Rekonstrukce nebo jít o dům dál?

Ahoj, zajímal by mě váš názor, v roce 2013 jsme s přítelkyní chtěli vypadnout z bytu z města někam do přírody na vesnici a nechtěli se moc zadlužit, narazili jsme na chatu zkolaudovanou jako rodinný domek hned u Žermanické přehrady v rekreační oblasti 200m od vody a tu taky za 1 180 000,- koupili s tím, že časem zvednem střechu nebo přistavíme, narodila se nám dcera, v práci jsem na tom finančně mnohem lépe než před 4 lety v bance nebude problém navýšit hypotéku o další 1 000 000,- a na stavebním úřadě po nastínění mých záměrů taky nebudou mít problém. Teď o co jde, bije se to ve mě, jestli se pustit do rekonstrukce a zvednout střechu, protože je v podkroví hodně nízký strop + zbourat verandu a místo ní postavit ložnici se šatnou a nebo to prodat tak, jak to je, ať to někdo užívá třeba jako chatu a jít o dům dál a koupit rovnou něco většího? Jestli to ve výsledku nebude jednodušší než se pouštět do takové rekonstrukce, nejvíce se bojím toho aby se při sundání střechy neobjevily týdenní deště a nám naprší doslova do obýváku, při takové akci je problém vychytat počasí... viz Album: http://www.modrastrecha.cz/blog/kopca...
Odpovědět
Napiš si pro a proti a podle toho se rozhodněte. Jsou rozhodnutí, které za Vás oba nikdo neudělá. Chápu, že brát v potaz mnohá rizika moc nejde, ale základ ano. Člověk míní, svět mění. Tím jak pomalu prochází různými životními etapami, tak pro něj to, zda je blízko řeka, hospoda, sportovní centrum, les nebo škola nebo co já vím jiného, má vždy jiné priority. Když nejsou děti tak člověk školu třeba vůbec neřeší, pak začne. A například rozdíl mezi vzděláním na vesnici a některými možnostmi ve městě je prostě patrný. A tak je to se vším. Vždy je to něco za něco.
Odpovědět
@kopca89 Pokud jste celkově spokojení s lokalitou a líbí se vám tam a jinam vás to ani netáhne, i do budoucna pro dceru je tam vyžití, tak bych se do toho asi pustil. Verandu zbourat a udělat místo ní ložnici a zvednout podkroví a rozšířil bych ho i nad novou ložnici, když už byste se do toho pustili, tak bych to udělal i tam. Ale záleží jak jste na tom vy.
Odpovědět
@napoleoniii Nad tím jsem taky přemýšlel, možná že by to doporučil i projektant, když už by se přistavěla ložnice z boku a bude se zároveň dělat nová střecha, proč rovnou nepřizvednout i tu ložnici, teoreticky by se to nemělo moc prodražit, jinak zas nějaká zapadlá vesnice to taky není, výhoda je že 500m od baráku je 9letá škola autobusové spojení do měst taky celkem bez problémů Havířov 12km Český těšín 12km tam i pracujeme a Frýdek Místek těch 20km s tím, že do Havířova a Frýdku Místku jezdí celkem pravidelně autobus.
Odpovědět
Taky bych se připojil k návrhu najednou zvednout i prostor nad ložnicí. Řekl bych že jsem tam spokojení a spojení je celkem v pohodě a škola tam pro dítě máte a lékaře, auto máte, takže v tom problém nevidím. Já osobně bych byl pro klid mimo město a pustil bych se přestavby.
Odpovědět
Koupili jsme chalupu uprosted lesa, rekolaudovali na RD a ten klid za nic na svete menit nechceme i za cenu, ze budem muset detem delat taxikare (coz ostetne delaji i lidi ve meste). Zalezi na vasem zivotnim stylu a prioritach. Prset muze a nemusi, to neovlivnite. To musi mit zajistene firma, resit se to da. Myslim ze i pro deti je to v prirode daleko lepsi.
Odpovědět
Profilova fotka
já bych na to šla přes emoce - chce se vám pryč? máte to tam rádi? jak moc? zůstalo by vám tam půl srdce? nebo už máte dispozice atp. plné zuby a radši byste do (skoro)novostavby? a pak taky rozumem - co byste hledali jako nové bydlení? vzhledem k tomu, že potřebujete prodat-koupit, dlouhé stavění asi není na pořadu dne. ani opravování něčeho staršího. představu o investici na rekonstrukci máš, tedy - kolik stojí odpovídající bydlení v místech, kam byste se byli ochotní přestěhovat? a zakolik by se "chata" dala prodat?
Odpovědět
@kopca89 u Zermanicke prehrady je pekne,mate tam skolu,obchod a v lete super pristup k vode,jezdili jsme tam se koupat. Myslim si,ze urcite lepsi zustat tam nez bydlet v Ceskem Tesine,Havirove,Frydku atd. A myslim si,ze jste tam stastni. My bydlime na okraji maleho mesta a do centra bych nesla. Jezdime s muzem denne do prace 20km kazdy zvlast a deti do skoly taky autobusem a nevadi nam to nikomu.
Odpovědět
Líbit se nám tu určitě líbí, jen jsem potřeboval utvrdit v rozhodnutí jít do té rekonstrukce a když se povede, tak už nám v podstatě nic chybět nebude, škola blízko, sousedi fajn, to je někdy k nezaplacení, blbec soused dokáže hooodně otrávit život, zahrada nám dostačuje, rodina a kamarádi k nám taky rádi jezdí, přece jen jsme u přehrady :-D Nebudem tedy vymýšlet, když jsme tu spokojení a pustíme se do rekonstrukce, v jiném domě na jiném místě by jsme třeba nebyli spokojení jak tady a pak se tloukli do hlavy, každopádně všem děkuji za názory ;-)
Odpovědět
@kopca89 myslim fajn rozhodnuti a ver,ze mit fajn sousedy je k nezaplaceni
Odpovědět
:-D takze si uzite krasne Vanoce, bilou zimu... Pak uz ten blazinec zacne, ale vysledek urcite bude stat za to. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@kopca89 toho deště bych se tak nebála. Zvedali jsme střechu na baráku a dole bydlel tchán. Přes celej barák jsme měli velkou plachtu a prostě dokud to nebylo pod folií, tak jsme jeli v kuse... Nervy určitě budou, v tu dobu kdy jsme to dělali byla jedna průtrž za druhou, ale vše se zvládlo.
Odpovědět
@kafr takové rozhodnutí se dá hodnotit až po několikaletém taxikaření několika dětí, dřív je to předčasné. Málokdo si dovede dopředu představit, jak je to náročné. Navíc si myslím, že děti většinu doby svého dětství ocení, že mají blízko hodně kamarádů.... Pokud jste introverti, přesto můžete mít extrovertní děti :-) Věřím, že vám současná situace může naprosto vyhovovat, ale přijde mi to trochu jako chválení dne před večerem. (z kontextu mi přišlo, že děti nemáte)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Prostředí i umístění domu je nádhera, co by za to jiní dali. A jen za rekreační ubytování v takovém prostředí se platí zlatem, vy máte tu výsadu tam bydlet na stálo. A pokud jste tam opradu spokojení, nikam bych se nehnula ;)
Odpovědět
@lenka5731 bydlime v chatove osade, natrvalo je nas tu 6 chalup, z toho 3 nadohled, deti 2-5 let jsou 4, nase pribude na jare. Dale 17lety kluk, je tu od 2.tridy zs, pokud chtel zustat po skole s kamarady, tak taxi prijelo pozdeji. Do obce se skolou+skolkou, kam vsechny deti dojizdeji je to cca 10min autem. (Pesky by se to tam jit dalo, ale zpet je to nehorazny kopec). Ve meste kde pracujeme slusni rodice taky musi taxikarit (priliz mnoho neprizpusobivych). Netvrdim, ze je taxikareni pohodicka. Je to proste realita. Navic pan pise, ze ma skolu=kamarady 500m.
Odpovědět
@kopca89 No tak to máte super si myslím. Jste kousek od města a zároveň máte klid, což je dneska hodně žádané a fajn místo. Já bych to tak udělal, že bych zvedl rovnou všechno a kousek střechy navíc by podle mě nebyla taková částka, hlavně pak to třeba dodělávat by bylo na palici, tak se to udělá při jednom a je to.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?