Spoluvlastnictví RD

Ahoj, vlastnim 3/4 dvou generacniho domu 1/4 vlastni jiny clovek ( ma teta ) ja obyvam spodek domu a teta vrsek plus si uz drive zadelali pristup na pudu takze kdyz si neco chci dat na pudu musim zaklepat aby mi teta otevrela a musim pres jeji byt. Ja sice vlastnim 3/4 baraku ale jen papirove kdyz jsem z planu domu spocital m2 tak to je presne naopak ja obyvam 1/4 a teta 3/4 tak se chci zeptat kde a kdo mi vymeri m2 ktere mi patri. Chtel bych svuj podil prodat a postavit si svuj RD :-). Dekuji za rady. :-)
Odpovědět
Bud sa dohodnete, alebo sud. Najlepsie by bolo tetu vyplatit a poslat kade lahsie a potom dom predat. 3/4 budete predavat tazko a urcite budete musiet ist pod cenu, pokial to teda nie je lukrativna lokalita. Aku hodnotu ma cca dom? Staci 1/4 na kupu napr bytu v okoli? Ak nie, tak aka je teta stara? :-D
Odpovědět
Do soudu se nam prave nechce a vyplatit teta nechce proto hledam nejaky urad nebo neco takoveho co se tim zabyva a cena baraka odhaduji cca 2 mil..
Odpovědět
@slzy když se teta nechce nechat dát vyplatit, soudit se nechceš, tak budeš muset počkat, až tvoji situaci vyřeší čas. Pak budeš moci vykoupit její podíl od dědiců a dům prodat za plnou cenu.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?