Rekonstrukce, rozdílná výška podlah - řešení

Rekonstruujeme starší dům, kde jsme propojili tři místnosti v jednu. Tím nám ale vznikly dvě roviny podlah, kde výškový rozdíl je 2,5cm. Chceme v celé místnosti položit "zacvakávací" vinylovou podlahu. Nemáte někdo zkušenost s tím, zda lze vylít anhydridem pouze tu nižší část a poté celou podlahu sjednotit stěrkou? Nebo musíme vyrovnat celou plochu, teda 2,5cm na nižší podlahy plus další 3cm na vyšším povrchu? A musí se pod vinyl bez podlahového topení dávat opravdu anhydrid? Děkuji za jakoukoli radu :)
Odpovědět
Obávám se že 2,5cm vám nikdo nevyleje. Min. tloušťka anhidridu je tuším 4cm u betonu ještě více. Asi bych to srovnal nějakým jemným potěrem(nebo nivelačkou co zvládne větší tloušťky) a pak celé vylil nivelačkou
Odpovědět
Srovnal bych to nejprve nějakou stěrkou či samonivelačkou, potěrem možná ne při takové tloušťce. Viz třeba http://www.chatar-chalupar.cz/sterky-... Pod vinylem anhydrit být nemusí, to spíš ta samonivelačka, protože je hladká a vinylem (lepeným) by prostoupilo úplně vše. Ale vy máte zacvakávací, tam přijde snad ještě podložka, takže ten prostup porézního povrchu zase tak nehrozí. Nicméně samonivelačka bude asi vhodnější i proto, že je řidší a tu rovninu si najde sama. Ale poradil bych se spíš s podlahářem, který vám to bude pokládat, nebo kde budete materiál kupovat.
Odpovědět
Materialove to bude nejlevnější vylít anhydritem tu nizssi část a potom to cele přelit nivelackou, 2.5 cm se dají ještě vylít anhydritem jako připojeny potěr na penetraci. Ale někdo by to mel premerit laserem jaké jsou tam ty výšky v prostoru.
Odpovědět
Tak mam info od podlahare. Jeden rekl, ze by anhydridem vyrovnal tech 2,5 a navrch to jeste cele zvysil o 3cm, jelikoz nejslabsi mozna vrstva jsou 3cm. Druhy by nam to zarovnal sterkou o tech 2,6 a pokud by bylo treba, jeste to cele zatahl o 0,5cm dokupy, jako cely prostor. Vzhledem k nizsim stropum nam prijde lepsi zdvihat podlahu jen o 3 cm, nez o 2,5cm...
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?