Samostatná šatna nebo vestavná šatní skříň?

Profilova fotka
Jsme ve fázi projektové studie. Jako alternativu architekt navrhnul zrušit šatnu, o 60cm rozšířit chodbu podél ložnice a dětských pokojů a po celé její délce umístit šatní skříň. Co Vám připadá praktičtější? Výhody? Nevýhody? Díky za názory :-)
Odpovědět
já teda nemám šatnu, bo bydlíme v bytě,ale myslím, že vestavné skříně v takovém objemu, jaké poskytne šatna, vyjdou na hodně peněz, podstatně víc, než praktická šatna... proč navrhl architekt tuto variantu?
Odpovědět
Tak my máme u ložnice šatnu a musím říct, že je to super, podle mě se tam vejde více místa než do úložných skříní, máme je u jiných pokojů. Jenom pozor u šatních skříní na vybavení, jelikož nám taky architekt nechal místo na šatní skříně a u jedné to bylo v pohodě a u druhé musel stolář hodně dlouho shánět vnitřní vybavení a nakonec je tam trošku jiné než jsem chtěla jelikož se v takových rozměrech nedělá. mě se u šatny třeba líbí to, že je to hodně flexibilní, máme vevnitř hodně šuplíků, poliček a vleze se nám tam spousta věcí. my jsme chtěli od začátku šatnu a jsme spokojení.
Odpovědět
Profilova fotka
My tedy máme v obou dětských pokojíčkách extra šatny. Nám to právě projektant navrhl jako dobré řešení, protože puberťáci tam prý odpoledne hodí tašku a spolu s tím tam "zakopnou" spoustu dalších svršků :-D. I mě to tak přijde lepší. Šaty budou po ruce, každý to má v pokoji, tedy hezky pod dozorem a přišlo by mi divné hrabat se na chodbě v šatních skříních.
Odpovědět
Profilova fotka
ja hlasuji jednoznacne za satnu, u pokoju mame primo vestavene satny a prijde mi to praktictejsi a levnejsi varianta nez vestavene skrine a kor na chodbe. jak psala zdenka, hodne veci se tam schova. a taky si spocitej, kolik bys za vestavene skrine dala, ono vetsinou se tohle resi az na konci stavby, kdy penize dochazeji a pak ani na vestavenou skřín (ceny třeba kolem 10 000/m) není.
Odpovědět
Rozhodně šatna.
Odpovědět
Profilova fotka
satnu, nejlepe vic jak jednu
Odpovědět
my jsme s architektem řešili dvě možnosti - buďto samostatnou šatnu pro všechny členy rodiny nebo zvětšit dětské pokoje a do každého z nich (a do ložnice) dát velkou skříň - nakonec vyhrálo řešení č. 2, protože jsme si nedokázali představit, že bychom měli celá rodina oblečení pokupě... navíc se nám nelíbilo to, že bychom pro oblečení museli běhat přes chodbu, takže jsme se rozhodli pro jednotlivé skříně :-) ale pokud byste měli mít šatnu propojenou s ložnicí, tak by to asi byla lepší varianta než si chodit pro oblečení na chodbu ;-)
Odpovědět
my mame satnik v miestnosti 2,5x2,3m... je pri spalni a kupelni / vsetko prepojene/ deti budu mat satne skrine.... ako to funguje v praxi, to nemozem povedat, zatial tam nebyvame :-( drzim palce pri rozhodovani, nieje to jednoduche... !
Odpovědět
Profilova fotka
:-D Jsem jako ostatni pro satnu! :-D Momentalne shanime vybaveni dovnitr - a nechavame delat nabidku Firmy Cabinet, ktera dela vestavene skrine na miru (u nas bude satna ca. 4 x 1.8 m) ale obavam se ze to bude dost drahe - nechavame se prekvapit, v sobotu vim vice. Jako plan B (pokud by to s Cabinetem nevyslo) jsme nasli senzacni skrin od Firmy Musterring, ktera ma nadherny vnitrek a vzali bychom ji a nechali ji nainstalovat bez dveri (jenom se supliky). Vypada fantasticky a presne by se tam vesla. Dam vedet, jak to dopadlo
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to jde, tak šatnu a více než jednu, jak píše Kristi. Protože si nějak neumím představit, jak se pak třeba ráno hrabe čtyřčlenná rodina v jedný šatně a loví, co na sebe. Ideálně tedy jednu pro "rodiče" u ložnice, a pak u každýho dětskýho jednu. Nás šatna vyšla výrazně levněji než stejně velká vestvěná skříň :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Máme šatnu u ložnice, 200x175 cm. A pokud by se sčítaly věci, které bychom při stavbě na 110 % dělali znovu, tak tohle je jedna z nich. Vejde se tam neskutečně věcí, je to přehledené a v ložnici nemusíme mít kromě postele a nočních stolků žádný další nábytek. Vybavili jsme ji systémem z IKEA, který vyšel na pár tisíc. Takže jednoznačně šatna :-)
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Zdravím všechny stavitele. V budoucnu mám v plánu předělat současný pokoj pro hosty na naši ložnici. Jedná se v podstatě o největší místnost v domě a rádi bychom tedy v ložnici měli i šatnu. Uvažuji nad tím, že bychom šatnu vytvořili jen tak, že bychom část místnosti přepažili sádrokartonem a do šatny pak umístíme skříně, které mám v současné ložnici a v pracovně. Nevím ale jak řešit vstup do šatny. Klasicé dveře se mi tam dávat nechtějí. Máme starý dům, kde jsou půviodní a krásné dveře ze dřeva. Takové už neseženu a cena by asi byla taky vysoká. Tak nevím, jestli vstup do šatny řešit jen nějakým závěsem? Prosím o tipy, případně, jak to máte vy?A jak je to s velikostí šatny? Bude stačit tak 2m na 5m? Celá místnost má cca 5x6m nebo 6x6m, to jen odhaduji, zatím jsem ji neměřila. Budu ráda i za jakékoliv fotky pro inspiraci. Díky moc!
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
mit šatni skrin v chodbe je hloupost, preci se nebude oblekat na chodbe. urcite jsem pro satnu, alespon pro rodice a deti skrin v pokojicku. rovnez satna pro celou rodinu neni vhodna. my mame naplanovanou satnu pro nas a deti maji skrin v pokojicku.
Odpovědět
Pokud to místo alespoň trochu umožňuje, tak jsem také pro šatnu. Vejde se tam i spousta jiných věcí než jen oblečení, vše je schované, přehledné.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 3 letech
Na jaře jsme si taky kupovali skříň. Obešli jsem pár obchodů, ale nakonec jsme se zamilovali rohovou skříň od firmy Olivieri. Podívejte se na http://www.olivieripraha.cz/cz/skrine/, najdete tam řadu různých skříní. My bydlíme v bytě, takže žádná šatna, ale i správně zvolené skříň vám může poskytnout velké množství úložného prostoru
Odpovědět
Profilova fotka
Nedávno jsme řešili skoro stejnou otázku a rozhodli jsme se pro oddělené šatny přístupné z ložnice.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Ahojky jaké máte rozměry šaten,případně nějáké foto děkuji :).Myslíte, že 1,8 m x 4, 8 m je dostačující??
Odpovědět
Profilova fotka
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?