Samonivelační stěrka odskočila od betonu

Profilova fotka
Zdravím, Chtěla bych poprosit o radu,..cca před dvěma měsíci manžel dělal novou vinylovou podlahu se samonivelační stěrkou, ta se po pár dnech odlepila od základu a nafoukla se - pod vinylem i podložkou bylo fakt dost mokro, takže jsme usoudili, že to je tím, že tam majitelka musela něco vylít, nebo ji třeba přetekl hrnec (místo v blízkosti kamen) a nyní cca po těch dvou měsících se nivelační hmota vzdula znovu, nevíte čím by to mohlo byt, že se po dvou měsících vzdula znovu, po tak dlouhé době? Nyní tedy ještě podlaha není rozebrána, tak ještě nevíme, co je pod ni..
Odpovědět
@monika_novakova Je tam podlahové topení?
Odpovědět
Profilova fotka
@wpavel ne
Odpovědět
@monika_novakova Některá nivelačka nejde na podlahové topení ale asi by se měla dávat vždy na suchou podlahu.
Odpovědět
Nedávno jsem řešil vzdutou dlažbu v koupelně. Lokálně v prostoru před sprcháčem. Postupně se začala vzdouvat po třech letech od kompletní rekonstrukci koupelny. Lila se tam nivelačka ve dvou vrstvách, zřejmě se přepískla tloušťka nebo se nedodržel postup. Plus se nějakou mikroskulinkou se pod dlažbu dostala voda. Nivelačka byla v tomto místě nasáklá vodou a zákonitě se začala drolit. Musela se vysekat až na beton a tejden-dva nechat proschnout. Zbavit prachu a pořádně napenetrovat. Na to betonová záplata. Bezprostředně před betonováním natažena vrstvička flexibilního lepidla. Je to samozřejmě nouzové řešení, ale myslím že by to nemuselo odskočit. Předevčírem jsem na to pokládal dlažbu. Zdá se vše být v cajku.
Odpovědět
Helou, niekade vam tam vzlina vlhkost alebo ked to je novostavba tak poter nebol vyschnuty a preto sa to odlepilo...Este jedna rada ak to je suche a nejavy to znamky pribudajucej vlhkosti tj min tyzden odokryte a suche, tak to treba 2x napenetrovat. po kazdej penetracii nechat min den uschnut a potom vyliat nivelak...pozor nikdy nepenetrujte a nelejte nic pokial ten zakladny podklad beton neni uplne ale uplne suchy, inak tam zasa tu vodu uzavres a ona to zasa odtrhne..pokial vam to nechce vyschnut tak to nekade cuca vodu a to je hold na prd...este moze byt ze v tych kamnach je teplovodny vymenik ktory ohrieva vodu v radiatoroch a ten vam niekade prepusta...prajem vela zdaru pri rieseni..
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?