Zvýšení střechy a vytvoření obytného prostoru

Profilova fotka
Ahoj, chtěli bychom se přestěhovat do řadového domku k našim. Pro začátek bychom chtěli z podkroví udělat normálně obytný prostor. Jak je možné toto zrealizovat? Jde pouze nějakým způsobem zvýšit střechu (sklon, apod.) nebo je lepší přistavit patro komplet? Řadovka už má přízemí a první patro. Nám jde tedy o to, přistavit 2. patro. Jak to vyjde cca cenově? Baráček je asi 8 x 8,5 m.
Odpovědět
Profilova fotka
jedná se tedy o změnu půdy na podkroví a budete potřebovat určitě ohlášení stavby. Protože je nutné nový prostor vhodně napojit na stávající (nové schodiště), posoudit strop nad 2NP, zhodnotit krov, vymyslet dispozici a vnější vzhled domu atd. doporučuji si sehnat architekta, který by Vám měl na základě zaměření stávajícího domu, posouzení technického stavu a vašich finančních možností zhotovit arch. studii. Pak už je proces jednoduchý - projekt pro SP, vyřízení ohlášení, projekt pro provedení stavby (až z něho je určena přesná cena, které se drží firma!), výběr dodavatele....
Odpovědět
Profilova fotka
ještě mě napadlo, že třetí patro u RD už nelze (dle stavebního zákona), musí to být podkroví! Výšku nadezdívky a tvar střechy lze ale mít různý.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?