Aktuální cena dřevostavba za m2

Dobrý den, nechával jste si někdo teď (srpen, září), zpracovávat nabídku dle projektu? Aktuálně mi firmy dávají cenu 50-60 tisíc za m2 bez DPH, tedy náš cca 100m2 dům vychází s DPH na cca 7,5-8M :-( Podotýkám, že realizace na klíč. Jelikož moc nedoufám, že by se situace zlepšila, tak to vypadá, že projekt, který byl zamýšlen na cca 4,0M budu moc hodit do koše. Pokud máte někdo doporučení na firmu s ještě rozumnými cenami, předem děkuji
Odpovědět
No, jsme na tom podobně ale s tím že my nemáme hotový projekt. Momentálně jednáme s firmou Lucern. Chceme jejich upravenou typovku a s obytnou plochou 110m2 bychom se měli vejít do 5M i s určitými nadstandardy. Staví ale jenom v okruhu 100km od Prahy. Pokud máte projekt, zkuste i oslovit malé stavitele v okolí a uvidíte co vám řeknou. Držím palce, doba je teď nelehká...
Odpovědět
Dřevostavby podražily asi nejvíc. Si vemte na jaře u nás na pile stál kubík trámů 2200. V létě jak jsem dělal střechu jsem dával 2800 a to jen díky známosti a bez dokladů. A teď už má kubík za 7000. A pila vedle měla na jaře kubík za 3000 a teď sem slyšel že má za 10000 až 12000 což je mazec a nemají problém s odbytem nikdo nestíhá .
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
@domcakratec To musí být super firma, když v dnešních podmínkách vám postavila dům za dva měsíce. Ještě 28.7. 2021 jste se tady ptal, jestli stavět zděný nebo dřevostavbu a na začátku října hned takové doporučení.
Odpovědět
@edison101 Pokud spotřebujete na stěny 10m3 dřeva, tak je to navýšení o cca 50 tis Kč, takže problém bude jinde.
Odpovědět
@atilius 😄 😄 😄
Odpovědět
Nám stavěly HP domy Olomouc 5 let zpátky. Máme 93 m2,cena stoupla,no rozhodně ne o tolik. Teď nabízí 34 tisíc za m2.
Odpovědět
Nám firmy nacenily dům s nadstandardy (reku, žaluzie, podlahové vytápění, velká okna) na 40-50tis/m². Takže asi záleží na tom, jaké máte vybavení a jestli nepůjde ušetřit třeba na něm. V rámci stavby jde často udělat přípravu a samotnou realizaci nechat na později až se našetří.
Odpovědět
@edcbubu 40-50tis bez DPH? Tak to je potom podobné, ale nemáme tolik nadstandardů (podlahove s plynem, bez reku, žaluzie příprava, okna nejsou extremní, jeden HS portál). Díky za odpověď, bohužel už domy budou asi jen pro velmi bohaté.
Odpovědět
@michal_rybar za 50k-60k/m2 užitné plochy je to ultra zlodějna....
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?