Bude stačit na novostavbu 2,2 milionu?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně financí. Pozemek máme ve svém vlastnictví a chceme stavět novostavbu. Rodinný dům 12,5 x 8,5 metrů, přízemí + obytné podkroví, bez sklepů. Máme v plánu si vzít úvěr 2,2 mil. Kč. Myslíte, že to bude stačit k výstavbě a k nastěhování? Jaké máte zkušenosti vy s financováním? Vybavení nějaké máme, takže to pořizovat nebudeme. Díky za názory.
Odpovědět
Profilova fotka
záleží jestli to budete dělat svépomocí nebo firma. Pokud fima tak si myslím,že to stačit nebude.
Odpovědět
Profilova fotka
Podle mého názoru ano...my stavíme bungalov 149,7 m2, bez sklepu a brali jsme si 2,5 mil. Kč s tím, že 500 000 Kč nechceme vybrat vůbec. Tak snad se vejdem. :-)
Odpovědět
Zalezi, co vsechno pozaduje, kolik vam bude delat firma, kolik sami, co si sami sezenete a co vam sezene firma. Uvidite i podle toho, jake nabidky vam prisli. Ale pozor na veci jako kuchyn (neni v dome na klic), komin/krb, zakladova deska a pod. Ale i tak si myslim, ze za tu sumu je mozne dum postavit a prestehovat se. Pak jsou veci jako terenni upravy, stavba plotu a pod. Ale da se:)
Odpovědět
Profilova fotka
12,5x8,5m je celkem vetsi dum ... Nebo to ma byt bungalow? Obecne patrovy dum cca 9x9 od firmy 3mil, my mame 9,5x11m + dvougaraz 4mil a to jsme si schaneli skoro vsechen material a nebylo to na klic. Pokud byste si to staveli sami, tak 2,2mil stacit bude... Pokud vam to budou stavet remeslnici, tak dle meho 2,2mil stacit nebude. Jo a to se bavime ciste o domu... Upravy okoli domu sezere jeste hooodne dalsich penez :(
Odpovědět
Profilova fotka
ahoj, my máme 12,5 x 8, nepodsklepný, obytné podroví, vč.garáže (viz.fotoalbum), co umíme, stavíme od začátku svépomocí, řemeslníci byli na krov, střechu, vodu, elektro, podlahové topení, anhydrid, krb, schody a obklady. nyní jsme v tom za cca 1,7 mil. chybí sanita, fasáda, zábradlí balkon, kuchyň a zařizovací předměty (+různé drobnosti). terénní úpravy nepočítám. snad to pomůže ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
myslím, že do 2,2 mil je to tak tak s odřenýma ušima .... ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Pokud to nebudete stavět svépomocí, tak bych řekla, že pod 3 mil. se nedostanete, osobně počítám se 3,5 mil, dům 10,5x10,5 + kryté staní pro 2 auta - něco budeme dělat svépomocí a jinak dělat na všechno výběrová řízení...
Odpovědět
pokud uvažujete o mont. domě určitě máte šanci. Rozměr 12 x 7.6 m se na klíč dá pořídit tak kolem 2,25 mil.....bez krbu a jiných "doplňků". Pokud si jste schopni něco málo dodělat - můžete se pochopitelně dostat i níž...
Odpovědět
Svépomocí ano, s firmou asi ne, nám jedna firma nacenila hrubou stavbu (základy, stavbu z ytongu, bez krovu a střechy) na 1,5 mil. (8x11m,dvě plnohodnotná podlaží,tedy ne podkroví, +garáž 9x4,3m,základy částečně převýšení 0,5m). My to postavíme sami (tzn. za cenu materiálu) cca za 500tis.(bez střechy) Takže oproti té firmě docela úspora......ale měli tu cenu fakt šílenou, překlady byly asi ze zlata :-)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Přesně tak s tou firmou, je to masakr. Já chystám bungalow 15x20 do L cca 230 m čtverečních s velkou garáží atd a rozpočet mám 2,5 mega. Záleží co má kdo za možnosti a co bere pod pojmem svépomoc.
Odpovědět
Já bych se tak malého rozpočtu obávala. Peníze lítají... Myslím si, že svépomocí možná finance vyjdou, ale firmu bych neobjednávala.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Taky stavíme 8.5 x 10,6 a vejdeme se do 2 mil i se zařízením. Hrubou stavbu nám dělala firma, ostatní dodavatelsky, sami skoro nic.
Odpovědět
Ale ono je sakra rozdíl 12,5*8,5 přízemní nebo s podkrovím, to je pak cena téměř dvojnásobná. Spousta blogerů se tu vyjadřuje k přízemním stavbám podobného rozměru. Při úplně svépomocné stavbě jste schopni ušetřit i 50-60 % ceny. Pokud si budete najímat řemeslníky + něco dělat svépomocí, tak se můžete pohybovat někdě kolem 70-80% ceny stavby na klíč. Nechte si domek někde nacenit komplet na klíč ve standartu, v kterém chcete stavět a z této ceny lze odvodit cenu svépomocí...
Odpovědět
Profilova fotka
Má slova přesně vzala @enmuhan2 - obávám se, že opravdu jedině bez toho obytného podkroví, čistě bungalov. Takový dům máme my a vešli jsme se (samozřejmě bez jakýkoliv venkovních úprav), ale s obytným podkrovím je to částka nereálná.
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?