Bungalov 4+1 do 1 700 000. Jde to?

Profilova fotka
Dobrý den, chtěla bych se optat zda je možné do 1 700 000 bungalow 4+1 nebo 4+kk cca okolo 100m2 bez všemožnejch vymožeností. Vlastní pozemek máme. Chtěla bych se zeptat co a jak bude výhodnější zda svépomocí a kolik tak ušetříme, nebo dřevostavbu ve fázi před dokončením. Děkuji.
Odpovědět
1
2
My máme 100m2 podlahovou plochu. Myslím, že za tu cenu se to postavit dá. Jde ale také o to, zda máte v dosahu sítě, co vše si představujete tam mít atd. My sitě třeba neměli a právě studna, čerpadlo, tepelné čerpadlo, jímka atd. nás stáli sakra hodně :-). Dalši nečekaná položka pro nás teda byla cena za projekt a všemožné poplatky :-)
Odpovědět
svépomocí ano...:) svépomocí je stavba levnější o 40-50%, dodavatelsky 30%, oproti firmě...samozřejmě záleží z čeho člověk staví, jak je náročný atd. od uzavření stavby se dá "ujet" opravdu hodně :-D :-D ...do dřevostavby bych nešla...
Odpovědět
Profilova fotka
Možná svépomocí, za předpokladu, že není třeba dělat sítě. A asi to nebude na velký vyskakování ohledně vybavení, kuchyně, plotu atd. atd. Pokud by ale platilo, co píše @luckydaisy, tak by to šlo naprosto s přehledem, protože my to stavíme na klíč za 2,5 mil. Takže minus 40% je to 1,5 mil ;-)
Odpovědět
Já si myslím, že dá. Máme to podobně + ještě garáž 150 tis. Ale už do té ceny nepočítám terénní úpravy a plot.
Odpovědět
Profilova fotka
My stavíme bungalov 4+1, zastavěná plocha 130,5 m2, ve svahu a máme od malé firmy udělaný rozpočet na 1 770 000.-, ale není v tom započítaná žumpa, kuchyň, kamna a interierové dveře a samožrejmě terénní úpravy. Projekt a sítě v ceně také nejsou. Svépomocně bychom se s cenou dostali daleko níže, ale netroufli jsme si na to.
Odpovědět
Profilova fotka
@nicolete83 Tý jo, to je hodně dobrá cena, když vidím tu svažitost pozemku. Je to i se základovou deskou? Ta bude asi hodně drahá. A se vším všudy jako na klíč (kromě těch dveří)? Jestli jo, tak tiše závidím ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@slabici Je to i se základovkou, ta je naceněná na cca 270 tis a je to na klíč, ano. Našli jsme na doporučení živnostníka, který si najme pár lidí, když potřebuje, jinak pracuje se svým otcem. Je, ale zapomněla jsem, že v ceně není fasáda :( Stavíme tento dům:http://www.promiprojekt.sk/projekty/laguna/laguna-24/#
Odpovědět
Takže já stavím svépomoci s pomocí zedníka(jen ty složitější věci) tenhle typový dům 4+kk díky změny materiálu na zdi se to nafouklo na 103m2 http://www.domysnu.cz/nabidka-domu/ro... stím že jsem si ještě v dispozici udělal par změn stavím to z porfixu a jsem si jist že jej dostavím do 1,5 mil. v pohodě a to včetně přípojek včetně kuchyně není moc velký ale dneska na co stavět velký dům ono stavebniny vám udělaji na matroš docela zajímavé ceny jen u porfixu jsem dostal 45% slevu a to jsem nemusel ani škemrat za mě tedy dá se to jinak topení automatický kotel na uhlí, podlahové topení jinak základovka včetně odpadů svépomoci mixem 114 000kč
Odpovědět
Profilova fotka
@kiss732 To je super, fandím vám :-) Ta svépomoc tam udělá hodně na ceně....
Odpovědět
Také záleží z jakých materiálů stavíte. Nějak se mi nechce věřit základovka za 114 tis. Kč. Já plocha základu skoro na rovině 220 000,- jenom materiál za základovku 156 m2 a to jsem kupoval beton z Polska za 1600 kč s čerpadlem. Je mi nějak záhadou, jak jste se k té ceně dostal.
Odpovědět
rebut myslíš že jako lžu?? Tak tady ti to rozepíšů deska je 103m2 bednění z 30 a pasy jsou jen po obvodu takže beton jsem měl za 1700kč za m3 včetně dopravy a pumpy takže beton pasy 10m3,bednění 6m3, deska 15,5m3 to jest 53 550kč za beton, dále bagr včetně skrývky 1 900kč, bednění včetně dopravy 9 800kč, pásek zemnicí 1200kč, roxory 2500kč,štěrk pod desku včetně dopravy 8000kč, pujčovne deska vibrační 1200kč, bagr na zasyp pod desku 5000kč, kari sitě 9000kč půjčovné vibrační lať+3x leaser rotační 3200kč, zedník 7000kč prostupy a kanalizace 3500kč, polystyren na šalovaní 5000kč to jest 110 850kč zbytek tvoří maličkosti jako lopaty,hrabky pěna, nějké to pití + jídlo, lepidla a takové drobnosti přikládam i fotku že je fakt hotovo takže určitě nelžu částka je pravdivá
Odpovědět
To tvrdit nechci. Podařilo se ti to za tu cenu. Mám větší plochu a masivnější ŽB základy
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
prijde mi to celkem malo, nas vysla deska na 200 tis, 125 m2, betonu do ni slo 50 m3 - mame 15 cm tlustou, obvodovy pasy jsou 80 cm hloubka a 50 cm siroky. Mozna naddimenzovane, ale zaklady uz nepredelas :-) hodne penez staly mixy s pumpou - nedalo se k nam zajet
Odpovědět
Profilova fotka
@tynkash asi se na to da dostat, ale zalezi, zda chcete na vsem setrit nebo jit do vice kvalitnich materialu. viz okna, strecha (tam hodne dela vzhled - valba vs.sedlova), atd atd... my stavime a 4+kk bungalov 100 m2 podlahy, zastavena 128 a doufam, ze se vejdeme do 2,4 mega.klidne napis sz
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
9,5m x 12,5m a jsme na necelych 600 000 kc.
Odpovědět
@karinttiiss Kolik vas prosim vyslo zdivo?
Odpovědět
Profilova fotka
@nicolete83 Dobrý den, za jak přibližně postaví tento domek? :)
Odpovědět
Profilova fotka
@karinttiiss Mam velmi podobný dum a i finančně to vychází zatím stejně. Když clovek maká a nečeká až mu začnou lítat pečený holuby do huby... Možný je všechno. :-)
Odpovědět
necelych 90 000 tis. i s prickovkama bez prekladu. stavime to od zari do prosince jen o sobotach ve 4 lidech + kuchřka :-) .
Odpovědět
@karinttiiss hm, tak to my s Ytongem jsem výše-bohužel
Odpovědět
Tak samozřejmě je výhodnější (levnější) stavět svépomocí. Zde ale hraje obrovskou roli jaké máte zaměstnání a jestli si svojí prací dokážete vydělat víc než zaplatíte řemeslníkům, nebo jestli máte dostatek volného času. Jinak stavím pasivní dřevostavbu (obytná plocha 105m2, zastavěná 150m2), TZ cca 2kW a na 99% se vejdu do 1,2mil... Takže za 1,7 svépomocí úplně bez problémů.
Odpovědět
TZ 2,0 kW jste si vycucali z prstu s cenou za 1,2 mil?????
Odpovědět
@rebut ja ne, ale projektant... Samozřejmě je to bez větrání...
Odpovědět
I tak se mi to nezdá. U mne zděná masivní konstrukce, zastavěná plocha 168 m2, užitná 132 m2. Hodně zateplená, přerušený tepelný most v patě zdiva pěnosklem, předsazená montáž oken a dveří. TZ bez větrání 2,5 kW se započítání liniových tepelných mostů. Počítána pasivní rekuperace se solankovým výměníkem. A to se nejedná o pasivní stavbu!!!!!!!! Spotřeba tepla na vytápění je 27 kW na M2 !!!!!!!! A cenou pod 3,0 mega nemyslitelné!!!!!
Odpovědět
@rebut Ale zděný dům a dřevostavba je úplně něco jiného. Pokud má člověk přístup k dřevu a jinému materiálu za minimální cenu a vše si dělá sám tak ta cena je reálná. Největší položku na stavbě je cena za práci. Pokud je to možné a člověk je šikovný dokáže ušetřit spoustu peněz.
Odpovědět
@fujit Ano to je. Hrubá stavba je ani né polovina celkových nákladů!!!!!!! Kde máte rozvody, okna, zařizováky, vestavby, kuchyň, dveře, topení vzduchotechniku, apod.....
Odpovědět
@rebut já se snad v rámci běžeckého tréninku zaběhnu podívat do Hýskova tu boudu za 1,2 milionu. Mimochodem, na stavbě domu jsme šetřili snad na všem a pod 2,1 milionu jsme se prostě nedostali.
Odpovědět
@rebut máte větší stavbu, jaké R konstrukcí vám vyšlo? kolik a jaké zateplení kde máte? jaká okna Uw? Je toho hodně, v čem může a je rozdíl. Ohledně ceny, podívejte se do vlákna http://www.modrastrecha.cz/forum/rozp... a pochopíte, včera jsme to tam celkem dlouze řešili. :) @fujit není to ani tak o přístupu k materiálům, ale jako o technologii stavby a vlastní práci. Prakticky všechny věci jsem kupoval normálně s papírem, kromě rekuperace tu jsem sehnal o 20tis levněji jako vystavený kus z showroomu.
Odpovědět
@petraxname běhat nemusíte, aktuální stav je ve fotogalerii :)
Odpovědět
@requied a tak já bych si to raději prohlédla na vlastní oči :-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?