Umýval někdo sousedům okna?

Rekonstruujeme, teď jsme oklepávali starou omítku z baráku (fasádu) a sousedka nám poslala sms at ji přijdeme umýt okna,že je má špinavé. Ometla sem jim chodník pod oknama a z trávy vybrala vsechny kousky co spadly od nás,ale že jí mám umýt okna,to mě teda ani ve snu nenapadlo. Napsala že obráceně bychom to taky vyžadovali, ale.ja osobně bych si vyloženě nepřála,aby mi někdo umýval okna. Jak jste to měli vy? Umýval někdo sousedům okna?je to moje povinnost?
Odpovědět
pokud ste neměli plachty k zamezení prašnosti, tak byste to asi umýt měli... ale pochybuju, že by si to na vás právně vymohli, kdyby na to došlo, ale zase sousedský vztahy, jsou sousedský vztahy ;-)
Odpovědět
pokud v té větě použila slovíčka prosím nebo děkuji, tak bych okna umyla, pokud ne, tak ani náhodou... zachvíli byste jí myla okna i když byste na zahradě hrabala listí ne? :)
Odpovědět
@casmaria paní ani v sms nepozdravila,neoslovila, nepoužila slovo prosím ani děkuji. Napsala to s rozkazem a totální arogancí. My s těma sousedama bojujeme už dlouho,takže sousedské vztahy s nima už neudržujeme dlouho,protože s nima to vážně nejde :(
Odpovědět
Profilova fotka
@bejbinka001 mne se osvedcilo ignorovat kdyz uz se nejde dohodnout, nasadim pripitomnely usmev a je to - problem je kdyz zacnou resit veci udavanim, ale holt to tak nekdy je bohuzel
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud neoslovila, tak přece nemůžeš vědět, že to patří Tobě :-) A pokud se ani nepodepsala, tak nemůžeš ani vědět, kdo ta okna chce umýt. Konečný závěr tedy je: někdo od někoho chce umýt okna :-) Já bych to ignorovala a na sms nereagovala.
Odpovědět
Umyla bych jí je wapkou :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@korodujicividle ideálně za slunného teplého odpoledne, kdy budou okna otevřená minimálně na ventilačku, co? :-D
Odpovědět
Profilova fotka
Také bych ignorovala, pochybuji ze by ona v opačném pripade šla někomu mýt okna...
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to podala tak, jak to podala, ignorovala bych. Když developer staví u paneláku jiný panelák nebo silnici, taky nechodí mýt okolní okna ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Silenost. At se pani odstehuje na samotu. V Syrii jsou ted pry levne pozemky. Chci videt, jak pozaduje po IS, at ji jdou umyt okna
Odpovědět
@bejbinka001 Nevím, asi bych nebyl tak militantní jako většina tady....možná to je příležitost ty vztahy trochu narovnat. Kolik je to oken? Kolik práce? Jak stará je ta paní? Mám na mysli, že pro ní může být opravu komplikace si ta okna umýt. Jsou díky vám špinavá? Jsou. Že by mohla říct lépe, to by mohla. Možná i u toho mytí by byla příležitost se zmínit o tom, že když se s vámi bude jednat slušně, jste nakloněni se slušně chovat. Neznám všechny okolnosti a podmínky, ale budete tam společně bydlet. Ono "mít svoji pravdu" je jistě fajn, ale někdy pomůže spolknout trochu té své ješitnosti. Ale neříkám, že to tak má být vždycky a pořád.
Odpovědět
@atilius ano,máte pravdu, ale ta paní je čiperná cca 60tnice, jezdí po světě atd. Oni hledají problemy i tam kde nejsou,a vážně nestojím o napravování sousedských vztahů s někým,kdo nám neustále háže klacky pod nohy. Celý život měli vedle sebe džungli a dům hrůzy a teď když se jim vedle staví novostavba,mají pořád nějaký problém :(
Odpovědět
Článek se načítá
@bejbinka001 A co se na to podívat obráceně? Do teď měli vedle sebe klid, sice ruinu, ale nikdo jim tam nerámusil, nedělal bordel a nešpinil okna. Jestli si myslíte, že by měli být nadšeni, že jim tam teď tohle děláte, když měli klid, tak to je podle mě omyl. Lehce si vzpomínám, že jsme kdysi dělali nějaké úpravy na balkoně a manželka pak šla k sousedům taky setřít a mohla říct:"Smůla, ho.no, prostě padá dolů." Osobně myslím, že je to o vzájemné slušnosti a respektu. A pokud nikdo nezačne, pak se to těžko mění.
Odpovědět
Pro představu o jakých sousedech se tu bavime - zhodí vám plot s argumentem že potřebují cihly,když se jich zeptáte co to má znamenat. Vy to ještě tolerujete,protože stavíte barák a nemáte náladu se s někým rozčilovat. Pak se dozvídáte od sousedů( jiných) že od te doby,co je dole ten plot,se jim (tem supr sousedům) začali na zahradě ztrácet okurky a česnek a že jsme zloději. Takže asi tak :D
Odpovědět
@atilius jo, to co říkáte je pravda.
Odpovědět
@bejbinka001 tak když je to pro vás taková babizna, tak nevím, proč tu řešíte, jestli jí umýt nebo neumýt okna. Prostě se na ní vyprdněte. Kdyby jste vztahy měly dobré, tak je prostě umyjete a je to. To jsou vaše sousedské vztahy, naše ne.
Odpovědět
@radim83 ja založila diskuzi,,abych zjistila jestli to ostatní dělají nebo ne. Neřeším jestli jí umýt okna,ale jestli ostatní sousedům umývali,zda nikoliv.
Odpovědět
ty sousedské vztahy jsou těžké no...já osobně jsem v podobné situaci nebyla - ale asi bych to řešila následně - rekonstruujeme a bordel jsme jim tam udělali o tom asi žádná, snažili jste se uklidit kolem apod. - po té sms od paní sousedky by mi asi hrdost radila jinak - ale asi bych za paní šla s kýblem a hadrem - řekla bych ji že to mohla napsat nebo říct jinak, že to není vaše povinnost a ty okna bych ji opravdu jen velmi nahrubo umyla od nečistot, ale ať si to laskavě doleští sama...asi tak..
Odpovědět
@bejbinka001 Já bych taky šla umýt, ale jen zvenku a ty co jsou na straně k nám- tím myslím, že bych šla uklidit nepořádek, který jsme způsobili,ale nedělala jí "magora". Sice to asi není běžné řešení, ale mě by to za ty kecy a pomluvy nestálo.
Odpovědět
@rikaroni Tak já bych tam taky šel a řekl něco ve smyslu:"To jste mi psala Vy, že chcete umýt okna? Já, že to nebylo podepsané a nebylo to napsané moc hezky, tak mi bylo divné, že by to bylo od Vás. Tak se jdu s váma domluvit, kdy to můžu přijít umýt."
Odpovědět
Děkuji všem za názory :)
Odpovědět
@bejbinka001 A co teda, půjdeš umývat? Ptám se jen tak ze zvědavosti :-)
Odpovědět
@bamak ještě budem řezat skříňku na elektriku na baráku a to bude ještě taky prášit. Tak pak teda asi jo. Já sem jí tenkrát psala že to ještě nemáme hotové.
Odpovědět
Já bych ji řekla: dobry den, paní XY. Vy jste mi psala sms, že vám mám přijít umýt okna? - Paní odpoví ( záleží jakým tónem. Pokud bude arogantní, tak -).Já bych vám je i rada umyla, zaspinili jsme vám je. Ale vzhledem k tomu, jakým se mnou jednáte tónem, vám je neumyju. Takhle se mnou nikdo mluvit nebude. Děkuji za pochopení. Hezký den.
Odpovědět
@bamak upřímně bych se rozhodla podle sousedských vztahu. Vedle sebe máme jedni sousedy takové jak vy, na druhé straně máme sousedi fajn v pohodě. Takže těm bych okna šla umýt. Na ty druhé co se neumějí chovat bych se vykašlala, ale my se ignorujem. S ostatními nemáme problém a vzajemně si chodíme zalevat zahrady a starat se o zvířata když jedou někteří sousede pryč.
Odpovědět
@evaamy Ale škoda že je tady ta diskuze tak pozdě. Být tu dřív tak mě mohlo napadnut tež napsat susedce t přijdou uklídit bordel po zateplení baraku :-D
Odpovědět
Nedávno jsem měl menší incident se sousedkou. Dle všeho steklo z balkonu trochu hlíny z květináčů. Vřískala na mě, že jsem nezodpovědný, jsem hajzl a prase. Když jsem se slušně zeptal, zda mám vzít hadr a umýt ji to, bylo ticho.
Odpovědět
Dost možná to ani nemyslela vážně a chtěla si jen ulevit.
Odpovědět
Rozlezelo se minto v hlavě a ne, nesla bych ji umýt okna. Ani nikomu jinému. To se přece nedělá. Když sousedi rekonstruuji, tak bývá zvykem napsat na nástěnku omluvny informativní dopis a tím to hasne. Ještě nikdy jsem nikoho neviděla, že by sel sousedům umývat okna či něco podobného. Umýt znecistenou chodbu, výtah a společně prostory ano, ale okna ne. Takže paní na to nemá právo, nebývá to zvykem a sama podle mě ani nepředpokládá, že byste ji je umyli.
Odpovědět
@evaamy vam neprijde v poradku po sobe uklidit bordel, ktery udelate, navic na cizim majetku?
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?