Na kolik vás vyšel bungalov 7+kk?

Na kolik by vyšel bungalov 7+kk o užitné ploše kolem 160 m2 (počítáno bez pozemku)? S tím že by to bylo na klíč od firmy počítáno bez vybavení/nábytku ale s dřevěnými podlahami, kompletním podlahovým vytápěním, rekuperací a velkými prosklenými plochami (velkoformátové franc. okna). Dalo by se vejít do 5 miliónů?
Odpovědět
1
2
@syremselle 160m2 se vejde do 5 milionů, ale vejde se 7+1 do 160m2 ?? =-)
Odpovědět
@majanax Bylo by to 6 pokojů po zhruba 12 m2 což by dělalo 72 m2, Jeden kuchyňo-obývák tak 45-50 m2, to je dohromady při vyšší hodnotě 122 m2 a zbývajících 38 m2 by bylo na koupelny, záchody a případnou chodbu.
Odpovědět
na klíč se do 5 milionů s tímhle vybavením nevejdeš
Odpovědět
@plaintruth O pár příspěvků níž tu někdo psal, že se dostal při částečné stavbě své pomocí i při větším domě na 3 miliony. Tak mi přijde, že by se při tědlech parametrech člověk do 5 mil. vejít mohl. Dál jsem taky pročítal nějaké stránky a m2 domu prý vychází na 20 tisíc u opravdu levných domů a 30 tisíc už u těch "luxusnějších". Když to vynásobím 160 tak se dostanu na 4,8. :-S
Odpovědět
Záleží i hlavně na tvaru domu. ...Dále jaký typ.podl.vytápění, a řadě dalších přesných specifikací. ...ale teoreticky by se to do té ceny mohlo vejít. (bez přípojek a okolních prací)
Odpovědět
160m2 je na 7+1 fakt dost málo, otázka jsou-li ty pokoje potřeba. Myslím, že pro běžnou rodinu je 5+1 dostatečné, ale neznám Tvoje potřeby. Co se týče ceny, tak myslím, že s nějakou menší rozumnou firmou by to mělo do 5mil. vyjít...
Odpovědět
@lotrandocz Tvar domu by byl zřejmě jednoduchý obdelník. Podlahové vytápění koukal jsem, že nějaký slušný je prý kolem už 600-700 kč za m2, dřevěná podlaha se mi v jednom dekóru líbila při ceně asi 1200 za m2. Přesné specifikace samozřejmě hodně dodělají celkový obraz. Jde mi teď ale spíš do budoucna o nějaké cenové představě, jestli nejsem úplně mimo. @jaroslav1987 dva pokoje by byly pracovny/pokoj pro hosty, ty čtyři zbývající ložnice. Ani u pracoven ani u ložnic mi nejde o to, aby to byly nějaký obr místnosti, jde mi o soukromí, aby se každý měl kde "zavřít". Vyrůstal jsem právě ve 12 m2 pokoji a úplně mi to stačilo. Jediná opravdu velká a hlavní místnost by byl obýváko-kuchyň.
Odpovědět
Nedovedu si představit 7kk na 160m2 .Máte už nějaký plánek ?My máme cca 180m2 obytnou a 5kk.Nejsou šatny takže když dám do každého pokoje skříň tak místa dost ubyde. Cena by se asi v nějakým základu dala.
Odpovědět
@mitoma Nemáme - pouze uvažuji do budoucna, kolik si tak připravit peněz. A velikosti místností? Je v tom třeba i garáž? S tou bych já přímo v domě nepočítal.
Odpovědět
@syremselle s dvougarazi máme cca 210m2 takže taky část bude jak o úložny prostor. Půdorys mám v albu .
Odpovědět
@mitoma :-( z plánku nedokážu vyčíst rozměry ložnic, není tam vidět legenda. Vypadají, ale výrazně větší než 12 m2. Můžu se zeptat na kolik vás to všechno vyšlo? Jinak koukám, že máte taky rádi velké prosklení ;-)
Odpovědět
@syremselle myslím že ten nejmenší pokoj má 15m2 .Ano proskleni jsme chtěli a taky vyšlo dost peněz. Ještě nemáme hotovo takže uvidíme kolik ve finále bude cena s nadstandarty.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
Užitná plocha 160 metrů bude cca 190 metrů zastavěné plochy. Na klíč se obvykle počítá minimálně 30.000 za metr, takže je to 5,7 mil Kč. Určitě bych ale nedělal 7+ kk o velikosti 160 metrů, to není rozumná investice.
Odpovědět
@vladimirsvorba Uvažuju tak, že pro dítě je zbytečný dětský pokoj s 20 m2. Co člověk potřebuje v dětskym pokoji? Postel, stůl a jednu dvě skříně. Raději bych proto volil větší počet menších ložnicí s velkým obývákem. S tím teda, že některé příčky by byly nenosné a do budoucna by se dala dispozice měnit. No budu počítat 5-6 mil. Uvidíme v budoucnu, asi bude právě dost záležet na firmě a jaký konkrétní věci zvolíme (podlahovka, okna...)
Odpovědět
@syremselle Jak říkám pokud ty pokoje potřebujete, tak ok... V sedmipokojovém bungalovu bude muset být i dost velká chodba, jinak budou pokoje průchozí... to je jen taková úvaha třeba si projektant poradí.. Myslím, že pokud najdete slušnu firmu a nebudete vymýšlet nějaké extrabuřty, tak je 5mil. ok... 160m2 zase není tak moc (otázka je kolik a jaké budou koupelny, Wc). Počítat to jako 30tis m2 nejde, jinak stojí 1m2 pokoje a jinak 1m2 např. koupelny...
Odpovědět
Profilova fotka
@syremselle, máme 207m2 zastavěnou, 166m2 obytnou a máme 5+kk a rozhodně mi nepřijde, že by tam bylo místa nazbyt. Podle mě, 7+kk nacpat do 160m2 je nemožné, nebo spíš možné, ale pokoje budou strašně stísněné. My máme dětské pokoje a pracovnu v rozměrech cca 3,5x3m, což není moc, ale děti mají samostatnou šatnu, takže pokoje stačí. Ložnici 3,5x4 m a malou šatnu přímo u ložnice a nejvíce prostoru máme v obýváku spojeném s kuchyní a jídelnou, to je nějakých 59m2. Pak máme větší zádveří, technickou a menší místnůstku na smeták, mop, menší záchod a koupelnu 4x2,5 m. Rozhodně si nedovedu představit, že bych tam nacpala ještě další dva pokoje :-(
Odpovědět
My máme cca 200 m2 a 5+1. Máme docela velký obývák s kuchyní a jídelnou. Ložnici máme kolem 18 m2 a dětské pokojíky a pracovna mají cca 15 m2. Pokud chcete 7 pokojů, musíte počítat, že dost metrů padne i na chodbu, jinak by pokoje museli být průchozí. Cena podle mne reálná, i když bych počítala přes těch 5 mil. Protože ty prosklené plochy počítejte už jako docela ranec.
Odpovědět
Profilova fotka
@barca3979 Na kolik vás prosím vyšla stavba s kompletním vybavením, jestli to není tajné? :-)
Odpovědět
Bungalov do L, zastavěna plocha 239 m2, odhad nákladů na výstavbu dle banky 4 082 000 Kč a je v tom započítána 10% svépomoc. Předpokládám, že na klíč od firmy to bude více než 5 mil.
Odpovědět
@barca3979 Chápu, kde teda ale blbě počítám? Když si beru 6 pokojů po 12 m2, tak jsem na 72 m2, s obývákem na 122 m2. 38 m2 nestačí na chodby a koupelny? I kdybychom to teda nafoukli na 180 m2 užitný plochy (a cenu do 6 mil.) a měli teda 58 m2 na chodby a koupelny. Tak mi to čistě součtama vychází a pokoje by mrňavý být neměly, 12 m2 přece neni mrňavý. Na postel nějakou skřín a stůl to v pohodě stačí. Čistym součtem, když si řeknu, že chci x pokojů po y velikosti, tak se do těch 160 m2 cca nalezu. Tak nevím, kde dělám chybu :-x
Odpovědět
@syremselle ale v tech 38m2 musis mit nejenom koupelnu a chodby, ale taky technickou mistnost, predsin a zvlast zachod. Ono to potom hodne naskace...
Odpovědět
@syremselle máme zastavěnou plochu myslím kolem 200-210 m2, 5+kk (59m2 pokoje + 51 kuchyň s jídelnou a obývákem), zbytek (po odečtení ještě plochy pod zdivem) je technická (12,28m2), šatna (4,10m2), koupelna (9m2), WC (1,71m2), špajs (2,62), zádveří (9,68m2), chodby (11,99m2).
Odpovědět
@kekita Dobře, takže se s 180 m2 užitky, s tim že na chodby, koupelny, záchody a technickou místnost by bylo 58 m2, je reálný se dostat se 7+kk? (6 pokojů po 12 m2, obývák 50 m2)
Odpovědět
@angie.shy Díky za představu, takže mi to vychází, že máte užitnou něco kolem 162 m2?
Odpovědět
@syremselle ano, ale na 5+kk, máme trochu velkorysejší zádveří a technickou, pokoje trošku větší než chcete vy
Odpovědět
Profilova fotka
To opravdu nejde počítat stylem 12mx6, 50m kk a zbytek tam "nějak" nacpu. Předsíň 10m, koupelny 15m, zachody 3m, technicka 10m, chodby k pokojům 15-20m... to máte dalších 50-60m. A co s úložnými prostory, budou? Namalujte si to a bude jasno :-)
Odpovědět
@slabici Dobře počítal bych s dalšími minimálně 50-60 m2, to by odpovídalo celkově tak těm 180 m2. Hlavní úložný prostory bych řešil v půdě (byla by valbová střecha a kvůli vzduchu bych jí nedělal) a případně menším sklepem (ten jsem vyčlenil cenovkou zvlášť).
Odpovědět
@syremselle Ale jeste musis taky pocitat s tlostkou zdi, ktere ti neco vezmou. Navic cim vic pokoju, tak tim vetsi chodba. My mame na jedne strane domu 3 pokoje a koupelnu a chodba ma 5m - 6 pokoju uz ji prodlouzi o dost. A jinak nepocitej ze se ti podari mit kazdy pokoj 12m - na nekterem budes muset treba pridat 0,5m a ono to zacne skakat nahoru. Pokud mas financni limit, tak bych se osobne vzdala napr. drevene podlahy a nechala polozit obyc plovoucku. To same s rekuperaci-nechat udelat jenom rozvody atd. ... Proste pokud chces takovy pocet pokoju, tak ubrat na necem jinem, co je levnejsi, ale casem to jde jednoduse vymenit.
Odpovědět
Profilova fotka
@vladimirsvorba napsala jsem Vám SZ :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@syremselle koukněte ke mě do alba na půdorys, třeba pomůže ;-)
Odpovědět
1
2
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?