Rekonstruoval někdo při hypotéce ze svého platu-postupně?

A bydleli jste tam? jak dlouho vam trvalo poskladat penize na reko?
Odpovědět
Profilova fotka
Na to se asi neda jednoznacne odpovedet, jak dlouho to trva. Zalezi kolik vydelavas, kolik z toho usetris a jak nakladna rekonstrukce to ma byt...
Odpovědět
@im4fun no jasne..spis me vic zajimalo jestli nekdo takhle zil:-D v podstate na stavbe a mel radost z kazdy novy kliky :-D ?
Odpovědět
Chci koupit byt a taky to tak asi budu dělat, nevím jak to bude náročné, ale předělávala jsem v malém bytě kuchyň a vařilo se v obyváku jenom z mikrovlnky. Bylo to asi 3 týdny a stačilo,takže mám z toho trochu obavy jestli koupím ten byt.
Odpovědět
@vlna1 no já upřímně nevím jestli z toho mám obavy..je to výzva co všechno můžeme zvládnout..nejsem žádná slečinka co nesnese trochu nepohodlí..nebo i víc..vím,že budou chvíle,kdy nás to bude pěkně štvát..ale i chvíle,kdy nám to půjde a budeme mít radost a celé to bude korunované tím,že jsme to dokázali...a za to to asi stojí..je to i další zatěžkávací zkouška a zkušenost..myslim,že pak nás už jen tak ledaco nerozhodí :-D
Odpovědět
@petapetruska tak přesně takto žijem my..sice to někdy leze na moze, ale dá se to přežít a jak píšeš,. člověk má pak radost ze všeho, co si sám vybuduje ať už namontuješ novou kliku u dveří, nebo uděláš novou podlahu :)
Odpovědět
@petapetruska a hypoteku mame jenom na byt a zbytek si opravujem a budujem ze svych nastradanych penizku (jinak na vybaveni bytu +opravy jsme dohromady setrili zhruba rok plus mínus) ale samozřejmě jak píší ostatní, hodně záleží, co vše chceš opravovat a kolik do toho hodláš investovat peněz.
Odpovědět
@vercav89 tak tak to budeme mít i my,hypo jen na dům a opravy ze svýho,nechceme si půjčovat zbytečně víc,člověk hodně přeplatí a navýší to i splátku,která se platit musí...a budeme mít i větší radost ze svý práce...hodně se naučíme a tak :-)
Odpovědět
@petapetruska joo, já si myslím, že to je nejrozumnější řešení..také jsme si zbytečně nechtěli půjčovat
Odpovědět
@vercav89 no snad se to ukáže jako rozumný...a jak si pak oddychnem až budeme mít všechno hotové..jsem řikala mamace že tam budu jezdit na dovolenou,uvařit na sporáku,umýt v myčce,vykoupat se ve vaně...:-D
Odpovědět
My to tak máme :-) Hypo jsme vzali na dům, rekonstrukci financujeme z našetřených peněz a z výplat. prakticky máme relativně pěknou (a čistou) kuchyň a ložnici, ostatní je skladiště a stavba. Ale jde to, jen se musí počítat s častějším úklidem, věčným prachem a nepořádkem. A samozřejmě to dlouho trvá, počítáme s postupnou rekonstrukcí tak na pět let.
Odpovědět
@mat_ova tak to já s tak dlouhou rekonstrukcí teda nepočítám,ale počítám s tím,že na baráku bude pořád co zlepšovat,ale takovej ten normál stav-elektrika,koupelna,wc,kuchyn,vymalovat a zbrousit podlahy bych chtěla stihnout do roka..střecha je fajn a měnit dispozice domu nehodlám..líbí se mi tam :-)
Odpovědět
@petapetruska tak mi teď půl rokus tavěli garáž s kiotelnou.....takže na jaře pokračujeme, bouráme starou kotelnu. A pak ještě koupelna, podlahy v obývákua jeden celý pokoj komplet. Ale nehoníme, to. 1+1 nám pro dva lidi stačí, užíváme si výletů a rodiny, takže naní ani tak čas rekonstruovat :-)))
Odpovědět
Článek se načítá
@mat_ova tak my bychom to mohli mít rychleji tím,že neplánujem nic bourat ani přistavovat,jen reko pův.prostor...a výlety s rodinou..? rodina bude jezdit na výlety k nám na brigádu přeci :-DD
Odpovědět
Tak tohle nás teď asi čeká po zbytek života :) Hypotéku máme pouze na dům, ještě před nastěhováním jsme dělali elektriku, zdi a částečně podlahy. Nedovedu si představit, jak bysme tam bydleli s rozdělanou elektrikou, z toho následného úklidu je mi zle ještě teď. No a teď šetříme na kuchyň a doufám, že to dáme dokupy ještě letos, pak bude na řadě koupelna a pak snad někdy časem celé podkroví. Chce to zatnout zuby a obrnit se trpělivostí, ale všechno jde když se chce :)
Odpovědět
@filigranologie uf tak aspon nekdo,kdo je na tom skoro uplne stejne :-) taky je plan udelat elektro a pak bydlet a delat zbytek
Odpovědět
Profilova fotka
My to máme taky tak, hypotéku jen na dům a opravy budeme platit z výplat. Koupili jsme starší dům, který je ale normálně obyvatelný, jen na pohled to není nic extra. Hned po nastěhování jsme nechali udělat nová okna a tím se finančně vyčerpali, takže teď jedeme velice zvolna. Momentálně manžel dělá tu elektřinu, je šikovný, zvládá to sám, pokoj po pokoji. Myslím, že se tím ale bude bavit celý rok, dům je velký, oba jsme zaměstnaní a máme dvě děti, takže času je málo a peněz vlastně taky :) Zatím dělá v podkroví, takže děcka vždycky sestěhujeme do jednoho pokoje a v druhém se dělá. Horší bude, až se pustí do kuchyně a obýváku, ale i to nějak půjde. Už jsme si tím jednou prošli v bytě a dá se to vydržet :) Jestli se do toho pustíte, přeju pevné nervy a hodně trpělivosti!
Odpovědět
Profilova fotka
Taky bydlíme v domě z 39.roku, rovnou jsme se nastěhovali, dům byl obyvatelný...Ted na podzim jsme vyměnili okna v jedné části domů, která se dispozičně nebude měnit. Vše ostatní (střecha, topení, odpady, podlahy, nové omítky, o interiéru ani nemluvím nás teprve čeká) Záleží jak jste nároční, určitě je to běh na dlouhou trat, my máme platy oba vcelku dobré, ale při tom kolik se platí hypotéka, úvěr, inkaso na barák atd. atd. prostě toho moc našetřit nejde...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?