Veranda načerno ?

Ahoj, potřebovala bych se prosím poradit. V roce 2008 jsme dostali stavební povolení na rekonstrukci starého baráčku. Stavba byla na ohlášení. Zatím jsme ale nekolaudovali. Mezičasem jsme museli z rodinných důvodů (dočasně se přistěhovali rodiče a zkrátka jsme se nevešli) zastřešit terasu a udělat tam provizorní předsíň. Vstupní dveře jsme vyměnili a dali je jako vstup do zastřešené verandy. Veranda je kompletně zastřešená, zateplená, vevnitř jsou palubky a má jedno okno. Cca do 8m2. Dnes jsem v situaci, že musíme dořešit kolaudaci kvůli refinancování hypotéky. Jak byste postupovali? Myslíte, že lze tuhle změnu uhrát jako změnu v průběhu stavby? Jak to je dnes s kolaudacemi? Četli jsme, že proběhla nějaká výrazná změna v zákoně. Jaké jsou případně sankce? Prosím o názory a moc děkuji :)
Odpovědět
Nešlo by dodatečně zakreslit do plánků a nechat znovu zaměřit zeměměřičem? U nás jedni kupují barák a mají problémy s financováním hypotékou, jelikož vedle domu stojí garáž na obecním pozemku, která byla postavena načerno. Obec s černou stavbou problém nemá, ale bance se to nelíbí.
Odpovědět
Profilova fotka
Nechte si to zaměřit geodetem a pak zajděte na SÚ, co po vás ještě budou chtít.
Odpovědět
@vladimirsvorba Díky za názory. Proč prosím změřit geodetem? Aby to dokreslil do projektu? Je možné, že stavební úřad řekne zbourat, nebo se to v reálu neděje? Pro upřesnění, ta veranda stojí tam, kde dříve byla terasa, jen jsme přidali zastřešení a zdi. Refinancováni hypotéky máme pořešeno a schváleno, jen od nás chtějí kolaudaci, kterou nemáme. A tam nejspíš narazíme kvůli té verandě :(
Odpovědět
Zmena stavby pred dokoncenim se resi pred tim, nez tu zmenu zacnete stavet. Ted uz jste staveli nacerno. Blby je, ze jste se odklonili od projektu hlavne vzhledem stavby a zvetsili jste plochu. To se resi i uzemne. Uzemni planovani trva i pul roku, nez vam k tomu vyda stanovisko. Geometricky plan zatim nepotrebujete, doneste na stavebni urad fotky a zakres te zmeny. Jestli to nechate az do doby kolaudace, zbytecne uredniky nastvete a bude s nimi horsi domluva.
Odpovědět
Profilova fotka
@lolelole Předpokládám, že nebude odpovídat půdorys domu. Ale skočte si na ten SÚ, třeba to půjde udělat jen Potvrzením existence stavby.
Odpovědět
Profilova fotka
@lolelole respektive, s čím má banka problém?
Odpovědět
Profilova fotka
nejdrive na SU pak pripadne za geodetem, treba bude stacit nacrtek a nebude nutne nic merit
Odpovědět
Nevím, nejsem v tom kovaný, ale opravdu je u rekonstrukce nutná i nová kolaudace? Nikdy jsem neslyšel, že by to bylo potřeba a nevím proč to po vás banka chce?
Odpovědět
@jiri_1477 Bez dokladu o dokonceni stavby neni mozne potvrdit zmenu do katastralni mapy a do RUIANu. U nas v obci ted probiha kontrola z katastru, co je postavene a neni v katastralni mape, musi byt zlegalizovano.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?