Bungalov 4+1 nebo 5+1 - orientační cena

Ahoj všichni, ráda bych věděla, na kolik vás vyšla stavba bungalovu 4+1, 5+1. Zajímá mě cena bez pozemku, hrubá stavba, plot a terénní úpravy a pak celková cena za dům bez a s vybavením :-) Děkuji
Odpovědět
http://www.modrastrecha.cz/forum/rozp...
Odpovědět
Jo, chce to nejdriv hledat :-S 8-(
Odpovědět
@postavil tyhle diskuze jsou k ničemu, nikdo tam není konkrétní... jen m2 a cena, ono je spousta faktorů, které cenu ovlivňují. 150m2 prostě postavíte komplet v pohodě za 1,5mil ale je to taková "kůlna na nářadí" i jen taktak za 5mil. Jen aby zakladatel diskuze nezískal pocit že za 1,5mil to prostě v pohodě postaví jak bude chtít, dále upozorňuji, že rezerva v rozpočtu minimálně 10% je nutnost.
Odpovědět
@iveta_89 děkuji za odpověď :-) přesně tak, nikdo v té diskuzi NENÍ konkrétní, proto jsem založila novou.
Odpovědět
@pcprincess I dost konkrétní informace nedají stejně moc relevantní odpověď. Stačí už při desce narazit na vysokou vodu nebo jíl, může být větší svah, chceš nebo nechceš podlahu v úrovni terénu a cena je hned jinde. Délka odpadů pod deskou atd. Stejně tak střecha, už pochozí úložnej prostor u vazníků udělá nějakou zlatku navíc. Okna také nejsou jen o trojsklu a m2, a je velký rozdíl fix, otvíravé nebo HS portal. Já jsem šel cestou, že jsem se pro sebe snažil udělat co nejpřesnější rozpočet na můj konkrétní dům a na mé konkrétní požadavky. Průměrné ceny desek se zde najít dají, zdivo se spočte snadno, beton věnec taky. Vazníky jsem si nechal předběžně nacenit, okna taky. Izolace se dají spočítat. Podlahovka a zdroj se dá také jakž takž tady vyčíst. Elektrika, odpady voda rovněž. Betonovou střechu jsem spočítal na KM beta, na klempířinu se zeptal známého pokrývače atd atd. Pak jsem sem hodil tento podrobný rozpočet a nechal si ho zkontrolovat. Pak už je potřeba se toho jen držet a moc často neulítávat k jiným dražším řešením.
Odpovědět
Tak jak bylo napsáno, každý dům je jiný. Za nás :175 m2 užitné plochy včetně garáže, valbová střecha, pochozí celá půda, velká okna (rohové, klasiky i obrovské francouské), TČ, klimatizace, podlahovka, 3 světlovody, vybavení, terénní úpravy, plot, pojízdná brána, větší zahradní domek podsklepený, terasa s pojízdnou (otevíratelnou) zimní zahradou, bazén, různé nadstandardní machrovinky ... cca 3/4 práce svépomoci, zbytek dodavatelsky, koupily jsme vždy co jsme chtěli- žádné cenové ústupky, materiál myslím vždy té nej kvality a budeme rádi bez pozemku těsně pod 4.mil., Ale to jen proto, že je manžel instalatér,brácha tesař, TČ, klima a elektřina jen za materiál, část vybavení z bytu, atd...Tak by cena byla úplně někde jinde a to bychom snad do stavby ani nešli!
Odpovědět
Hrubá stavba 1150000 Kč s okny, svépomocí.
Odpovědět
Děkuji vám všem za odpovědi :-)
Odpovědět
@r4d3k74 super, tohle mi moc pomohlo ;-) děkuji
Odpovědět
@ellenb a zeptám se, máte zděný dům?
Odpovědět
Ano, zděný. 🙂
Odpovědět
Profilova fotka
@pcprincess Nevím, zda vám to trochu pomůže, ještě nemáme zdaleka hotovo, ale pozemek zdarma, SP tuším 5000 Kč, přípojka 12500, hrubá stavba včetně oken,komína a světlovodu 1 203 000. Stavěno dodavatelsky. Instalatérské práce, elektrika a voda zajistí rodinní příslušníci. Rádi bychom se se zbytkem domu vešli do 1,8mil . Zastavená plocha 180m2. Materiál porotherm dryfix a tašky km beta
Odpovědět
Článek se načítá
@nininka23 jste zlatá :-) děkuji
Odpovědět
Profilova fotka
@pcprincess velmi hruby odhad 20 tis za m2 kdyz stavite dum.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?