Rekonstrukce nebo nový dům?

Zdravím, s přítelem stojíme před velkým rozhodnutím. Původní náš plán bylo koupit pozemek a postavit si asi 4 pokojový domek. Bohužel poptávka po bydlení tady na Hodonínsku převyšuje nabídku a nedaří se nám sehnat ani pozemek, ani domek na zboření. A když by se nám i něco naskytlo, tak se většinou jedná o domy v exekuci či insolvenci, což se nám zdá riskantní - nemáte někdo zkušenost? Známá si postavili právě nový dům a jejich starý (asi 60let) prodávají a nabídli nám ho za 1,5mil Kč. Do tohoto domu by bylo možné se i nastěhovat po drobných úpravách, ale samozřejmě bychom si ho chtěli trochu uzpůsobit k obrazu svému. Dům je rozlehlý, bylo by možné ho vyřešit i pro dvě bydlení. Máme však strach, že jak se pustíme do oprav, tak se dostaneme na sumu, za kterou by jsme mohli mít i dům nový. Chtěla sem se zeptat jaká je Vaše zkušenost? Zatím v předběžném plánu by byla výměna střechy, plynové topení za elektrické podlahové, odpady, elektřina, kuchyně a koupelna a kdoví co by se ještě postupem času objevilo, jak by se do tohoto domu začalo vrtat. Budu ráda za každou Vaši zkušenost. Děkuji.
Odpovědět
za ty peníze bych si raději pořídila nový.Nová střecha podle velikosti 100-300tisíc,nové vše ostatní vyjmenované(topení kolem 40,odpady dalších nejméně 10,elektřina také nejméně 10,kuchyně a koupelna komplet do novoty tak za 100..).to by vyšlo opravdu draho.Do toho bych nešla ani náhodou.Také jsme se pustili do oprav staršího ale jen protože nemáme jinou možnost.Mít na vybranou,tak do toho nejdu ani náhodou.Je to nekončící objevování dalšícha dalších nedostatků.
Odpovědět
Profilova fotka
Koupě domu v insolvenci riskantní není, a v dražbě víceméně taky ne...jediné co je v dražbě výhodnější, pořídit již neobývaný dům, ať se člověk nemusí dohadovat. Třeba by stálo se za to poohlédnout...pokud máte hotovost ovšem.....
Odpovědět
nikdy bych si nekoupila starý dům k rekonstrukci, jedině nový. Ceny všeho se vyšplhají vždycky mnohem výš, než člověk počítal a stále se objevují další a další nedostatky, nikdy to nekončí, stále je to prostě starý dům. V jednom cca 60letém právě žijeme, tak vím, o čem mluvím. My ovšem měli tu výhodu, že byl po prarodičích, tudíž náš stojí "jen" ty nekonečné rekonstrukce. Dát za něj ještě 1,5 mil, tak nás nový vyjde levněji....
Odpovědět
@kamcha Taky jsem se tak kdysi rozhodovala a teď už vím, že do starého domu bych ani náhodou nešla. Výjde Vás to opravdu dráž než si postavit nový dům 4+1 a je to nekonečný boj. Nakonec Vám můžou dojít síly nebo finance nebo obojí. Nikdy neuděláte ze starého baráku nízkoenergetický domek a budete mít i velké výdaje za energie. Pokud chcete jen 4+1 tak bych určitě nekupovala barák pro dvě rodiny.
Odpovědět
My rekonstruujeme 80 let starý dům a výjde nás to na 2,5 až 3 mil. Kč. (na zateplovací práce bychom měli dostat částečnou dotaci zelená úsporám). Za tu cenu bychom zřejmě postavili dům nový. Na druhou stranu pozemek ke koupi k dispozici v našem městě není a nebude. Koupená novostavba může mít také spoustu nedostatků (udělat to co nejleněji, jen aby to na první pohled vypadalo hezky).
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?