Rozpočet rekonstrukce na starší domek, máte zkušenost?

Profilova fotka
Kupujeme starší domek ale aby jsme dostaly peníze na rekonstrukci společně s hypo tak musíme napsat rozpočet. Máte někdo zkušenosti? Budeme dělat novou střechu, pl. okna, nové podlahy (čistě jen položit), dlažbu v kuchyni a koupelně včetně obkladaček, vchodové dveře, nová vana, záchod, umývadlo a fasádu (bez zateplení) a opravovat menší schodiště.. Co je na co potřeba, nějak se v tom ztrácíme :-( na kolik to může cca vyjít? Je to menší domeček 65m čtverečných zastavěný plochy... Děkuji moc ;-)
Odpovědět
@anetahozakova1 nejlepší bude se obrátit na firmu a nechat si udělat cenovou nabídku. Pokud se pouštíte do rekonstrukce, tak si nechte pořádnou rezervu!!!
Odpovědět
To se dá těžko takhle na slepo určit. Nejlepší by bylo, kdyby jste si pozvali nějakého stavaře z okolí, který by Vám ten rozpočet vypracoval. Pokud ale trváte na tom, že si to spočítáte sami, tak já to dělám tak, že spočítám materiál, zjistím jeho cenu podle ceníků dostupných na internetu a výsledek vynásobím dvěma. Pak mi vyjde zhruba cena za materiál a práci. Jako rezervu bych připočítal polovinu výsledné částky. Je to ale velmi hrubý rozpočet který si dělám jen pro svoje vlasní potřeby, jako takovou berličku, abych se aspoň trochu zorientoval. Přesný rozpočet se dělá úplně jinak. Ale i tak by bylo dobré nedělat to úplně sám, ale s někým, kdo se ve stavařině aspoň trochu orientuje, aby se na nic nezapomnělo.
Odpovědět
Profilova fotka
@anetahozakova1 My mame take maly domecek. 60m2 + podkrovi. Take jsme rekonstruovali. Mrkni do alba. Zbylo nam v podstate jen obvodovy zdivo. Kdyz jsme byli kompletni vevnitr a stehovali jsme se, tak jsme byli cca na 800tis. Ale i s nabytkem a veskerym vybavenim. Ale je to hodne individualni. Manzel je sikovny remeslnik, spoustu veci si delal sam a co nedelal sam, tak mu pomohli jini znami remeslnici, kteri mu udelali lepsi cenu. Ale zase jsme poridili kuchyn za 250tis, coz neni malo. A venkovni prace to same..tam opet platime v podstate jen za material. Takze je to individualni...
Odpovědět
rekonstrukce bude firmou nebo svépomocí? pokud na klíč firmou, tak viz výše. pokud svépomocí, pak záleží, kolik vám banka bude půjčovat - my to tam nasázeli podle oka a ceníků a nikdo nic neřešil. snad jen tu střechu okna + fasádu si už dopředu můžete někoho pozvat na předběžnou kalkulaci. jinak koupelna 50-100k, kuchyň dle velikosti kolem 100k, vchodovky 30-40k- co nadsadíte a následně ušetříte proinvestujete jinde. my si třeba naběhli s odpadní jímkou - dávala se jiná a jinam, normálně by se vyhrábla díra a jímka uložila, ale že jsme si to napsali do rozpočtu, bylo třeba projektu..takže znovu bych si ji do rozpočtu už nedal :) u nás to bylo tak, že banka nám půjčila 400k a my je museli proinvestovat, aby byl dům obyvatelný, takže šlo jen o to někam těch 400 rozepsat, ve skutečnosti jsme utratili mnohem víc. odhadce pak při aktualizaci odhadu zajímalo, jestli byly práce z rozpočtu provedeny, z čeho a za kolik mu bylo jedno, vlastně to byla hodně rychlá aktualizace.
Odpovědět
Profilova fotka
Budeme děla svépomoci, dům je obyvatelný ale není prostě dle našich představ :-) Moc vám děkuju, moc jste nám pomohly ;-) rozvody jsou nový a je i zateplený, jsme zatím na 280,000,- Tak uvidíme :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Jinak, je to opravdu malinký :-) Odkaz na domek http://www.ludwigreal.cz/index.php?se...
Odpovědět
Tak malý domek to zase není. Rekonstrukci to sice chce, ale nijak dramatickou. Proti tomu, co jsem měl já, je to luxus. :-) Přeji dobré pořízení.
Odpovědět
Profilova fotka
@anetahozakova1 já bych to tipovala na 500 tis. bez zařízení a kuchyně, Anet, píšeš, že je dům zateplený..to nikde nevidím? ono se to nezdá, jak do starého domu kopneš např. do střechy, objeví se další překvapení a je co opravovat :)
Odpovědět
Profilova fotka
@anetahozakova1 také bych to viděl na min 500tis.... zateplení takéí nevídím, jaké rozvody jsou nové ? Je dům podřezaný ? Čím budete topit ? asi to bude chtít tak nové topení, vodu atd....Je dobré si vše předem spočítat aby jste pak nebyli překvapeni :-)
Odpovědět
Profilova fotka
No původní majitelé tam šoupli zateplení zevnitř, ale nakonec jsme se rozhodli že ho strháme a dáme z venčí... :-) Topit budeme na tuhý paliva ale chceme i plynové.. A všechny rozvody tam jsou nový.. Ale jestli je podřezaný to vážně netuším :-|
Odpovědět
Profilova fotka
To by mě také zajímalo...čeká mě rekonstrukce domu z 50 let, dvoupodlažního. Budu dělat celkovou rekonstrukci, ale s tím, že okna, střechu, zateplení, kanalizaci, fasádu mám. Čeká mě nová elektřina, topení, kotel, voda, koupelna, kuchyň, koupelna, zárubně, podlahy, dveře, omítky....zkrátka kromě oken a střechy vše. ...Hypotéku by mě dali na 700 000tis. což žádný zázrak, ale taky úplně malá částka to není...Myslíte, že bych se mohla vlézt do rozpočtu?
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?