Rozpočet - vybourání staré podlahy na terase

Dobrý den, mám dotaz ke způsobu nacenění vybourání staré podlahy na terase. Skladba této podlahy je asfaltový pás, původní dlažba na cementovém potěru (cca 5 cm), lepenka, cementový potěr (cca 5 cm), lepenka a tepelná izolace (cca 10 cm) položená na nosné ŽB konstrukci. Vybourat se musí vše až na nosnou konstrukci. Plocha podlahy na terase je 27 m2. Od realizační firmy máme rozpočet na cca 50 000 Kč (bez likvidace suti - ta je zvlášť za 27 000 Kč), ve kterém je odstranění původní skladby kalkulováno po jednotlivých vrstvách, tedy odstranění hydroizolace, odstranění cementového potěru, odstranění hydroizolace atd., i když se celá skladba odstraňuje "jedním vrzem". Prosím o informaci znalé v rozpočtování, zda je tento způsob nacenění běžný. Je podle Vás cena téměř 2 000 Kč za m2 bourání podlahy adekvátní? Děkuji a přeji Vám pěkný den. S pozdravem, Steidl
Odpovědět
Pujcte si Kango v Deku a vybourejte to sami a 50 je doma. Jednoduchá kalkulace.
Odpovědět
@martinsss ona se cena spatne hodnoti protoze zalezi na vice faktrorech (jak daleko se da slozit kontejner, jak dobre/spatne je vse pristupne, adresa atd…) navic je otazka zda vsechny ty bourane betony jsou bez vyztuze, pokud ano mela by to byt docela sranda. Cena je docela dost vysoka, zkusil bych oslovit dalsi partu/y ale je to vzdy otazka nabidky a poptavky a dnes slo vsechno desne nahoru. Druha moznost je pucit si poradne kladivo a pozvat par kamaradu na brigadu.
Odpovědět
@martinsss no jestli je způsob nacenění běžný to nevím, nicméně mohu odpovědět, zda je cena adekvátní.. Pokud by jste byl někde poblíž, tak bych vám to udělal za polovinu a ještě poděkoval 😄 Být vámi, tak se zamyslím, jestli na bourací práce potřebujete opravdu platit řemeslníka za 2000/m2 a zda by nestačilo zajít do hospody a zeptat se, jestli vám to někdo za tu polovinu neudělá jako melouch.. ono za polovinu, možná se dostanete ještě na úplně jinou cenu.. a kontejner s odvozem taky není žádná věda si zajistit.
Odpovědět
Když jsem boural podlahy v bytě (70m2) bylo to jedno odpoledne, kdy jsem potěr rozřezal flexou s odsáváním na cca 1m dlaždice a druhý den dopoledne jsme to ve třech pajcrama rozlámali a z balkonu to dávali rovnou do lžíce nakladače. Kolik řezání "sežralo" kotoučů už si nepamatuju a armování v podlahách nebylo.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?