Přístavba jedné místnosti k RD. S čím začít a zkušenosti?

Dobrý den zvažuji, že přistavím jednu místnost cca 4 x 4 metrů, v obou patrech. Tím dojde k propojení domu s hospodářskou budovou a jejímu lepšímu využití. Mezi domem a hospodářskou budovou je prázdné, nevyužité místo. Přístavbou dojde k propojení domu a vybudování nové koupelny, vše na patro. Máte někdo zkušenosti? S čím začít? Cena projektu? Cena celé stavby? děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
Dobrý den, tohle bude staticky zajímavější. krček mezi objekty bude ovlivňovat stávající základové konstrukce obou budov. Určitě bych hledala dobrého statika, aby navrhl správné řešení. Já to vidím na dilataci mezi novou přístavbou a domem i mezi přístavbou a hospodářskou budovou. Cenu projektu neodhadnu, ale stěžejní bude ta statika. Stavebně technické řešení nebude náročné. A na provádění bych opět viděla nejdražší část v založení. Bude tam složitější dostat těžkou techniku. Jinak je to ale super nápad a i řešení bude technicky zajímavé.
Odpovědět
@leksie děkuji, názor je vyčerpávající a rozumný. Tak že v první řadě najít statika, pak projektanta. Desku firma, zbytek možno svépomocí. Těžká technika nebude potřeba, opravdu je to malý kousek, tak že to zvládnu i sám
Odpovědět
@alfonss prvne bych zkusila projektanta...neni to zas az takovy orisek a nezvyklost...kvalitni pozemak by si mel poradit..a pokud by si nebyl jist, tak uz obvykle ma i svyho statika..
Odpovědět
@misadan Nevíte tak přibližně kolik si může projektant/statik vzít? Jen nějaký nástřel, aby věděl čeho se držet při hledání? Dekuji
Odpovědět
@alfonss hodně záleží z jakého jste kraje...ale u nás bych to viděla tak kolem 15-20 tis.... pokud by šel do hry statik, tak to netuším...
Odpovědět
@misadan mezi jihomoravským a zlínským krajem Jak tak vidím, nejhorší bude prokousat se papírováním, které se musí zaplatit než se dá první cihla, přitom jde o jednoduchou stavbu.
Odpovědět
Nevím jak Vy, ale já bych si na to nikoho nezval. Sám víte nejlépe jak se chová podloží na Vašem pozemku. pokud tam máte nějký průchod nebo něco podobného. Vyklidtě to, starý beton vybourejte. ze ztrac. bednení si udělejte hlubčí obvodové pásy pro desku, kterou potom vylejte betonem. Hodte izolaci a začněte stavět. 15-20 za statika a projektanta ... sám zvažte jestli je to potřeba za tyhle peníze v pohodě uděláte základy i s tou izolací a možná Vám ještě zbyde.
Odpovědět
Profilova fotka
@krumpac Teda vy jste odvážný! Viděl jste už někdy dům, kde si podkopali základy? Já jo a střechu měl tedy zatraceně nízko! Ono hrabat si kolem základů není vůbec žádná legrace. Následné zastavění proluky ovlivňuje i založení stávajících objektů. Když se to provede špatně může docházet k poklesům přilehlých stěn a následně k trhlinám ve zdivu, v horším případě i ve stropech. Kdyby šlo o pergolu... ale jde o dvoupodlažní vestavbu.
Odpovědět
@leksie Jo viděl, mám už podkopané základy cca něco přs rok a půl.. nejdřív jsem měl strach aby se to nehlo a dívaljsem se na dzi jestli nepraska omítka ..ale nic do za tu dobu neudělalo. nemám čas to dodělat a základy mám stále podkopané a budu ještě muset podkopat více.. tady pán ani nemusí jít tak hluboko ..já jsem kopal celkovou hloubku 210cm a to základy jsou pouze něco kolem 130cm.a to jsou staré kamenné základy. Ale je to riziko no. Samozřejmě je lepší nedělat psí kusy a vše řádně. Jen jsem psal že to také takle lze. Chce to ale přemýšlet a většinu věcí naddimenzovat.
Odpovědět
Dům je bez sklepů a stáří 50let, hospodářská budova taky, ale 40let. To by mohlo sedět. Mezitím je prostor jak jsem psal cca. 4x4m, kdo ví zda je potřeba statika, projektant asi jo, plány budou potřeba. Vykopat a vylít betonem není problém. Platit zbytečně za studie nechci, podle mě jednoduchá stavba, ale ...
Odpovědět
Nám dělal statik rovnou i projekt, takže to nutně nemusí být dvě položky.
Odpovědět
@wegar na kolik Vás to vyšlo nebo na kolik tipujete tohle.
Odpovědět
Článek se načítá
@alfonss Projektoval nám střechu, takže to bylo z jiného soudku. Byl to kompletní projekt pro SP se statikou na rekonstrukci střech zemědělské usedlosti ve tvaru U, s tím, že realizace bude ve dvou-třech fázích. Projekt byl ve Stč kraji za 40 tisíc, ale opravdu veliké plochy a sanace špatných rozhodnutí a realizací ze 70. let. My raději dáme peníze do kvalitních projektů, aby to bylo v pořádku a pak realizace postupně. Tento dosti malý kousek dostavby bych neviděla na víc, než těch 15 tisíc.
Odpovědět
@wegar projekt je nějak časově omezený? Nebo platí do skonání světa.
Odpovědět
@alfonss Projekt platí nafurt, ale stavební povolení má platnost dva roky. Což tedy nevím jak se teď po novele bude řešit.
Odpovědět
@wegar nejaka zmena?
Odpovědět
@alfonss Novela stavebního zákona http://www.mmr.cz/cs/Ministerstvo/Min...
Odpovědět
Dobrý deň určite si na to zavolajte projektant a keď bude robiť aj statické prepočty tak by to bolo úplne skvelé. Podla toho co som pochopila tak chcete prepojiť obe stavby. Projektant Vám musí zamerať obe stavby spoločne s výškami oboch objektov, podľa môjho názoru tam budete musieť dávať základový pas keď chcete stavbu ťahať do vrchu, keby to bol len prístrešok stačia vám stĺpiky. Určite sa poraďte s projektantom keď chcete spojiť obe stavby, držte sa.
Odpovědět
@lenkabaumg dekuji
Odpovědět
Keď teraz pozerám na tu fotku tak štíty oboch stavieb mate naopak takže na dome budete musieť otvoriť a prerobiť krov, inak vám tam vznikne pekný priestor na terasu a podla mňa tá prístavba je dobrý nápad, uzatvorite si pekne dvor.
Odpovědět
@lenkabaumg děkuji. Střecha se musí napojit a vyrovnat výškové rozdíly obou budov. Snad se to letos povede, myslím, že svépomocí by to nemusel být ani problém. Uvidím kolik bude rozpočet, co půjde to udělám sám, pouze na složitější věci si někoho pozvu
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?