Rekonstrukce domu 2+1, na kolik cca vyjde?

Ahojte,máme možnost s přítelem rekonstruovat starší domek který mám po tetě.Je malý 2+1 plánujeme tam kompletní rekonstrukci a to podlahy,omítky, rozvody vody,elektriky odpadů,koupelna,kuchyň a ještě bysme chtěli přistavět do dvora alespoň 2 místnosti.Není tu někdo kdo má podobný problém a na kolik by přibližně vyšla rekonstrukce?Našetřeno nic nemáme ted jsem na MD a přítel má 12 tis.čistého dostanem vůbec hypotéku? Díky za odpovědi.Lenka
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj. No, to má přítel dost málo :-o :-( My takový domek- velice starý, přibližně z roku 1850 rekonstruujeme. A to velice pomalu, protože to tahneme z výplat a navíc je od našeho bydliště 80km. Ze své zkušenosti doporučuji- co můžete, udělejte si sami. ;-) Reko může vyjít 500tisíc, ale i 1,5 milionu, záleží na požadavcích, a co vše si můžete udělat sami....
Odpovědět
hypotéku s takovým příjmem nedostanete a ani bych do toho nešla. Neutáhnete to ani z výplat a u rekonstrukce nikdy nevíte co na Vás ještě vyleze za bubáka. Nakonec se to může rovnat ceně za nový dům. Měla jsem paní která rekonstruovala jen půdu - dělala z toho obytný prostor v domě u rodičů a vyšlo ji to přes 800 tis.
Odpovědět
Pokud dům dostanete, aniž by jste museli něco platit. Tak bych na vašem místě udělala jen základní úpravy a žila tam 2-4 roky. S malým dítětem to ještě jde. Během těch 2-4 let bych spořila měsíčně aspoň 4 tisíce Kč (přibližná měsíční splátka hypo). Viděli by jste tak, jaké to je žít s takovou hypotékou, jestli se to dá/nedá. Pokud by jste to zvládli, tak za 4 roky máte našetřeno kolem 190 tis. a k tomu pravděpodobně už budete mít dva příjmy. To pak budete mít hezký základ na hypo. Určitě bych nejdřív radši něco našetřila a zkusila žít tak, jako bych měla hypo.
Odpovědět
ahoj, tak s tímto příjmem bych se dost bála, nikdy nevíš, co vše na tebe při rekonstrukci "vykoukne", s čím se nepočítalo a pro vás by zřejmě každé navýšení nákladů znamenalo dost velký problém. Buď bych udělala nejnutnější opravy stávajícího 2+1 a v tom bych bydlela a dál rozšiřovala nebo to eventuelně prodala a šla do většího až to splatíte nebo až budeš zase v práci uvidíte jak si fin. stojíte. Nebo bych si nechala udělat projekt nastávající 2+1 a možné rozšíření domu do budoucna tak, abyste teď udělali opravy jen na tom stávajícím s minimem stavebních prací (úpravy dispozice) a pak do budoucna, pokud to bude ze stavebního hlediska reálné, můžete domek dozšířit. Mám výbornou fin. poradkyni, právě přes ni řešíme hypotéku na byt, pokud budeš chtít, dám ti na ni v IP kontakt.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?