Bungalov 869, je reálné ho postavit za 2,5 mil.?

Dobrý den, chci se zeptat zda je realne postavit bungalov 869 od Euroline svepomoci za cca 2,5 mil Kc. Dekuji za odpoved.
Odpovědět
Tento dům je reálné postavit svépomocí i za méně než 2,5 mil Kč. :-)
Odpovědět
Opravdu? Tak to me opravdu tesi:) Nechceme zbytecne utracet ale budeme stavet asi z Ytongu lambda a v oknech troskla to je s nadstandarnich veci asi tak vsechno tak snad se vlezeme:) Dekuji za pozitivni odpoved:)
Odpovědět
dům máme postavený z cihel Heluz 38 STS a okna máme taky trojsklo. Dokonce jsme přidávali okna. :-)
Odpovědět
Tak to mam radost:) A muzu se zeptat jak jste s domeckem spokojeni? My chceme stavet pristi rok a nevime jestli neni domek moc maly. Nejak tam postradam technickou mistnost:) A jake mate zhruba naklady na vytapeni? Prece jen je tam spousta oken:) Dekuji
Odpovědět
S domečkem jsme maximálně spokojeni. Místa je akorát, žádné zbytečné prostory na vytápění a uklízení. Topíme kachlovýma kamnama, která jsou šamotová a dost velká, aby vytopily celý prostor. Jinak máme v celém domě podlahové topení (elektrické) jako druhou variantu. To jsme ale asi ani nepustili, protože ty kamna to zvládnou. Nemáme už malé děti, tak v pokojíčkách je asi 21 st, což by pro děti asi bylo málo. Potom by se to řešilo podlahovkou. V ložnici netopíme schválně a tak vlastně protopíme jen dřevo. Okna nevadí, protože v zimě se přes ně nahříhá dům aniž by se topilo.Ale nikdy jsem neměla pocit, že by přes okna táhla zima. Technickou místnost jsme si zadali do projektu sami. Dispozice pokojů jsme si změnili , bez techn. místnosti by to nešlo. Taky jsme si tam vložili vestavné skříně na chodbě, protože úložný prostor je nutný. Ale stačí to a víme, že čím víc místa, tím se víc hromadí krámy a zbytečnosti. Máme to už druhý dům, takže jsme přesně věděli, co chceme. :-) :-)
Odpovědět
Dekuju za cenne informace. Muzu vedet jak jste zmenili dispozice? Technicka mistnost je v projektu na chodbe, ale me osobne to moc jako techhnicka mistnost neprijde..spis jen takove zakouti na kotel :-)
Odpovědět
@blackbaron samozřejmě mohu popsat, jak jsme změnili dispozice,ale nevím, jestli to bude stačit pro představivost. Pokusím se, jinak mohu polsat obrázky :-) V první řadě jsme situovali obývák do prostoru s velkými okny a vysokým stropem. Tohle zajímavé řešení nás tak ohromilo, že jsme si to chtěli užít jako celodenní obývání a ne pokojíky pro děti nebo hosty.Takže příčka mezi pokoji zmizla a vznikl nádherný prostor, který jsme spojili s kuchyní, která zůstala na svém místě , jen jsme vytvořili vstup do ní z opačné strany , aby byla spojena s obývákem. Tam jsme ještě přidali velké francouzské okno , aby byl přímý vstup na terasu z kuchyně. Na sloup ve štítové straně jsme umístili velká kachlová kamna a ty vytopí skoro celý dům. Z obýváku je otevřený vstup na chodbu, odkud jsou dveře do tech.místnosti, kam se vlezla pračka, sušička, bojler, druhá lednice a regál. Hned vedla je malý samostatný záchod a dál je koupelna, která už nemá ten kout, jako v původním projektu. Koupelna má sprch.kout, bidet, záchod, nábytkovou stěnu s umyvadlem a okno velikosti dveří,ale jen s větrací funkcí. Na straně zádveří, které je asi přibližně ve stejném místě jako původní, jsou z obou stran pokoje o velikosti asi 10-12 m2. Zádveří má asi 4 m2. Na místo ,kde je původně obývák, jsme umístili ložnici, francouzské okno jsme zachovali. Na chodbě jsme ještě vyšetřili místo na vestavné skříně, abychom měli dostatek úložného prostoru. Tohle řešení se nám líbí a dům má ještě jednu obrovskou výhodu - má zastřešenou terasu, kde je hodně místa a v létě tam nesvítí slunce, jsme ve stínu. Nemusíme řešit žádné pergoly. :-) :-)
Odpovědět
Dobry den, dekuju mockrat za odpoved :-) Obrazky urcite uvitam, umistiti obyvaci pokoj do prostoru s vysokymi stropy nas s pritelkyni take moc zaujalo :-) Jeste jednou dekuju
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
Profilova fotka
Dobrý den, prosim vas. Zvtujeme taky nad domeckem. Mohla bych poprosit o obrazky? A orintacni cenu domecku? Dekuji moc
Odpovědět
@mirimi Dobrý den, rozhodla jsem se také pro stavbu bungalovu 869 a moc mě zaujal váš příspěvek. Velmi zajímavé řešení, mohu požádat o nějaké fotečky, moc by mi to pomohlo v rozhodování. Děkuji..
Odpovědět
@anovia A co konkrétně by tě zajímalo na fotkách ? Pohled na dům mám albu. Vnitřní dispozice jsem tdy taky někam vkládala. Ale možná tě zajímá půdorys. Napiš. :-D
Odpovědět
Ahoj, nejdřív ze všeho skládám poklonu vašemu vkusu, je to něco naprosto nádherného a myslím, že jsem ještě hezčí zahradu a dům v takovémto kompaktu neviděla.. Chytám se do stavby tohoto domu - bungalovu 869 a zajímá mě opravdu vnitřní dispozice. Hledám inspiraci a myslím si, že první, co bych stejně jako vy vyměnila, je obývák za ty pokoje, aby se využilo těch krásných oken. Bohužel jsem v albu ani nikde jinde fotečky interiéru nenašla, ale ten půdorys by mě opravdu zajímal. Protože jestli jste byli tak úspěšní v exteriéru, interiér nemohl dopadnout jinak.. Opravdu gratuluju k dobré práci.. :-)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 10 měsících
Profilova fotka
zdravím prosím o nějaké změněné dispozice v prostoru k tomuto bungalovu . zvažujeme kuchyn do U a místo spíše dát šatní skříň / ložnice rodičů , také nevím jak s pračkou a sušičkou ty jsou pak předpokládám v tom výklenku koupelny . , u vstupu skřín hloubka aspoň 60cm a přidat okna v obýváku. popř. jestli máte dvě WC ? díky za info
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 4 měsících
@anovia Zdravím, teprve dnes jsem objevila tvůj komentář, děkuji za pochvalu. Potěší to samozřejmě, ale bohužel jsem nezareagovala včas, protože jsi neuvedla v komentáři můj link. Nakonec vidím ve tvém albu, že jste se rozhodli pro jiný dům. Přeji krásné bydlení, Miriam.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?