Zbourání naší zdi na hranici pozemku

Zdravim vas, planujeme rekonstrukci, jejiz soucasti bude zbourani starych staveni a na jejich miste vystavba novych obytnych prostor. Nevite, zda ke zbourani pristavku, resp. zdi na hranici pozemku se sousedy potrebujeme jejich pisemny souhlas? Z jejich strany nemaji zadny plot, nic. Jsme povinni jim jejich majetek na jejich dvore nejakym zpusobem hlidat, kdyz zed zborime a dokud nepostavime novou? A take.. nemate nekdo zkusenost s ochranou nove fasady, aby se bouracimi pracemi neznecistila? :/ dekuji mnohokrat za odpoved. Na fotce jsem se snazila nacrtnout nasi situaci. Cervena prerusovana cara znaci hranici pozemku. Dekuji mnohokrat za radu.
Odpovědět
Souhlas s odstranenim stavby davaji vsichni vlastnici sousednich pozemku a staveb, kteri by byli odstranenim dotceni. Urcite to bude vyzadovat i souhlas stavebniho uradu.
Odpovědět
@puhelin souhlas SU mame. Diky moc za info. Snad probehne domluva bez problemu. :/
Odpovědět
@gaginaa Jestli vam SU dal pisemny souhlas bez souhlasu sousedu, pak bych to neresila. Ale bylo by fer se s nimi domluvit.
Odpovědět
@puhelin pisemny souhlas zatim nemame. Zitra se prave jdeme se sousedy domluvit, rozhodne nemame v planu cokoli delat bez jejich souhlasu. Dobre sousedske vztahy nadevse a ja doufam, ze je budeme mit taky. Jen me zajimalo, jak to je a co je nutne.
Odpovědět
@gaginaa Spis se domluvte se stavebnim uradem, co vse po vas budou chtit. Pak si to muzete vyhodnotit a az potom bych sla za sousedem. Trochu si to urovnate v hlave a i mu muzete rict, jak se na to diva urad a ze je to vlastne banalita a soused muze byt v klidu.
Odpovědět
@puhelin muzu napsat soukr.zpravu?
Odpovědět
Profilova fotka
@gaginaa máte demoliční projekt? :-)
Odpovědět
@zuzana_ka V puli ledna bychom snad meli mit oznameni o odstraneni stavby a k tomu nejakou jednoduchou projektovou dokumentaci.. spis sousedi momentalne pobyvaji hodne mimo cr, tak se snazime s nimi resit osobne, dokud to jde.. :/
Odpovědět
Profilova fotka
@gaginaa jasný :-) určitě jim oznamte záměr. Jinak pak budou potřeba jejich podpisy. My jsme boural barák v radovce a měli jsme v projektu veticku, že budeme bourat ručně abychom neohrozili cizí majetek... Pak to bude asi na konkrétní domluvě s danými sousedy jak konkrétně budete postupovat :-)
Odpovědět
@zuzana_ka to rozhodne.. oni maji novou bilou fasadu, tak jen netusim, jak to udelame...
Odpovědět
Profilova fotka
@gaginaa můžu uklidnit že to bourání není zase žádné zemětřesení :-)
Odpovědět
@gaginaa Ano, napiste
Odpovědět
Článek se načítá
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?