Na kolik vás vyšla rekonstrukce?

Profilova fotka
Ahoj všem, ráda bych si udělala rozpočet na plánovanou rekonstrukci. Poprosila bych všechny, kdo dělali rekonstrukci (ideálně kompletní) kuchyň, koupelna, podlahy, okna, dveře... aby se podělili o své rozpočty : Moc díky předem
Odpovědět
Profilova fotka
Bylo by dobré napsat jestli se chystáte rekonstruovat byt nebo dům a jak veliký :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Dům, dvě koupelny, 2x WC, tři místnosti, kuchyň.... přesné rozměry nevím a asi nejosu ai důležité, bourání dvou příček... jde o nástřel pro úvěr na rekonstrukci
Odpovědět
@nita1984 Záleží kolik si toho uděláte svépomocí, ale reálný odhad bych viděl tak 700 tisíc - 1mio v nějakém rozumném standardu.
Odpovědět
Podstatné informace jsou rozměry, počet, oken a dveří. Budete asi dělat vsude elektriku,vodu,odpady a topení?
Odpovědět
Profilova fotka
Elektrika, voda i odpady jsou natahané. Nicméně nejde mi o to, abyste i psali, kolik to bude stát nás ale potřebuji předběžnou kalkulaci pro banku. Chceme část právě na rekonstrukci. Takže mě spíś zajímalo, kdo jí dělal, aby mi napsal... já nevím... dělali jsme 4 okna, stálo nás to 50 000Kč. Abych se měla trochu od čeho dopíchnout.. hlavně u prací vůbec nevím...
Odpovědět
@nita1984 bez rozměrů lze těžko kalkulovat.Snad víte kolik má váš dům metrů. My si pozvali vždy pár firem a ty nám udělali přesnou kalkulaci a dle toho nám banka pustila peníze.
Odpovědět
Profilova fotka
@tometa ještě jednou opakuji... nechci přesnou kalkulaci na svojí rekonstrukci, chci modelovou kalkulaci, abych si z toho dokázala udělat svoje závěry.
Odpovědět
@nita1984 hodně štěstí přeji ;)
Odpovědět
nita1984 se NEPTÁ kolik jí to bude stát. Ptá se kolik to stálo ostatní, tak proč se tak blbě ptáte kolik má oken apod? Takhle je to ale na modré střeše vždycky. My jsme rekonstruovali jen jedno podlaží v domě. Tři pokoje, koupelna, kuchyň. Elektrika, voda, odpady. Bylo to cca. 400 tisíc a většinu jsme dělali sami.
Odpovědět
Profilova fotka
@nita1984 byt cca 80m2 - jedno patro v RD podlahy, stuky, dvere, elektrika, voda a odpady, velka koupelna a zachod, kuchyn vcetne spotrebicu. 750t. nemenily se okna ani topeni - ty byly meneny drive.
Odpovědět
@dawerius Tak paní chce hlavně rozpočty položkové, aby si z nich sestavila svůj, nejde jí o ceny celkem. Jelikož netuší zřejmě jaké jsou ceny, tak se domnívá, že ji sem 50 lidí napíše položkový rozpočet a ona si z toho odhadne kolik by to mohlo být u nich. Což je samozřejmě blbost, že? Takže nechápu vaše rozčilování, když už někdo má zájem někomu něco zdarma radit, tak aspoň na upřesnění se může zeptat, pokud je dotaz položenej takhle "úžasně"... PS: On takový údaj : 4ks nová okna 30 tisíc je super, když okno může stát 1500 či 30000, z toho se to pak odhaduje jako víno... šmarjá...
Odpovědět
myslí, že bych také neřešila kolik stála rekonstrukce ostatní, když jste nesdělila velikost domu, co vše se bude dělat atd.... Ono jde udělat rekonstrukce např. 70 m2 za 300 000, 500 000 ale i 1 000 000... takže když jsem si dělala rozpočet pro banku, zjistila jsem si cca cenu okem ( např. 4 okna, 40 000), cenu podlah cca 500/m2, cenu obkladů cca 500/ m2, wc + geberit cca 6000, vana 5000, umyvadlo 3000, baterie 2x 3000, kuchyně cca 7- 10 000/m , spočetla si to na náš byt. Budete dělat sádrokartony, podlahové topení, nivelaci, zateplení atd...? to vše jsou položky... takto vám tu nikdo nemůže nic kloudného poradit. každopádně vezměte položky ,co budete dělat, najděte klidně i tady na MS průměrnou cenu a sčítejte...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Všem děkuji za "ochotu" a za poučení, že lépe se neptat vůbec :) NIcméně přesně to, co napsala @jenies jsem potřebovala vidět... @lopp ne, rozhodně nečekám, že mi tu 50 lidí napíše své rozpočty, ale doufala jsem že pár lidí napíše ... dělali jsme to a to, položky byly ty a ty... třeba proto, že jsem nikdy rekonstrukci nedělala, nenadlo mě, že je dobré do ní kalkulovat např. odvoz suti (díky jedné dobré duši to vím) .... takže, možná jsem dotaz položila hloupě, ale nemyslím si, že zas tak hloupě,a by se na něj nedalo rozumně odpovědět.
Odpovědět
@nita1984 delame rekonstrukci okna,jedna koupelna,terasa,plot a kopletni fasadu.koukni do alba,jestli mate podobny dum,ci rozmery a posku ti castky do IP. Jinak my rozpocet delali tak,ze jsme oslovili 2-3 firmy v oboru s zadosti o ramcovou kalkulaci.Vetsina s tim nemela problem.
Odpovědět
@nita1984 Jenže ono těžko se dá radit, když nikdo neví, co tam vše chcete/musíte dělat, každý to má jinak a pokud to má být aspoň trochu přesné, tak vám bez toho nikdo nic rozumného poradit nedokáže. Proto ty žádosti o doplnění... Ono kompletní rekonstrukce může někde být vše včetně topení, střechy atp. a někde jen vykachličkovat koupelny. Bez toho se těžko dá říct, na co nezapomenout jako např. ten odvoz suti, protože takových položek může být pět a nebo taky dvacet... A pokud s tím nemáte vůbec žádné zkušenosti a ani váš muž, tak si to radši nechte někde rámcově nacenit, jinak se to může totiž lišit velmi výrazně... ;-)
Odpovědět
@nita1984 v pohodě, klidně se ptejte, já tu lovila taky spoustu rad a tipů, inspiraci atd... rozpočet pro banku jsem dělala od "oka" tak jak jsem napsala a prošlo to v pohodě, nikdo se v tom rozpočtu moc nepitval. Možná ještě k rozpočtu jako takovému bych řekla, že hrozně záleží na vás, jak reko pojmete, já chtěla jít původně cestou toho, že není třeba mít např. kuchyň za 100 000 atd... jenže pak jsme začali zařizovat, vybrala jsem si lesklou kuchyni, pr. desku v dekoru kamene, mozaiku za linku za 1600/ m atd... takže původní rozpočet a plán jsme dost přetáhli, ale nelitujeme, šlo to udělat i levněji, ale zase se nám to líbí... :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?