Rodinný dům rozdělený na 2 části průjezdem

Zdravím, dopředu se omlouvám za můj hloupý dotaz. Mamka má RD rozdělený na 2 části průjezdem. Část o které s přítelem přemýšlíme má jen obvodové zdi (3 zdi - ,,naše" část je zatím jeden velký prostor s průjezdem), je zde téměř nová střecha (sedlová, pálené tašky), zdi jsou cihlové, ,,připravený" komín. Lokalita kde nejsou záplavy, rovný terén, dvůr s velkou zahradou. Určitě bychom chtěli zvednout střechu, sklep necheme (na dvoře je postavený před pár lety). Nějaký materiál je již nakoupený před x lety: trámy, desky, .... Je tohle levnější varianta než, koupit starý dům? Zřejmě bychom najmuli firmu. Mamka by nám polovinu přepsala. Ale dá se ,,rozdělit" dům na 2 poloviny, např. aby byl vedený papírově: 76/1 (mamky) a 76/2 (naše)?
Odpovědět
Profilova fotka
@simciiik Já bych řekla, že to levněji vyjde. Už proto, že nemusíte nemovitost kupovat. Navíc prostor bez příček je ideální pro rozdělení dle vašich představ. Pokud těmi čísly 76/1 a 76/2 myslíš čísla popisná, tak tohle je blbost. Prvně musí maminka nechat vaši část zaměřit, a oddělit vlastními parcelními čísly, pak vám ji darovat. A vy, po kolaudaci domu "nového" , dostanete vlastní číslo popisné... ;-) Ještě dodám- ať maminka není hloupá, a daruje to jen tobě a ne i příteli.
Odpovědět
Profilova fotka
uplne si stav objetu neumim predstavit, hlavne jak je dum stary atd....kazdopadne opravovat stavbu je vzdy financne narocnejsi nez stavba nova... proto je casto jednodussi vse sbourat a zaci znovu a lepe, treba z recyklovanych materialu.... je blbost si myslet, ze kdyz se udela nastavba a pristavba vznikne neco hodnotneho...to je vetsinou orisek i pro architekty, nemluve o tom, ze stavajici stavba to ani staticky nemusi vydrzet
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?