Souhlas souseda k rekonstrukci domu, jak postupovat?

chtěla jsem se zeptat zda nemáte někdo zkušenost se souhlasem souseda k rekonstrukci domu? jedná se o to že dům vlastnila starší paní a je v domově důchodců a podle katastru svůj podíl prodala realitce, takže realitka vlastní 3/8 domu a 5/8 domu vlastní její nevlastní syn, ale tam nevím jak to přesně je, protože on má důchod jak se říká na hlavu, takže nevím jestli je vůbec svépravný dávat povolení k rekonstrukci a přijde mi zvláštní přijít k němu a zeptat se ho jestli je vůbec svépravný. nemáte někdo zkušenost jak postupovat?
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě bych se obrátila na stavební úřad, jak máte v tomto případě postupovat. :-)
Odpovědět
@leg díky. právě vůbec nevím co s tím.
Odpovědět
a to jsem ještě zapomněla že z druhé strany je dům kde nikdo nebydlí, ale vlastní ho 3 majitelé a mají to na 48 dílů a mají se strašně rádi, to bude taky radost s nima jednat.
Odpovědět
já to prvně pochopila, že chcete rekonstruovat dům, který máte s někým v podílu (ten syn)... ale to je soused, že? a pak je tam ještě ten druhý dům, kde budou taky problémy.... pak bych se s tím netrápila a dala to rovnou na stavební povolení... tam to stavební úřad oznámí a když se neozvou a nebudou protestovat, je to ok....
Odpovědět
@kamilape rekonstruovali by jsme dům u rodičů, dole kdysi bydlela babička a je to potřeba celý zrekonstruovat včetně střechy, oken, fasáda, prostě vše, no a právě z každé strany něco. protože co je dům pod našima tak tam jsou ti 3 vlastníci a pán to udělal tak schválně, protože je nesnášel a věděl že oni se mezi sebou nikdy nedomluví tak jim to takhle rozdělil. no a nad našima je vlastně ten pán co má ten důchod na hlavu jak se říká a její podíl má realitka.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?