Bungalov 150m2. Vlezeme se do 2 000 000 Kč?

Profilova fotka
Chceme stavět bungalov 150m2, foto mám v albu. Bude valbová střecha, podlahové topení, stavět budeme svépomocí. Jaký je váš názor, mohli bychom se vlézt do 2 000 000,- ?
Odpovědět
1
2
kamarádka dostavěla bungalov o rozměrech 9x15 m2 a stálo je to to 1660000.zakl desku dělali sami měli asi jak 3 zakladovky,a stala je asi 150 000.heluz cihly 44 cm bez zatepl. stály dost levně,měli je přes poptávku na servru.střechu mají sedlovou.okna,dlažbu obklady sanitu měli z poolska,mam pocit ,že i dveře.do ceny se vešli i s projektem,povolenímy.vnitřky dělali s firmičkami.dále krb,podl. topení a nějaky 800 l nadrž na vodu-třo je něco při topení.mají v tom i střechu.a izolaci,stříkanou pěnu.o co přesně to je nevím.
Odpovědět
@nanah Tak to jsou šikovní. A já této ceně věřím, samozřejmě to znamená dělat ústupky v zařízení (např. obklady, sanita), ale určitě se to takto dá. :-)
Odpovědět
My chceme stavet svepomoci dum s podkrovím o podlahové ploše celkem 190m2 a pocitame cenu okolo 2-2.2mio. Projektant říkal, že to možné je, záleží, jaké ceny na co si dokážeme vyjednat.
Odpovědět
tak to by byla dobrá cena,soudím dle katalových cen. ;-) já doufam ,že my se vlezem do 1,6 mega chceme 9x8 patrovy.jsme ve fáci projektování ,ale ještě to nemáme hotové,takže neznáme ani rozpočet.chceme krb a manža chce i tepl. vym. a podl. topení.ale do ložnice a pokojíku chci podlahovky .krom obnvodovych zdí ,ktere si chceme stavět svepomoci 30 heluz a 20 zateplení.budem zadavat přes AAA optávku. x-) jasně ,že nebudeme vybírat nejdrahší věci ,ale aby byly i kvalitní.snad to zvládneme. :-D
Odpovědět
My jsme zadávali všechno přes AAA poptávky a rozdíl v ceně byl i 50%. Chce to starat se, dohadovat, číst recenze na firmy, které vám posílají poptávku a hlavně, nedávat nikdy zálohu předem. U nás to funguje na 100%...
Odpovědět
Profilova fotka
Určitě. Pokud nebudete chtít vše nej a budete shánět materiál a služby...sežere to hodně moc času, ale velmi se to vyplatí. S tímto pokud budete stavět uplně sami tak do 1.5mil..
Odpovědět
vše je otázka toho, co si uděláte sami, pokud si na to budete najímat tak se nevejdete, pokud budete chtít věci typu zabezpečení, krb atd tak se taky nevejdete, pokud si většinu uděláte sami pak je to O.K., ale třeba počítat ještě peníze za vybavení - podlahy, kuchyň, skříně, nábytek cca 500 000,- cesty kolem baráku, plot atd :-) jinak přeji hodně zdaru, my se nevešli do 2mil a máme patrový, půdorys 12,5x7,5 :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@verkuska Pokud to budete opravdu dělat svépomocí, tak byste se vejí měli... My budeme teď stavět dřevostavbu - bungalov 147 m2 - kromě pár věcí v podstatě na klíč a jsme na částce 2,3 mil. Nezapomeňte na rezervu na dodělávky a vybavení (tak jak píše @vodak01). My si necháváme stranou rezervu cca 400 tis.
Odpovědět
@drn na recenze bych nespoléhala, protože negativní hodnocení AAA poptávka vůbec nezveřejňuje.
Odpovědět
@nanah jsem rád, že má někdo podobné plány s podobnými finančními představami. My to sice budeme mít větší, ale taky počítáme s lehce vyšším rozpočtem.
Odpovědět
@vodak01 můžu se zeptat, na jaké cifře jste skončili?
Odpovědět
Profilova fotka
no my máme rozpočet čistě na dům a pak 600 000,- na zbytek..... :) a nakonec máme dům 10,5 x 13 tak snad to klapne :)
Odpovědět
Článek se načítá
@flakac hrubá stavba - zddi, stropy, krov, tašky, okna, garážová vrata činní 30% - vyšlo to skoro přesně. hrubá stavba mne stála 750tis
Odpovědět
@vodak01 díky, tato informace má pro mne vypovídací hodnotu, jelikož se chystáme na rozměrově téměř stejný dům.
Odpovědět
@flakac není zač :-) ale na vyskakování to není, ale nejlacinější obklady taky nebyly :-)
Odpovědět
@vodak01 prosím Vás a kolik máte obestavěného prostoru v m3 ?
Odpovědět
@nanah 12,5 x 7,5 x 2,6 = 243,75 12,5 x 7,5 x 2 = 187,5 celkem 431m3
Odpovědět
tak nějak si to představuju i já.max 450,ale to je fakt strop.nam jedna firma nabídla na klíč cenu 4000 za m3.30 cihly + ted nevím jestli 15 nebo 20 zateplení.už jsem si dala popt na zaklad. desku at mi firmy pošlou ceníky,ale jeden majitel firmy mi nabídl dokonce 3500 za m3. =-) což už mi přijde podezřelé.protože se v tom neoorientuju.co si myslíte o té nabídce?
Odpovědět
@vodak01 tak ted jsem si to spočetla podle tveho vzorce akurat s mym pudorysem ,ale vyšku střechy taky 2 m a vyšlo mi 331 m3.ja se pravě cenově orientuju spíš m3 .takže by jsme se měli vejít.no uvidíme jak nám naměříja strop. :-D
Odpovědět
dát cenu za m3 je fakt síla, to zná standard? co je v té ceně podlahy, jaká okna dveře atd. To je včetně omítek maleb apod?
Odpovědět
nevím,ale psal mi do meílu,že zaleží kdo si co přeje,od toho se cena odvíjí.je od olomouce.jestli to nemáte daleko tak Vám dam kontakt.stránky ma v přípravě,že do měsíce budou.mě volal kvuli zakladovky.
Odpovědět
@vodak01 no asi mu písnu co má v ceně,od cihel až po podlahy.až se ozve,pak dám vědět.
Odpovědět
mne se to zdá laciné až podezřele - podle mne je to hrubá stavba, tzn. 1/3 ceny, jeden z nejlacinějších domů na trhu, vyjde na 6 500Kč/m3 proto jsou ceny dost podezřelé, pokud to je na klíč a ne svépomocí. :-) 8-)
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 to je ale cena jen na základovou desku, jestli to dobře chápu..nic víc
Odpovědět
@memollka základová deska 169000 a dům 1 199000 ceny bez DPH takže cena 6 500Kč/m3 je včetně desky ale bez přípojek
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 no, ale ona tam psala, ze poptavala zakladovou desku a někdo ji nabídl cenu 3500 za m3, takže počítám, že jen za vytvoření té desky, ale už ne obvodových zdí atd..nebo kde jsi tu vzal cenu za hrubou stavbu? možná se v tom jen ztrácim..
Odpovědět
@memollka ne ztratil jsem se já :-) kdybych tak uměl číst :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@vodak01 ufff, už jsem si řikala, že se pletu do čeho nemam :-D
Odpovědět
@memollka za zakladovku ,mi orientačně spočítal kolem 110 000 a ,říkal ,že staví na klíč,a že by mi za stavbu na klíč nabídl cenu 3 500 za m3.ale psal ,že to muže byt víc,ale i mín,že záleží co si tam člověk přeje.tak jsem písla co je v ceně ,jestli by mi to mohl zozepsat,protože je cena velice zajímavá. a dokonce jsem se dozvěděla ,oed jednoho projektanta,že strop které firmy nabízejí je a ted nevím jestli 5 000 nebo 5 500 za m3.takže hledím ,že firma chce 6 500.fakt nevím.jeden říka tak ajiny tak.jsem zvědavá co mi do meilu pošle,jaky ceník. za zakl. desku mi psalo víc firem ale dvě mi psali kolik hcou za m2 .jedna 1500 a druhá 1700.no záleží kolik nám tam toho naprojektují.
Odpovědět
Zdravím budeme stavět svépomocí RD-bungalov 4+1 o rozměrech 14x15m s dvojgaráží.Zajímá mě názor či zkušenosti zda je možné vejít se cenově +- do 1,8mil.Dům bude zděný z ytongu a na většinu materiálu budeme mít slevu od známého,který má stavební firmu.Co se týká řemesel jako jsou zedník,obkladač,tesař-pokrývač,klempíř,elektrikář vše máme v rodině a všichni vypomůžou.
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?