septik? Kolik nakonec vyšla stavba? Jestli zděné, nebo montované? Plánujeme bud cca 35m2 s obyt podkrovím, nebo bungalov 50m2, cca 3 místnosti. Jestli roubenku montovanou nebo zděnou podle nákladů mobci i SÚ je to jedno pokud zachováme kolorit okolí. Děkuji moc za info i od jiných stavitelů rekre domků 🙂
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?