Rodinný dům rok 1939 koupit - ano či ne?

Zdravím všechny uživatele modré střechy. Měl bych dotaz nebo téma k diskuzi a rád bych poprosil o názory k této záležitosti: Ke koupi je rodinný domek 3+1.Jedná se o RD (rok 1939) s jedním nadzemním podlažím a s volným půdním prostorem. Celková plocha pozemku je 852m2, z toho je: 235m2 zastavěná plocha a nádvoří, zahrada u domu 617m2. Celková podlahová plocha domu činí 110m2. V 1.NP se nachází vstupní chodba, kuchyň, obývací pokoj, dva pokoje, koupelna se sprchovým koutem a WC. Možno rozšířit o 2 místnosti či 2kk (hrubá stavba). Dům je částečně podsklepen (20m2). Na nádvoří najdete parkovací stání, garáž (15m2) a zastřešené posezení. Na zahradě se nachází zahradní houpačka a vířivá vanu určená k celoročnímu užití. Vytápění je zajištěno elektrickým a plynovým topením, zároveň je možné užít krbová kamna. K ohřevu vody slouží elektrický bojler. Pokoje jsou pěkné, čisté. Cena je 1.795.000. Je cena adekvátní? Šli byste do toho? Děkuji za názory a odpovědi.
Odpovědět
1
2
@radimuh Hodně záleží na lokalitě... Možná především záleží na místě - městu.
Odpovědět
Záleží, jestli byste využili ten přístavek, přeci jen, není zbytečné mít na dvoře další barák :D Jinak vypadá krásně a ta cena je taky super (když to porovnám s tím, co se prodává u nás). Ale asi by bylo nejlepší se poradit s nějakým stavebníkem, protože to, co vypadá jako pěkné a nové může mít spoustu "ale".
Odpovědět
Profilova fotka
Lokalita je Moravský písek, co jsem koukala do inzerátu, bude na tom ještě hodně práce. zjistila bych si, kolik bude provize realitky, neboť cena je bez ní.
Odpovědět
Profilova fotka
u nas ( Liberec ) by jsem po tom chnápla všemi 10 ... moc pekný domek ...
Odpovědět
Profilova fotka
u nas slušný domek vyjde kolem 3,5 mil... + reko .... nebo na blbým míste... závidim Vam lokality, kre se dá sehnat domek do 2,0 mil...
Odpovědět
@moona77 Lokalita okres Hodonín, obec Moravský Písek.
Odpovědět
@wiki85 Lokalita přesně jak říkáte. Provize je myslím kolem 70.000 Kč což je dost, ale co se dá dělat.
Odpovědět
@maroussia Samotný dům bez přístavku je ihned k nastěhování, přístavek by se mohl dodělat postupně (hlavně jak budou finance), dali by se zbudovat ještě další 2 pokoje.
Odpovědět
Profilova fotka
Domek vypadá moc pěkně, určitě bych šla do toho :-) Ono stejně plno "překvapení" vykoukne na světlo světa, až se do domku nastěhujete nebo při případné rekonstrukci... My to měli přesně tak, dům z 50tých let, dvě patra, druhé přistavované, po částečné reko, nová elektřina... Po nastěhování, když jsme začali dům rekonstruovat, jsme se nestačili divit, co vše při prohlídce nebylo vidět ]-( Elektřina sic nová, ale pouze v horním patře, a to ještě mix mědi a hliníku!, plynový kotel nefunkční, prdlá kanalizace v i okolo domu, což se projevilo při prvním větším lijáku vodou ve sklepě po kotníky, sežrané nosníky na střeše, z venku samozřejmě vidět nebylo nic, ale takové to tesařské kladivo projelo durch, takže nová střecha nutností atd :-D I přes to všechno ale nelitujem toho, že jsme domeček koupili, dnes už na to jen vzpomínáme a při každé další akci si děláme legraci z toho, jaké překvapení na nás zase čeká... 8-)
Odpovědět
mne se to líbí za tu cenu super :-)
Odpovědět
Za domem je zahrada v ideální velikosti, na pozemku je též garáž. Vířivka je bezva ale pro nás nevyužitelná, raději bych bral bez vířivky a nižší cenu sníženou o cenu vířivky. Ale dle majitele bude těžké prodat cca rok starou vířivku. Vnitřek domku je dle prohlídky čistý, bez plísně. Na podlaze dlažba (kuchyň) a koberec (pokoj, obyvák, ložnice) Pod kobercem v obyváku a ložnici jsou dřevěné desky (otázka co je pod deskami). Topení wafky a v obyváku pěkné krbové kamna.
Odpovědět
@hanulkaha děkuji za názor. Popsal jsem více o RD, střecha též vypadá že by mohla min 10-15 let vydržet, byli jsme na půdě a trámy nejsou prožrané nebo shnilé (navíc střech není původní z toho 39 roku).
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Ja bych ho za ty prachy brala hned :-D tolik stoji ve Zline byt
Odpovědět
Ono se říká, že musíte už od branky vědět, že to jen VÁŠ :) Ale jo, vypadá pěkně, velikost domu i pozemku super... a co si budeme povídat, ono ani ta novostavba není "nikdy" hotová... vidím u sousedů, co si koupili nově postavený krásný super domek, kde mají dva dětské pokoje (které zatím nevyužívají), ale když zaprší, tak auta na dvorku zapadnou po nárazníky do bláta, protože kde jsou nějaké terénní úpravy, že :) Já jsem pro staré domy všemi deseti a takhle přes monitor vám stejně asi nikdo odborně neporadí :)
Odpovědět
@margot_ka Hledáme k bydlení i byt 3+1 min 70 m2, ale v našem regionu jich moc není a když jsou tak min 2,5 mio Kč, co se týká stavby nového domu, tak si myslím, že bude stát min. 2,5 mio Kč.
Odpovědět
@maroussia Jasně, odborně nepoví nikdo, ale chtěl jsem znát názor ostatních. Nový domek by vyšel počítám 2,5 mil. a to by nemuselo být konečné. Tento domek též spolkne časem peněz. Ale koupit byt za cca 1,7 a být "zavřený" nebo domek se zahradou za 1,8...???
Odpovědět
@radimuh Však já vám ho nerozmlouvám :) :) My teď rekonstruujeme starší baráček a i střecha, co vypadala dobře, půjde pryč (tedy trámy zůstávají, ale latě a tašky se vymění). Blbé je, že člověk se musí často rozhodnout rychle, než ho někdo předběhne. Dům vypadá moc pěkně, zdá se, že je hned obyvatelný a je za super cenu :)
Odpovědět
@radimuh není nad nový dům - 1,8 mio není konečná cena + Daň z nemovitosti + úpravy, rekonstrukce zařízení atd atd. roční náklady tak starého domku, kolik?! Pokud však vás to trefí natolik, proti gustu žádný dišputát 8-), ale za mě starou barabiznu nikdy!
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud se v něm dá hned bydlet a není třeba provést totální rekonstrukci, neváhala bych. Nový dům je fajn, ale k ceně na klíč si musíte připočítat min. 500 tis. na to všechno kolem. Na fotkách vypadá pěkně, pokud je obyvatelný, šla bych do toho. Ale ještě bych zjistila, kolik stojí provoz
Odpovědět
Profilova fotka
no já bych váhala pokud počítáte peníze, protože na tom domě budou vady co nejsou vidět, plíseň může být zamalovaná a náklady na údržbu vyjdou když se rozpočítá na měsíce na hezký peníz... Narozdíl od novostavby ale vidíte co kupujete, u novostavby jsou naopak i vedlejší náklady okolo. My kupujeme byt v novostavbě se zahrádkou a také na klientských změnách jsem nechali dvakrát tolik než jsme plánovali :-( A mě osobně by ta nejistota a ta nekonečnost práce na domě stresovala, ale každý to má jinak. Pokud vám to nevadí a jste kutilové a počítáte do budoucna s nemalými investicemi tak bych do toho asi šla, domek je pěkný, milý a vířivka taky :-D
Odpovědět
Tak nový dům je fajn, ale musíte mít v ideálním případě pozemek, když není, tak počítám pozemek cca 500.000,- + domek na klič min 2,0 mil. + vybavení 0,5 = min 3 mil. Starý barák bude chtít časem opravovat a spolkne peníze, ale tento je ihned k nastěhování a rekonstrukce může být postupně. Roční náklady energiíí cca 470,0 kWh/m^2 za rok. Je to moc? Jsou tam plynové WAFky a krbovky.
Odpovědět
Taky záleží zda počítáte z celkovou rekonstrukcí do budoucna a pokud tím ten dům ještě neprošel,hlavně tedy všechny sítě, tak to bude asi brzo na řadě. Po naší zkušenosti s rekonstrukce je lepší stavět nový..každá rekonstrukce je drahá. Zahrada je fajn.
Odpovědět
@radimuh naklady energii mi vychadzaju na triedu G. Mas k dispozicii PENB? mne sa cena zda prijemna, ale mozem byt ovplyvneny cenami v Prahe a okoli :( takze nazor moze byt trosku subjektivny. Rozhodne by som ale patral po dovode predaja a nepytal by som sa len majitela, ale aj susedov a podobne. Niekde totiz moze byt barak v pohode, ale ked mas za suseda nejakeho "mimona" tak si bijes hlavu o stenu, ze si radsej mohol byvat... treba mysliet aj na taketo veci. V dnesnej dobe funguju ale veci ako Inspekcia nehnutelnosti a ak si niesi isty co sa domu tyka mozno by bolo vhodne ist aj tymto smerom. Vzdy treba premyslat nad vsetkym a ako sa hovori, viac hlav, viac kapusty :) Vela stastia
Odpovědět
Přidávám ještě fotky z prohlídky. Horší kvalita z mobilu
Odpovědět
Profilova fotka
Pro mě už by to bylo na rekonstrukci, topení, elektrika je určitě stará podle vypínačů, takže omítky, stropy, jestli není, podřezat, pokud chceš zateplit, udělat zavcasu střechu. Nešla bych do toho.. Mam za sebou jednu rekonstrukci a stacilo
Odpovědět
@veronickalongipes Tak je to možné,že je to na rekonstrukci, ale v jakém rozsahu. Ohledně elektriky nvm, někde jsou nové vypínače i rozvodová skříň má nové jističe apod. ale rozvody ve stěnách nevím, to zjišťujeme. Omítky jsou pěkné a čisté a nemám pocit, že by se muselo do toho zasahovat. Dle mého názoru je hloupost zateplovat, jelikož tloušťka zdí je 450 mm tak nvm, proč by se mělo zateplit. U rodičů jsme zateplovali před cca 10 lety tak tlusté stěny a dali novou fasádu a dneska některé stěny venku plesnivý a jsou černé. Dneska každý zatepluje a barák tím úplně zadusí... Neříkám, když je stěna třeba 300 mm. Ale i tak děkuji za názor :)
Odpovědět
Profilova fotka
No mě by trochu vyděsila ta předposlední fotka. Proč je to tak popraskaný?
Odpovědět
@slabici Ty praskliny dole? To vypadá jako od vzlínající vlhkosti. Nic neobvyklého.
Odpovědět
Profilova fotka
Tak pokud byste dělal radiátory, elektriku, tak to už nove omítky chce. My jsme měli rozpočet na rekonstrukci 400t, vysplhalo se to na 1,2 mil a to jsme dělali s tchánem, střecha po známosti.. Jak rypnete do jednoho, veze se s tím další.. Ale pokud jste šikovný, bahi vás to, máte na to čas, klidně do toho Běžte.. Staré baráky mají svoje kouzlo, ale chce to mit hodně velkou finanční rezervu, pokud Teda chcete mít hezké bydlení.. Někomu je jedno, že nemá fasádu, nové podlahy atd.. Mně by to třeba vadilo
Odpovědět
Profilova fotka
@viados Takže by to chtělo celý podříznout a odizolovat? To by pro mě dramaticky měnilo situaci a nešla bych do toho ;-) Ale vidí i prasklinu, co se táhne až nahoru.. ta už mi od vlhkosti nepřipadá ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?