Zkušenost s FG Energy - fotovoltaika, dotace

Máte zkušenost s fotovoltaikou od firmy FG Energy? Chceme přes dotaci. Obch. zástupce p. Nosál. Děkuji
Odpovědět
@puhelin s firmou nemám zkušenost, ale chcete včetně baterií, nebo pro přímou spotřebu?
Odpovědět
@kekita Včetně baterie.
Odpovědět
@puhelin tak si dej bacha na to, že teď žádné-ale opravdu žádné baterky nejsou. Spoustě lidem se stalo to, že firma vzala zálohu, dala na střechu pár panelů a tím to skončilo. Byly naslibované na konec srpna/začátek září, ale nic nedorazilo a pravděpodobně v brzké době ani nedorazí...
Odpovědět
@kekita Děkuju, že to píšete. Jestli to bude vrámci nějakého období, kdy se vejdeme do limitu proplacení dotace, tak by to snad takový problém nebyl. Teda pokud nám ČEZ nezruší fixaci na elektřinu.
Odpovědět
@puhelin tak to buď v klidu-tam je myslím limit do 2025,ne? To by snad nějaké mohly být 😅 A o dotaci si můžeš zažádat jak před instalací, tak až po.
Odpovědět
@kekita Na dotaci za zateplení jsme dávali faktury maximálně 2 roky staré, takový limit jsem myslela. Ale nestudovala jsem to, řeší to manžel. U zateplení jsme měli starší faktury za střešní vatu, zdrželo se nám to kvůli zateplení fasády - nebyly zedníci. To teď asi nehrozí :/ Ale už to je hotové. Určitě dáme smlouvu k právničce, ať tam nestaví vše na vyšší moci.
Odpovědět
@puhelin ano, je tam lhůta pro doložení dokumentů od podání žádosti u C.3 (fotovoltaika) 24 měsíců. Ale tu žádost nemusíš podávat před nebo v průběhu- můžeš klidně až po provedení.
Odpovědět
@kekita A to se taky vztahuje i na stáří faktur? Tak to bylo u zateplení.
Odpovědět
@puhelin v podmínkách máš napsané, že podporována jsou pouze opatření, která byla realizována a uhrazena (i částečně formou záloh) po 1.lednu 2021. U fve to bývá trošku jiné, takže netuším, protože v naprosté většině případů to dodává komplet jedna firma a zatím opravdu nečekáš 2 roky. Zavovala bych si u vás na krajské oddělení sfzp. Ono se totiž změnilo od 2015 že fve nemůže montovat obyčejný elektrikář-musí mít zkoušku odborné způsobilosti: elektromontér fotovoltaických systémů, která platí jenom 5 let. A když už to někdo má, tak ti chce rovnou dodat komplet materiál, takže máš v podstatě jenom jednu fakturu.
Odpovědět
@kekita U nekterych firem se to behem covidu opravdu protahlo i na 2lete cekani (alespon co lide pisi v referencich). A ted uz vubec je to cekani na dlouho asi u vsech I z FG energy maji sklady plne, ale to uz muze byt vse zamluvene.
Odpovědět
@puhelin tak cekat na to 2 roky, to bych asi nedala... A tys ty sklady viděla, nebo ti to napsali? Máš od nich i konkrétní nabídku?
Odpovědět
@kekita Na webu maji video, kde vysvetluji princip fve https://www.sivera.cz/l/l/fotovoltaik... Video je teda z jara. Ono se to zdrzuje uz u fondu, vyrizeni zadosti ted trva okolo 3 mesicu. Do te doby nektere firmy vyckavaji a neobjednavaji material (to je pochopitelne).
Odpovědět
Článek se načítá
@puhelin dneska jsem volala k nám na kraj a opravdu tam žádná jiná podmínka než že faktury nesmí být starší než 1.ledna 2021 není. To, co jsi psala platilo pro předchozí výzvy. Pak ještě ty 2 roky po podání, ale to se teoreticky dá prodloužit žádostí o prodloužení. Videu opravdu nevěř. Zvlášť ne pokud je staré půl roku. Jediné co bych si pak zjistila, jestli jejich výrobky jsou zapsané v SVT, protože jsem o některých ještě neslyšela.
Odpovědět
@kekita Diky moc, ověříme to. K tomu SVT se nám to stalo u tepelného čerpadla Daikin. Firma to čerpadlo vedla pod jiným kódem než dotačňí program, nicméně pak to spárovali a v pořádku to prošlo. Ale teď to raději ověříme.
Odpovědět
@puhelin teď jsem se dívala a v reklamním letáku mají měnič solax s triple baterkama - což je super. Ale když se podíváš dolů na odkaz katalog komponentů, ze kterých vám fve postavíme, tak tam už žádný solax není. Z nich je slušný goodwe, ale ostatní neznám - našla bych si o nich něco na netu. Protože samotný měnič ti hodně ovlivní spotřebu. Může mít velkou vlastní spotřebu - tím pádem bys ho pak v zimě musela dotovat ze sítě, a taky může mít špatnou asymetrii (pokud bude větší odběr na jedné fázi, tak si klidně může část "docucávat" ze sítě) a nebo naopak nebude zvládat malé odběry. Nebo nemusí dobře komunikovat s baterkama a může ti je přebíjet a tím ničit. Takže jakmile bych dostala přesný typ měniče v nabídce, tak bych začala hledat na netu zkušenosti. Je spousta solárních fór, kde ti i poradí. Pak se mi ještě nelíbí platba - oni chcou půlku částky před a zbytek po dodání zboží 😮 Takže ty jim dáš třeba 600 000,- a oni ještě nehnuli ani prstem. To by se mi nelíbilo... Pak na ně totiž ztratíš jakoukoliv páku, aby to opravdu nainstalovali a dodělali.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 2 měsících
Profilova fotka
Nedoporučuji!!! Podpis smlouvy 11.6.2022 do 1.8.2022 se nic nedělo tak jsem začal urgovat a volat. Jen samé sliby. 25.9.2022 nedodán ani šroubek - odstoupení od smlouvy, 11.10.2022 neakceptovali a jako řešení poslali paletu s díly. Tu jsem jelikož mi nikdo nebyl schopný říci co na ní je jsem nepřevzal. Po desítkách hovorů a emailů teprve souhlasili s odstoupením 17.10.2022. Další urgence na vrácení peněz. Peníze nakonec vráceny 7.11.2022. Infolinka ochotná, ale jen přeposílání manažerům. Jejich reakce 14dni žádný čas a jen sliby. Nedoporučuji!!! Jp
Odpovědět
@jindra_prucha Nam ale rekli hned pri prvni schuzce, ze mame pocitat s cca 4-5 mesici, protoze cekaji na dovyrobeni komponentu.
Odpovědět
@jindra_prucha Jsem také jejich zákazníkem, ale naštěstí o nich nemůžu říct nic špatného. Začátkem března jsem se rozhodl instalovat fotovoltaiku a v červnu bylo všechno hotové. Moje FVE funguje v pořádku, jediný problém, který jsem měl, bylo se skladováním energie, ale netrvalo to ani 3 týdny, než přišli a opravili systém.
Odpovědět
Ano, zkušenost mám dobrou. Rychlé vyřízení a montáž, vyřídí i dotace. Obchodního zástupce jsme měli ale jiného, tak nevím.
Odpovědět
Firmu doporučuji, FV máme i s vyřízením dotací.
Odpovědět
@tomhrz @emilka15 To ste sa zaregistrovali dnes, aby ste mohli napisat recenziu hned ako prvy prispevok??? Ako sorry 😀
Odpovědět
@deto_oesya a pišta s příspěvkem před to samé 🙄 Když vidím, co jim tam v poslední době přibývá za recenze na googlu, tak se ani moc nedivím, že si někde potřebují udělat reklamu.... @puhelin vy jste to s nima nakonec podepsali, nebo ne?
Odpovědět
@deto_oesya Z FG Energy mi volali v úterý. Ptali se jestli nemám nějaký problém s mým systémem, to jsem řekl že ne a pak se ještě ptali, jestli náhodou nepíšu nějaké komentáře na internetu, to jsem taky řekl že ne.. Později jsem teda brouzdal na internetu a pochopil jsem. Lidi nevěřte všem pohádkám.. Znám klienty, kteří jsou spokojeni s fotovoltaikou od FG a mezi nimi jsem i já. Zdravím všechny haters.
Odpovědět
@tomhrz jako chceš říct, že volají každému zákazníkovi jestli nepíše negativní recenze na netu? To je trošku divné, ne? Když v recenzích na googlu píšou, že firma nekomunikuje a nejde se tam dovolat...
Odpovědět
@kekita to nevím, jestli volají každému, ale mně konkrétně volal můj obchodní zástupce a s ním jsem nikdy neměl problém s komunikací ..
Odpovědět
Hej hej a svist ju balil do folie 😀
Odpovědět
@kekita Podepsali. Maji od nich solary 2 rodiny z nasi vsi, sice uz hotove pred tim letnim boomem, takze stihali vse a obe rodiny spokojene byly. I servis delaji, komunikuji. Nevim, jak to bude u nas, objednabali jsme v dobe, kdy se s poptavkami zjevne roztrhl pytel, ale dali jsme na osobni zkusenost. Tak verime, ze to nebude tak hrozne. Potrebovali jsme je umistit na eternitovou strechu, tak, jak to maji ty dve rodiny a to, jak je zrejme, skoro nikdo jiny nedela.
Odpovědět
@puhelin tak ať vám to vyjde
Odpovědět
@kekita Snad ano, dekuju
Odpovědět
@deto_oesya My jsme podepsali smlouvu začátkem roku a hotovo jsme měli během 4 měsíců. Za mě nejlepší fotovoltaická společnost. 🙂
Odpovědět
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?