Rekonstruovat, zbourat nebo koupit byt?

S přítelkyní řešíme co dál s bydlením, ona navrhuje byt, Byt 3+1, nebo 2+1 na Kladně je investice 1,3 - 1,5 m. Kč . Já bych raději do domku po babičce v Unhošti. Vstupní investice na vyplacení cca 500 -600 tisíc Kč. Mě se zdá parkování na sídlišti strašné, po 18. hodině se v blízkosti domů moc zaparkovat nedá a navíc se mi byty zdají předražené. Mám dotaz kdo by rekonstruoval dům, který byl puvodně vystavěn v roce 1906 a přistavěn někdy v sedmdesátých letech? Technicky je na tom líp puvodní stavba z roku 1906, kde je mokrá odspodu zeď mezi původními dvěma pokoji, možná to je tím, že v jednom z pokojů je zavezený sklípek. Jínak obvodové stěny vypadají v pořádku. Horší je to s přístavbou ze sedmdesátých let. V místě špajzu a rohu kuchyně je venku odtokový betonový kanálek, ze kterého nejspíš pujde vlhost do domu. Dále jsou mokré stěny kolem záchoda, tam ale je puvod pro mě neznámý. Další vlhké místo jsou stropy, tam je to zapříčiněno rovnou plechovou střechou. Se kterou nikdo posledních 20 let nic nedělal. Dům je přízemní, patro pro bydlení nepoužitelné, protože má nízké stropy a schody jsou příliš prudké. Takže dum by zůstal s největší pravděpodobností přízemní. Myslím, že lidé dělají rekonstrukci i na domech v horším stavu a dům zatím není ve stavu na zbourání. Kdo by šel do rekonstrukce takového domu?
Odpovědět
Ahoj napsal jsem ti zprávu.Podle fotek toho moc nepoznáme.Ale určitě bych nešel do paneláku... ;-)
Odpovědět
Moje sestra s manželem si koupili ještě větší ruinu než máte vy. Opravy je vyšli na víc jak 1,5 milionu a to si dělal švára skoro všechno sám. ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Zrovna rekonstruujeme dům po babičce...Je to práce, ale ty pokroky jsou super..jen co mě nejvíc štve jsou nečekané zvraty a opravy..do něčeho se kopne a půl zdi v tahu..s tím se musí počítat a jelikož jsem z domu tak do bytu bych nemohla..
Odpovědět
Já jsem taky z domu a moc se mi do bytu nechce, i když už jsem si taky vyzkoušel jaké to je v bytě, tak dům je dům. Jo s tím se musí počítat a toho se nejvíc bojím, co se tam dá všechno najít ve zdech. Jedna taková věc o které vím je trám zazděný a oplechovaný do již nepoužívaného komnína :-D
Odpovědět
My předěláváme dům z roku 1940 a klidně bych do toho šla znovu :-). Vstupní investice je super. My měli 2x takovou. Z původního domu nám zbyla jen hrubá stavba. Všechno jsme omlátili na cihlu, spoustu toho zbourali a přistavěli. Dům jsme celý obkopali. Jeden pokoj byl mokrý a pomohlo to. Bydlíme zde přes rok a v pohodě. Teď jsme ve fázi, kdy máme kompletně udělané spodní patro ( kuchyň, obývák, dětský pokoj a koupelna), střechu, zateplený dům v lepidle. Investice je zatím +- 1 000 000. Chystáme se na podkroví, kde budou dva dětské pokoje ale zatím je akutně nepotřebujeme. Je pravda, že jsme si všechno dělali téměř sami, jen omítky nám nahazoval zedník a obkládal koupelnu. Bydlela jsem 5 let v bytě a už nikdy víc :-D Koukni ke mě do alba @michal969
Odpovědět
Profilova fotka
@michal969 Fandím ti a naprosto chápu, že chceš spíš do domečku. My bydlíme v centru Brna a tady je parkování taky hnus. Kroužíme jak supi nad zdechlinou a hledáme flek. Kolikrát vidíme odtahovku jak odtáhne auto a za chvilku si tam stoupne jiné... Těším se až budeme mít u domu dvě parkovací místa a s nákupem a dítětem se nebudeme muset táhnout přes několik ulic od auta k domu..... Domeček vypadá, že je v hodně špatném stavu, ale nic není neopravitelné. Důležité je nemít ruce dozadu, ale mít chut pracovat.
Odpovědět
0,5mil jako vstupní investice není moc, nepíšeš jak velká je pozemek a jaké jsou ceny pozemků okolo a jestli celkově je okolí OK a vhodné k bydlení (škola, školka, MHD, lékař) já bych asi raději zbourala a postavila komplet znova varianta 1,5mil a jen rekonstrukce (tzn. stále starý barák, kde se musím přizpůsobit původním zdem, původnímu rozmístění vody, oken...) nebo varianta 2mil a nový barák (kde je vše tak jak si člověk sám navrhne a vše nové) pro mě by to byla jasná volba
Odpovědět
Pozemek cca 400 m2 , z toho nějaký 200 m2 zabírá dům , dvůr a vejminek. Pozemky v okolí za 2100 - 3000 Kč/m2 . Škola 400m, Autobus 150 m, Ostatní na náměstí 600 - 1000 m . Dům má 80 cm zdi s opuky, takže by bourání a odvoz nebylo jednoduché, navíc z jedné strany dům sousedí s vedlejším.
Odpovědět
Profilova fotka
Za mě zbourat.
Odpovědět
Souhlasem s @krizak , zbourat a postavit.
Odpovědět
Profilova fotka
Se svým dnešním věkem a rozumem bych to zbourala,ale před 20lety by mi to ani nenapadlo a s nadšením bych se vrhla do rekonstrukce... ;-)
Odpovědět
Postavit si to podle sebe, získáte více prostoru a okolí si taky upravíte, jak budete chtít vy.
Odpovědět
Článek se načítá
Zbourala bych a postavila na tomto místě, pokud by se mi líbilo, nový domek.
Odpovědět
Zbourala bych a postavila nový...protože jak popisujete lokalitu, tak se zdá super. A podle fotek do toho domu stejně dáte doost peněz. To radši pár připlatit a mít klid.
Odpovědět
Profilova fotka
byt nebrat a do rekonstrukce bych osobne nesel, ale ja mel rozhodnuti jednodussi moje ruina je na spadnuti
Odpovědět
Profilova fotka
Zrekonstruovat,tyhle starsi domky maji svoje kouzlo,ikdyz samo novy je novy:-)
Odpovědět
tady se obávám, že rekonstrukce vyjde na více peněz, než když to zbouráš a postavíš nový.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 6 měsících
Profilova fotka
prosím máme v plánu stavět ale chtěli bychom na klíč. Je lepší postavit nový, nebo koupit starší a rekonstruovat?
Odpovědět
Profilova fotka
@pravy Tak to záleží na: lokalitě, vašich financích, vašich požadavcích, na stavu případného domu k rekonstrukci....to musíte vědět vy.
Odpovědět
Profilova fotka
díky
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?