Vejdem se cenově na rekonstrukci starého domu?

ahoj :-) mame v planu koupit starsi dum v Branisovicich za 550tisic. Pres hypoteku muzem cerpat na rekonstrukci cca do 1 400 000. Kouknete na fotky dum bude muset byt podrezan..bylo tam vlhko. a je tam el. pry nove. plyn je tam taky taky, ale kanalizace ne na (dvorku je kadibudka a pry nevi kam vede odpad). Vedle te kuchyne je mala koupelna s vanou.(voda tam je), ale udelala by se tam koupelna se zachodem tak, ze by se zvetsila o misto garaze. Kanalizace se zacne delat v obci v kvetnu. Poradte, hlavne jestli se cenove vejdem na rekonstrukci ap. Na co se mame jeste zeptat realitky, popripade co po ni chtit aby jsme nenaleteli. Dekuji moc ..Dum je zde: http://www.coloseumreality.cz/nemovit...
Odpovědět
Profilova fotka
Já bych chtěla vidět rozbor vody, zda se dá používat k pití či jen jako užitková, a hlavně bych minimálně chtěla mluvit s majitelem, nejen s realitkou. Pokud bude kanalda tento rok, lepší než vymýšlet septik je rovnou se na ní napíchnout. Hlavně okoukněte stav krovu. Pokud je tam nová el. ať vám ukážou kudy vede- jestli trochu "nekalí vodu". Koukněte pod koberce, co tam vlastně je, zda budou potřeba nové betony atd. Že je voda do koupelny dovedena je vám fuk, stejně určitě budete dělat novou. A taky- ceny na internetu jsou tzv. "nabídkové" pokuste se jí aspoň o těch 50tisíc stáhnout. Zda se do reko vlezete těžko říct- mohli byste, ale záleží zda budete dávat novou střechu, zda krov, a co vše si můžete dělat sami,a taky jak jste nároční ;-)
Odpovědět
Pokud plánujete i rekonstrukci střechy, tak už bych rovnou doporučoval to spíše zbourat a postavit nový. V nejhoršim případě vás vyjde novostavbě stejně jako rekonstrukce, ale aspon bude vše nové a podle vašich představ.
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud v domě plánujete bydlet cca 40let tak zbořit a postavit nový, jinak podřezání nestačí, bude to chtít nové podlahy, stropy, střechu a zateplení, elektro asi nové nebude dle fotky kde je stará zásuvka a v lince žádnou nevidím, píšou, že dům je k rekonstrukci takže bych se tomu i divil.... Jinak za 1,4mil by jste to asi svépomocí opravit mohli.... Zýáleží jak budete nároční, ale velký to moc není....
Odpovědět
Profilova fotka
Také jsme se pustili do rekonstrukce domu. A krásně jsme si to malovali, že s rekonstrukcí se přece s klidem musíme vejít do 2,5 milionu, max 2,8. Ani houby. A to nám zůstává strop mezi 1. a 2. NP, zdi 1. NP a 1/5 zdí 2. NP. Nebudeme ani prozatím zateplovat. Je pravda, že nám dům bude dělat firma, že na stavbu svépomocí nemáme čas, ale původní cenové nabídky firem byly přímo astronomické a nakonec jsme se shodli na 3,1 milionu. A to jsme tam úplně bez vybavení (i toho základního jako záchody, atp.). Takže za sebe bych to neviděla moc reálně, ale nemám přehled, kolik to třeba může vyjít svépomocí. Neříkám, že to třeba není možné, ale po tom, co jsme zažili my nejsem moc optimista.
Odpovědět
Profilova fotka
se skoro 100% jistotou mohu říci že do rozpočtu 1,4 mil. se nevejdete ani náhodou. Osbně bych to viděla něco okolo 3 mil. aby se tam dalo žít. Nová voda, střecha, kanalizace apod. lepší zbourat a postavit nový
Odpovědět
také jsme koupili dům, který postupně předěláváme a taky jsme předem hodně přemýšleli, zda do toho jít nebo ne. na prohlídce jsme byli několikrát, poměřili jsme si všechny místnosti a udělali provizorní plánek. předem jsme si nechali nacenit okna, kotel + radiátory a rozvody tepla, vodu a odpady. spočítali jsme si metry čtvereční obkladů, dlažby a podlah - řekli si, jakou částku jsme ochotni za metr materiálu dát a spočítali cenu. na internetu jsme se porozhlédli po sanitární keramice, sprcháči a taky spočítali. zjistili jsme si vložkování a frézování komínu. počítali jsme s tím, že dost peněz spolkne ještě materiál na zednickou, malování a elektro. vše se dělalo komplet znova. v pohodě byly vlastně jen zdi jako takové (ale něco se zazdívalo, někde se naopak probouraly nové dveře a okna) a komplet střecha ok. odhady byly více méně přesné. někde jsme ušetřili, někde zas dali víc. předem jsme nepočítali jen s tím, že bude potřeba udělat nové podlahy v přízemí (to se zjistilo až za pochodu) a pak jsme taky nestíhali časově, takže mnohem víc prací musel místo manžela udělat dělník, kterého jsme najali. máme za sebou obrovský kus práce a dost nás toho ještě čeká. třeba kuchyň a linku jsem měla až po víc jak roce a vařila jsem provizorně na chodbě na jednoplotýnkovém vařiči s rychlovarnou konvicí a mikrovlnkou. ráda na to ale vzpomínám, co jsme vše dokázali a přežili. navíc když sečteme cenu nemovitosti a náklady na rekonstrukci, pořád nám to vychází naprosto luxusně. k tomu máme dům na super místě a obrovský pozemek, který jsme chtěli. určitě to není pro každého, zvolit reko místo novostavby, ale my jsme spokojení a šli bychom do toho znova :-) opravdu ale doporučuju vzít na prohlídku někoho, kdo tomu dobře rozumí (nějaký stavař, zedník) a počítat s tím, že se může i přes to objevit nějaký zádrhel, který vás bude stát další peníze.
Odpovědět
K ceně rekonstrukce si připočtěte min. 25%. Vždycky se objeví něco, co zůstává skryto, dokud se nezačnou dělat nějaké změny, práce atp.
Odpovědět
Chápu to dobře, že z těch 1,4 mil. dáte 550.000,- za nemovitost jako takvou a zbytek je na reko nebo jen na reko máte celých 1,4 mil. ? Pokud ano tak si stejně myslím, že na reko v takovém rozsahu je i 1,4 málo. tipuju 2mil. a to už fakt postavíte nový :-) My jsem taky pořídili starý domek - tedy v trochu lepším stavu než vy, ale novostavbu určitě nechceme, domek jsme kupovali taky z větší části kvůli zahradě a sadu a tak - velkou většinu svépomocí - bojujeme. Určitě se poptejte přímo majitelů na kvalitu vody, stav rozvodů, mapku rozvodů, sežeňte statika, ideálně známého aby vám řekl narovinu jak to vypadá s nosnými zdmi, krovem, případně překlady aj., jaké je celkově podloží kolem domu a další věci, které psali výše. Jinak na co my sme nekoukali pořádně bylo, že v katastru nebylo zakresleno přesně jak domek je, chyběl tam kus přístavku - ačkoliv jsme to měli přes realitku (MM reality) tak sme si toho bohužel všimli až po prodeji, takže naše blbost, ale udivilo mě, že realitka si to nepohlídala sama..ani majitelé - dělali všichni mrtvýho boruka a my pak museli kvůli stav. povolení vypláznout 5.000,- za geodeta a nové zaměření. Takže si pořádně zkontrolujte výpis z katastru jestli, jsou tam správné rozměry a nechybí ani metr :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?