Rekonstrukce starého domku, jak dlouho může trvat?

Profilova fotka
jak dlouho lidičky může trvat rekonstrukce domku? podlahy, nová okna, přistavět koupelnu, dveře a natáhnout nové trubky na vodu? díky moc manžel mě hrozí s 2 rokama :-(
Odpovědět
My začínali v červenci..otloukali jsme zdi, kopali podlahy, nová eletrika, okna, voda,topení, betony, vylití schodů... nyní jsme ve fázi nahazování a štukování, děláme spoustu věcí svépomocí a trávíme tam každý víkend, počítáme, že se budeme v září stěhovat ale spousta věcí bude provizorně. Pokud máte peníze tak se to dá zvládnout dřív. Ale jinak mi ty dva roky připadají reálné. My děláme jen spodek cca 95 m. Na vršek nejsou zatím peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
@amendee Budete mít peníze hotově a platit si firmu? 1-2 roky jsou určitě reálné, možná víc-zvlášť v případě, že si budete práce dělat sami. :-N
Odpovědět
okna firma, počítám, takže to váš čas moc nežere. dveře vchodové? - firma - totéž vodu nám dělal táta - zabralo mu to týden, chtěli jsme firmu, ale nenechal se odbýt - není moc pracný - záleží, v čem se zasekávají drážky - např. ostře pálený cihly žádná sláva, plynosilikátové bloky tam je to hned. podlahy nám zabraly času nejvíc - rozbourat starý beton, vykopat hlínu - pak podkladní beton, izolace proti vlhkosti, tepelná izolace a vrchní betony - to nám zabralo hezkou řádku dní - vše svépomocí ve 4 lidech - 2chlapi 2 baby. časově je zásek i na řemeslníkách. dům jsme koupili loni v září, jsme celkem časově vytížení, takže tam netrávíme každou volnou hodinu a vidím to tak na stěhování v červenci - ale žádné provizorium - vše uvnitř bude hotovo rovnou - výhoda pro ty, co mají kde bydlet. můj táta má oblíbenou větu "To je hotový za chvíli" - jenže jednotlivý práce uměj toho času sežrat celkem slušně a z chvíle je třeba den. no a pak se ještě při rekonstrukcích umí objevit nečekané problémy, které stojí čas i peníze :) u nás třeba neplánovaná rekonstrukce topení za 150k :D
Odpovědět
Profilova fotka
záleží kolik si toho budete dělat sami a melouchařením a taky zda na provozu nebo budete bydlet jinde bydlíme v patře, rekonstruovali jsme přízemí - bourání a stavba příček, voda, odpady, plyn, elektřina, podlahy, okna, nová koupelna i kuchyň - vše krom elektřiny a bourání dělali řemeslníci a firmy, trvalo to 3 měsíce teď se chystáme na patro, předpokládáme 2 měsíce, pak už bude chybět jen topení a dodělávky, které kvůli topení nešly dodělat a zateplení - do příští topné sezóny musíme mít hotovo - takže celkem i s prostojema cca rok
Odpovědět
Ahoj, my jsme si nejdřív domluvili všechny řemeslníky a pak to šlo rychle.K 1.12. jsme převzali dům a do 31.12 jsme měli hotové: nové rozvody vody, plynu, kotel, radiátory a novou elektřinu. Postupně s tím se dělala koupelna a záchod, vše muselo ven a dělat se znovu. Obě jsme měli hotové 3.1. Teď (18.1) máme zapravené a zaštukované zdi, hotovou dlažbu v kuchyni a čekáme na okna, ty budou koncem ledna. Myslím, že je to hodně o tom, jak si naplánujete práce a jaké budete mít řemeslníky, my jsme trefili fakt dobře. Museli jsme se nastěhovat k 1.1., protože nám končila nájemní smlouva a nelitujeme toho. Sice obýváme 1 místnost, ale funguje vše včetně sprchy. Po oknech se chystáme na podlahy a do toho se bude dělat kuchyň.Tak hodně štětí:-). Podotýkám, že na všechno jsme vzali firmy, protože oba pracujeme do 5h.
Odpovědět
@amendee Myslím,že dva roky jsou naprosto reálné a naopak celkem standartní doba....(většina známých co opravovala dům,tak jim to trvalo okolo 3-5 let) My jsme měli při koupi domu novou střechu,jinak zbytek byl na nás.Trvalo nám to cca 1 a 3/4 roku,ale manžel nezná nic jiného než ve volnu barák barák a zase barák,nebyla žádná dovolená..dokonce jsme na baráku byli i o Štedrý den. Jinak hodně důležité je na jaké natrefíte řemeslníky...protože my jsme bohužel měli štěstí na snad nejhoršího topenáře pod sluncem,který nám vše o dost posunul,museli jsme kvůli němu i měnit posloupnost prací. Bohužel nemáme rodinu,která by nám pomáhala,takže na sádrokartony jsme měli placenou pomoc,pak jsme hradili práci elektrikáře....podlahy jsme dělali anhydritové,takže ty nám vylila firma,okna byla tuším do měsíce,koupelny dělal manžel s kamarádem.
Odpovědět
Profilova fotka
:-) Záleží na tom, co s podlahou budete dělat, záleží na tom, jak šikovný manžel je a kolik má volného času, záleží na tom, kolik máte peněz...dva roky jsou jistě zcela reálné a věřila bych manželovi, že si to umí spočítat, jelikož to odhaduje dle své situace. Rekonstrukce našeho starého domu probíhá již pět let, udělali jsme už mnoho práce (jedeme v podstatě vše od podlah po střechu + půdní vestavba), ale u konce ještě nejsme a nejbližší rok (možná dva) stále nebudeme. Samozřejmě pokud máte vyčleněný balíček peněz na firmu, která rekonstrukci provede, pak je to na chvilku. Ale velký pozor při výběru firmy a placení záloh předem!!! Má sousedka takto přišla o půl milionu a netuší, zda peníze ještě někdy uvidí. Můj názor je, že pokud je to možné, nejlepší je vše si udělat sám. Člověk ví, kam co dal a jak to tam dal:-)
Odpovědět
Profilova fotka
Tak mi řešíme něco podobného. v Květnu by jsme měli začít a manžel říkal,že se budeme na Vánoce stěhovat. Z půdy udělat podkroví bude asi největší práce. Dole jen nové omítky, koupelna a wc a nové topení.Okna jsou všude nové,tak i střecha a dole nové podlahy,které jsou už i odizolované. Takže na to přijde jen nová podlaha.
Odpovědět
My jsme dělali komplet rekonstrukci spodního patra domu, nebylo tu vůbec nic, ani podlahy no prostě nic. Dělala se koupelna, kuchyň, 2 velké pokoje a 2 chodby, nové rozvody elektrika, voda, vylití podlah, štuky, bouralo se, zdi se nahazovaly (koneckonců můžeš kouknout ke mě do alba) :). Začali jsme v půlce září a končili někdy na začátku prosince. Vše jsme dělali sami a za pomoci známých. Teď už nám jen přijedou vyměnit okna a je to hotové. Jakmile budou finance, tak se pustíme do půdy. Ale je fakt, že my jsme na baráku byli každý den po práci, všechny víkendy + asi 2 týdny dovolené. Ale dá se to :) 2 roky jsou blbost, pokud to nebudete dělat ve dvou a jen o víkendech.
Odpovědět
Profilova fotka
@mppm Tak to je rychlovka, super. My jsme začali s bouráním stropů v létě, pak jsme si ale dali pauzu a zateplování, elektrika, voda, odpad, topení, nahazování zdí máme doposud hotovo, teď nás čekají podlahy, okna, koupelna a začátkem léta se chceme stěhovat.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
My jsme rekonstruovali chalupu, hodně starou chalupu, která byla nasáklá vodou, plesnivé zdi...no šílenost. Soused nám poradil firmu MIBAG Sanace http://www.mibag.cz/, která nám opravdu hodně pomohla, vysušila vodu ze zdí a omítky, vypudili plíseň...takže s touto firmou bych do toho šla znova :)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneta15 jééé, takovýhle nadějný případ potřebuju slyšet :D taky děláme kompletní rekonstrukci starého domu, podobně jak vy, peněz snad budeme mít dostatek, začali jsme před měsícem, pracujeme hlavně o víkendech, ale manžel i po odpolednech, a hrozně rádi bysme byli do konce listopadu (tedy po 8 měsících), kdy čekáme miminko :D, zpátky doma, ale nikdo tomu nevěří, já si taky radši naděje nedělám ;)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@aneta15 áájéé, přehlídla jsem datum příspěvku :D rekonstruujete od července 2012 a letos v září se stěhujete, žejo? :D
Odpovědět
@novynka no doufáme, že se stěhujeme :D, nám to i visí na prodeji bytu, teď děláme takový příjemný věci jako vybírat kuchyň, dveře, podlahy...a hlavně zahrada tam bych teď byla pořád ale když něco zasadím tak mi to děti přejedou motorkou případně traktorem :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@aneta15 taky už bych chtěla být u těchto příjemných věcí ;) zahrada naštěstí bude aktuální nejdřív příští rok...
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 8 měsících
Profilova fotka
Záleží jestli si zaplatíte firmu, nebo holáte rekonstruovat svépomoci. Známí měli firmu rekonstrukce-praha a hotovo dle jejich předtav měli za rok!!! My rekonstruujeme svépomoci již 3 rokem(máme samozřejmě hypotéku) a ještě pořád nenmáme hotovo :(...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?