Přestavba z pokoje na koupelnu a wc - máte zkušenost?

Profilova fotka
Dobrý den střecháčci, chci se zeptat, zda má někdo zkušenost přestavby pokoje na koupelnu a wc? Jak byla přestavba náročná, jak časově či finančně. Jedná se o starý dům ze 30. let a rádi bychom zvážili zda se do toho pustit či nikoliv. Díky za postřehy a odpovědi :-)
Odpovědět
Profilova fotka
Nikdo nic?
Odpovědět
Profilova fotka
moc ti asi nepomůžu, ale přihlásím se do diskuse :-) budeme předělávat kuchyň na koupelnu, v domečku stejného stáří ;-) zatím jsme vše vystěhovali, vybourali velkou díru a další menší do nosné zdi a vybourali podlahu. Bourání jde snadno :-D počítáme s tím,, že v takto staré zástavbě nebudou změny velký problém, stejně se skoro vše musí udělat nově takjaktak (elektrika, voda, podlahy, odpady). Takže já bych se toho nebála :-) zvlášť, jestli je voda a odpad někde v dosahu, abyste to netahali moc daleko.... Ale čas ani peníze ti zatím nepovím...
Odpovědět
Profilova fotka
jo a v ložnici v patře budeme budovat wc s umyvátkem, architekt řikal "no problem" ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Dům jsme zatím nekoupili, teprve zvažujeme nad možnostmi a zda do něj jít či nikoliv. Odpady by byly právě mimo místnost a musely by se vybudovat. Mohla byste mi ukázat nějaké fotečky domečku, jsem zvědavá ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
vše v albu zde, koupelna má dokonce své (poloprázdné) album ;-) Jasně, ale jestli byste nemuseli tahat odpady/vodu příliš daleko, přes celý barák nebo tak, pokud je to nedaleko, pár metrů, určitě bych to neviděla jako překážku v koupi. Jak řikám, nejspíš budete stejnak všechno překopávat, u nás (kolaudace 1929, rekonstrukce 70./80.leta) nebyla voda z řádu, nebylo dobré napojení do kanalizace, elektrika příliš stará atd., takže něco posunout....
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Šlo by pouze o pár metrů. Spíše mi jde o tom, že dům není v tak dobrém stavu jak jsme si představovali. V inzerátu je napsáno, že je v dobrém stavu, udržovaný a ihned k nastěhování, já jsem teda trochu jiného názoru :-D A podle toho mi ta cena nepřijde adekvátní. Proto s manželem zvažujeme, zda by se rekonstrukce oplatila či nikoliv. Jinak máte moc hezoučký domeček :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cerberos1306 rozumím. Ten náš byl obývaný tak, jak je nafoceno. takže bydlet se v něm dalo, záleží na nárocích :-p předpokládali jsme, že i když to vypadá docela dobře (a šlo by se teoretiky nastěhovat hned), bude to na kompletní rekonstrukci, na kterou počítáme min. 0,5mil., možná víc, podle toho, co se vyskytne (např. u střechy věříme krovům, že nebudou potřeba nové, ale je to na úrovni víry ;-) ) Posouzení, co je adekvátní prodejní cena a co už ne, vám posoudit asi nepomohu, pokud neproběhla nějaká rozsáhlá rekonstrukce nedávno, počítejte s financema raději na kompletní - a posouvání odpadů a spol. se nebojte, to není zásadní položka! :-) Děkujeme!! máme ho rádi... x-)
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Právě že neproběhla, je tam sice nová linka, ale majitelé se o to moc dobře nestarali a pidi koupelna, co si rekonstruovali taky sami (křivě nalepené obklady...). Cena by měla být ještě k jednání, že kolem 2,2 mil. Kč. http://www.sreality.cz/detail/prodej/... Jaký máte názor?
Odpovědět
Profilova fotka
@cerberos1306 ono je to možná lepší, stejně je to potřeba nejčastěji předělat a ty původní materiály se zpracovávaj líp, než novější betony aspol. Péče/nepéče o dům se tedy také projeví, třeba ti naši byli celkem čistotní poctiváci a šetřílci - co se nemuselo udělat (celé), nechali ladem. Cena těžko říct - hrozně záleží na místě a netuším, jak se pohybují u vás. Koukněte na různých webech i na cenu za m2 za zastavěnou plochu a pozemek. My platili především pozemek, hodnota domku zanedbatelná až nulová, všichni počítali se stržením a novostavbou. Ale tento domeček je to pěkný, prostorný! velmi sympatická vilka! okna nová...pozemek véééliký, ne, drahé mi to (z mého pražáckého úhlu) nepřijde. Z obrázků to ani na nějakou mohutnou rekonstrukci nevypadá... Zajímejte se o střechu, podlahy, co sklepy a vlhkost, hlavně ať to není mokrý, popraskaný...jestli je dovedená voda z řádu, je kanalizace, nemusela by ta rekonstrukce být ani náročná...ale vždycky se něco, co přinutí rozkopat celej barák, najde! 8-)
Odpovědět
@cerberos1306 Záleží na tom, jak daleko jsou rozvody vody a odpadu. A také na stavu podlahy, protože vana, umývadlo i WC jsou velká zátěž a také bude nejspíš nutné vést odpady pod podlahou.
Odpovědět
Profilova fotka
@zuzekk Díky za názor, prostě se nějak vnitřně potřebuji uklidnit, že děláme dobré rozhodnutí :-D S cenou by se mělo hýbat směrem dolů, takže snad bychom to sklepali co nejníže :-) Zatím se domeček každému líbil, takže teď čekáme na vyjádření banky, zda půjčí/nepůjčí =-) @puhelin podlaha by se komplet předělávala, s tím počítáme a odpady jedině pod podlahou, jiné řešení nevidím :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@cerberos1306 tak budu držet palce! s obojím... PS.: odpady a voda jdou udělat i do "falešné zdi", ani nemusí být moc široká, může se kousek zasekat, kousek se zakryje přizdívkou... @puhelin (jaaaj, to jsem teďko chyýýýtrááá! :-D)
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@zuzekk ty palce budeme potřebovat, protože zítra jdeme na schůzku k finančnímu poradci a vůbec zatím nevíme na čem jsme :-( Doufám, že Vám to alespoň trošku polechtalo ego :-D :-D 8-)
Odpovědět
@zuzekk My máme v ložnici v podlaze prostup stopem jak vody, tak odpadu. Špatně se to spočítalo a už to nešlo vrátit zpět. Časem to zakryjeme vestavěnou skříní ;)
Odpovědět
My to tak budeme dělat. Koupelna se přesune do pokoje a naopak. Jsou to tedy dvě místnosti vedle sebe, které se přehodí. Dům je starý 30 let, problém s odpady není tudíž až tak velký a je to realizovatelné. Nicméně jsou to náklady navíc.
Odpovědět
@cerberos1306 my sme presuvali kupelnu, tam kde bola ma teraz mala detsku izbu a kupelna je tam kde byvala spalna. Jedina podmienka je aby malo potrubie spad, takze ked sa predlzuje treba vzdy vyspadovat. Ale vseobecne nieje to problem. Inac domcek vyzera super, stylovo, asi to bola vilka bohatsich ludi takze bude postavena kvalitne. Jedine co moze byt problem je eternitova strecha, nemoze sa odstranit svojpomocne, na SK je teda likvidacia pekne draha a co som pocula v Cechach tiez... Skuste ich stiahnut z ceny koli tomu (nam sa to tak podarilo, tiez som argumentovala sumou ktoru za likvidaciu dame)
Odpovědět
Profilova fotka
@teta_z_lesa Bohužel nás jiní kupci předběhli a dům je v rezervaci, tak tiše doufáme, že se ještě uvolní :-( |-| Jinak díky za radu a názor ;-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?