Rekonstrukce domu - cena

Zdravím všechny. Zvažujeme s manželem koupi staršího domu. Zatím jsme se tam ještě nebyli podívat, ale líbí se nám dům i čtvrť. Na kolik myslíte, že by vyšla rekonstrukce? https://www.sreality.cz/detail/prodej... . Vůbec to nedokážeme odhadnout, tak přemýšlíme, zda do toho jít. Střecha by měla být "nová", nový plynový kotel. Dům je suchý a měl by být v dobrém technickém stavu.
Odpovědět
Ahoj ,dům vypadá pěkně,ale takle ti nikdo neporadí, napiš co vše by jste dělali,někdo vymění jen okna a hotovo,my jsme třeba dělali komplet včetně rozvodů vody a topení,všude štuky atd.....
Odpovědět
@sobii já si to právě neumím moc představit... Určitě to budou podle fotek podlahy a výmalba stěn a okna do zahrady, kuchyně, ale ta by byla vždycky. Zbytek se uvidí podle stavu. Předpokládám, že i koupelna bude nutnost. Doufám, že nebude nutné dělat komplet novou vodu a elektroinstalaci. Zateplení bychom asi dělali až časem a možná jen půdy. Dům by měl být v dobrém technickém stavu.... Ale na prohlídku jdeme až po novém roce a chtěla jsem si udělat nějakou představu o ceně rekonstrukce....
Odpovědět
Ten dům vůbec nevypadá na první pohled špatně.Už jenom ta pečlivě vypiplaná zahrádka, bílé nepoškozené stěny a podle fotek všude čisto.Určitě bych vyměnil radiátory v celém baráku (deset kusů?) a trubky k nim.Jestli je kotel nový tak bych odhadl to topení komplet cca 70 tis.Pak asi podlahy ve všech místnostech, plovoučku bych viděl slušnou za 300-400Kč/m2(plus mínus), lino asi taky tak.Kuchyně 70-100tis.Koupelny nejsou vidět na fotkách ale když budete rozumně rekonstruovat tak obklady, dlažby 300Kč/m2 (dá se i méně) záchod 2tis., vana5tis. , umyvadlo2tis., sprcháč 6tis. to jsou položky v jednotkách tisíc (běžná třída).Teď mi dělal kamarád dvě koupelny v domku a za práci chtěl komplet po 15 tisících (navíc vyzdíval různé kouty na pračku atd, dělal elektriku, žebříky a špalety u oken.U tohohle domku vypadá, že se tam dá celkem rychle bydlet a úpravy dělat v klidu a postupně.Nevím kolik je běžná cena za domy v Plzni, ale stejné peníze dávají lidi v Praze za 3+kk na sídlišti.Já bych pokud se Vám dům líbí neváhal.
Odpovědět
Mame podlahovku cca 150m2,podlahy vyšli na cca 100t od kamaráda podlaháře jinak by byli za 150, cca osm oken a dvoje dveře 150t ,koupelnu počítej tak 60t,kuchyn může být za 30 nebo taky za 300 :-) Koukal sem na to topení a to by asi taky chtělo my to vše dali do zdi a mědi.
Odpovědět
Profilova fotka
no nevím jsem zásadně proti rekonstrukcím - to co se nakonec vyvrbí - aby z toho nakonec nebyl milion na rekonstrukci nevím jak v Plzni, ale na Vysočině když někdo koupí barák starý za 1,5 milionu tak 2 miliony padnou, přitom, když se sežene výhodná koupě pozemku od města tak dům se nechá postavit za 2,5 milionu, plus luxusní kuchyň a zařízení za 500000 kč a jsem na 3000000 kč bez pozemku a vše je nové dle mých požadavků a ne starý dům, kde se mi nic nelíbí a třeba nevyhovují dispozice atd.
Odpovědět
@hbboy bohužel cenovej rozdíl vysočiny a plzně je značnej. V Plzni se pozemky za rozumnou cenu sehnat vůbec nedají a v okrajových částech(dojíždění kamkoliv nutnost) jsou ceny 2000 kč/m2 a výš a parcely jsou obvykle okolo 1000m2. Barák komplet na klíč(nehodláme stavět svépomocí) min3 - 4 mil + vnitřní vybavení. A doba stavby a všeho tak rok a půl.... To fakt ne. Novostavby se v Plzni prodávají v okrajových částech tak za 4,4 mil(ano našla jsem novostavbu za 3,4 - řadový čtyřdům, ale zahrada jen 60m2). V Plzni samotné starší novostavba tak 5 mil a výš. Jinak naše podmínka pro starší dům je, že musí mít vyhovující dispozice a rekonstrukce nesmí být moc náročná. Ikdyž jsme do toho taky původně nechtěli jít.
Odpovědět
@tydydka Tak jak se vam domek libil? Take shanime dum ci velky byt v Plzni, uz od cervna. Tento jsem nejak preskocila, asi se mi zdalo, ze je maly, potrebujeme alespon 3 loznice. Uz jsem zoufala, kazdy den sjizdim sreality a nic kloudneho tam nejsem schopna vykoukat.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?