Vysychání domu po zastřešení. Stihne to do 3 týdnů?

Profilova fotka
Prosím o radu!!! Rekonstruujem dům, přízemí je stávající a 1. podlaží se dělá nové. Zatím jsou jen vybetonované "podlahy" a právě jsme ve fázi vyzdívání. Bohužel ale stále prší a skrz ten beton nám začlo tak trochu kapat do obýváku. :-. Trochu se obáváme aby to stihlo vyschnout dřív, než začne mrznout. Stavbyvedoucí nás ujišťuje, že je to běžné a nemáme se ničeho bát. Ale znáte to, důvěřuj, ale prověřuj ;-) Myslíte, že když to 14 dnů až tří týdnů zastřeší, tak se tím problém vyřeší a rychle to vyschne? Snad je můj dotaz srozumitelný...jsem úplný laik v tomhle oboru ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada Ahoj, naše situace byla podobná - přízemí stávající, na to nové patro a ještě zcela obytné podkroví. Zastřešeno jsme měli sice už v srpnu 2010, ale omítky a beton se začal dělat až v říjnu, kdy počasí bylo tak fajnový jako dneska asi :-D Od betonů a omítek (tedy toho nejvíc "mokrýho") jsme čekali 6 týdnů na zaklopení sádrošů s vatou. Dřív rovnou pán řekl, že ani náhodou, že se nám ta vlhkost natáhne do té vaty a pak je to základ pro plíseň. Finální podlahová krytina se tedy pokládala až za deset týdnů, možná později, dali nám jí nějak kolem 20. prosince a my se stěhovali den před Vánoci. Po těhle časových úsecích jsme neměli s vlhkostí a ani praskáním zdiva sebemenší problém. Prostě "ani kapka" :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie jako naschvál, ty deště, že? Zeptám se tě, tak se vám po tom vybetonování začla objevovat obrovská vlhkost v tom přízemí? My máme docela i plesnivé stropy a místy trochu i zdi. Já bych se vážně ráda uklidnila slovy zkušeného stavbyvedoucího, ale už mám pár zkušeností, že ne každému se dá věřit ;-) Tak by mě zajímala zkušenost jiných...
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada V tom přízemí nám to začlo vlhnout hned v červnu, protože to chcalo kompletně celý měsíc..a barák neměl střechu :-D.....ale vyschlo to pak v červenci, kdy byly vedra a pak jak začla topná sezóna, tak se to úplně vyčistilo.
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie no tak trošku si mě uklidnila ;-) snad to tedy vyschne i u nás...ale co vím, tak oni si tam budou topit jen nějakýma el. kamínkama...páč topení tam ještě nemáme...ale když to půjde, tak bychom tam třeba i občas zajeli a roztopili aspoň krb, to by taky mohlo pomoct ;-) no každopádně jem na to zvědavá!!!
Odpovědět
Profilova fotka
@veverka.dada Hmm...my teda topili na plný koule, když to tak řeknu a přímotopy jsme měli ještě navíc, kvůli vysychání stěrky. Takhle bez topení, to nevím.....
Odpovědět
Profilova fotka
@duckie nestraš :-S já teda vůbec netušim, v jaký fázi se dělá topení (budem mít tepelný čerpadlo), ale myslím, že v nejbližší době to určitě nebude... no asi nám nezbývá nic jiného než doufat...teď jsem to vyprávěla kamarádovi, co nám bude dělat elektriku a ten už si taky pár stavbama prošel...prý si nemám dělat hlavu, je to normální stav..tak snad má pradu =-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?