Využití starých půdovek

Dobrý den, rekonstruujeme domeček. Na půdě máme pěkné staré půdovky. Přemýšlíme zda jde položit nová podlaha na ně... nějaké desky a poté plovoucí podlaha. Nebo zda půdovky odstranit. Můžou se půdovky použít na venkovní terasu? Máte někdo zkušenosti? děkuji ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@moni71 Tak půdovky by měly jít pryč, jsou dost těžké. Aby vám jednoho dne naskončily na hlavě dole. Využití na venkovní terasu by bylo na pár let, rozdrobily by se. Maximálně dovnitř, či jako parapety.
Odpovědět
děkuju ;-)
Odpovědět
@moni71 půdovky se dají prodat. já bych je třeba hned bral :-) s tou podlahou a jakou podlaha by tam měla být???
Odpovědět
Profilova fotka
Mohu se zeptat, co byste s nima dělal? My jsme si původně mysleli, že je využijeme. Mořili jsme se s jejich vyndáváním a skladováním, pak čištěním od nánosů...a makonec buď praskly nebo byly vadné. Nakonec jsem je přidali na kontejner se sutí. Později Vám pošlu poptávku na okno.
Odpovědět
@woods vážně? tak se můžeme domluvit. o víkendu bych je mohla nafotit a změřit kolik m2 jich je @komenska také jsem přemýšlela jak jinak je využít
Odpovědět
Zdravím, půdovky podle mých zkušeností nejsou moc stavěné na velkou zátěž (typu terasa) - měli jsme jich taky požehnaně, ale v místech, kde se na půdě chodilo, byly vždycky v polovině zlomené. Půda původně sloužila jako sýpka - běžně se tu válely hromady obilí a pod nimi byly půdovky nepoškozené. Avšak tam, kde se zátěž nemohla pořádně rozložit na celou cihlu, prostě trpěly. A to si troufám říct, že podlaha pod nimi byla opravdu fortelná. Takže bych je ven na terasu moc nedoporučila. Cvičně jsme je použili na doskládání náspí, ale neosvědčily se. Naopak velice posloužily, když se dozdívalo - máme dům částečně cihlový a částečně porobeton - na zdech těch půdovek zahučelo mračna. Jsou sice tenké, ale to je v mnohých místech jejich přednost, zvlášť, když se člověk trefuje pod stávající strop. Takže pokud jenom rekonstruujete a nestavíte od základů, rozhodně doporučuji si jich aspoň polovinu nechat, můžou se skutečně ještě hodně hodit.
Odpovědět
@komenska @moni71 já jsem myslel na podlahu do dílny. vím jak to s nimi je a že se i poškodí, vždyť je to vlastně cihla, normálně se z toho dá udělat pěkná podlaha jen to nesmí být venku, jak to nasaje vodu a pak zmrzne tak praskají. když se podíváte na net tak se prodává až 500kč m2 což je nesmysl, ale jsou lidé co to dají. to že když se po nich chodí a oni prasknou tak to je buď tím že na ně něco spadlo nebo byla dlaždice špatně položena. ale jak říkám člověk musí počítat že to je vlastně cihla. já osobně bych je neprodával ani se jich nezbavoval. a k té podlaze dostaze dostanete se na trámy??? a pak rošt??? osb??? a podlaha???
Odpovědět
ještě popřemýšlím, zda by se nenašlo nějaké využití... podlaha asi až na trámy a pak osb desky a plovoučka dovolila jsem si mrknout do vašich fotek, líbí se mi jaké máte dveře v domečku, můžu se zeptat na značku?
Odpovědět
Profilova fotka
znama ma z pudovek v novem byte kus podlahy - jsou specialne osetrene a podlaha vypada naprosto kouzelne! :-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?