Bungalov stavba svépomocí - vaše vlastní zkušenosti a rady

Dobrý den, prosím Vás, uvažujeme o stavbě domečku svépomocí. Prosím o vlastní zkušenosti, rady, za kolik by jsme byli schopni postavit domeček, viz plánek. Moc děkuji. Prosím cenu bez pozemku. děkuji Hanka
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, z čeho budete stavět? Cenově pak záleží na následném vybavení a systém vytápění.. Co vše budete dělat sami? jen stavební práce? Obklady? elektro, vytápění, odpady voda, střecha...?
Odpovědět
Profilova fotka
@haniczkaknopova barak muzete postavit za 2,3,5,10,15 milionu :-) zalezi kolik na to mate a tomu se proste musite prizpusobit vezmete si projekt, rozepiste si vsechny veci co musite postupne udelat, vypiste si material, najdete si ceny pak k tomu prihodte cenu za praci toho co nezvladnete svepomoci, prihodte aspon 15-20 procent na navyseni a budete mit odhad ceny
Odpovědět
@jonnyj @geodett Stavěli bychom z ytongů. Vytápění zřejmě krb a podlahové. Co budeme dělat sami? Vykopání základů půjčeným bagříkem, beton dovezený mixem, střecha, obklady, elektro, možná i voda po známosti. Vybavení si myslím, že je až to poslední co bych měla teď řešit. ( myslím kuchyň, obyvák, pokojíčky, to vše máme, něco možná bude cestovat s námi). Jde mi o to, že firma ho udělá ( doveze ho), za 2,2mil. Tak nevím, jestli jít do tohoho způsobu stavby, aby to bylo bez práce ( máme tři děti a času málo), nebo si ho udělat svépomocí za menší peníze.
Odpovědět
@haniczkaknopova To je velké dilema, záleží na tom, kde teď bydlíte, kolik toho času můžete a chcete obětovat a jakou má pro vás cenu. Pokud někde platíte nájem, tak ty roky placení navíc taky něco stojí, čas, který věnujete stavbě a ne dětem.....to si musí každý rozmyslet sám.
Odpovědět
@bamak Bydlíme ve velkém domě u rodičů na vesnici :) Jde nám i o cenu, zda se lze vejít do toho 2,2mil kdy by jsme to měli bez práce.
Odpovědět
@haniczkaknopova Na klíč nejspíš ne, ale dodavatelsky s tím, že nekteré řemesla byste měli po známosti a po rodině by to asi šlo :-)...domeček je malý, čtvercový, když k němu dáte jednoduchou střechu ;-) ....jen tem půdorys bych se snažila trochu vylepšit-teda jestli to není jen tak na ukázku. 5lidí v tomtozádvěří není moc reálné, není žádná technická....do koupelny bych přidala druhé WC (myslím, že to vyžaduje i norma). Přeházela pokoje, aby ten největší zůstal dětem a tak :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@haniczkaknopova My jsme podobny dum z Ytongu postavili s remeslniky za 2,2 kompletne (bez kuchyne) . v te cene mate i desku, krb, nadstandard? Odhaduju, ze je to od RDR drevostavba
Odpovědět
@bamak neco takoveho by jsme si predstavovali. Vim, ze technická místnosti chybí, a WC druhé taky sem slyšela že by mělo být. Bohužel se budeme muset vejít do takového domečku.
Odpovědět
@zeneva ano je to dřevostavba. Deska je v ceně, standard, krb otvor ano ( pokud myslíte toto). Takže pokud bychom šli do dřevostavby kterou nám dovezou a smontují, standard, klasika, žádné zvětšování, prostě rozměr co mám na obrázku. Tam chtějí 2.2mil ( samozřejmě bychom počítali s tím, že malinko by jsme přetáhli, pokud bychom se nevlezli např. u obkladu do koupelnu u standardu).
Odpovědět
Profilova fotka
@haniczkaknopova pomerne zasadni rozhodnuti zda svepomoci nebo na klic musite udelat sami, jde o to zda za ten cas co stravite svepomocnou stavbou dokazete vydelat ty penize o ktere vas to bude stat vice kdyz to bude na klic, na svepomoc potrebujete cas, psychickou odolnost cele rodiny a musi vas to hlavne bavit ono se na te svepomoci zas tak astronomicke castky usetrit nedaji, vetsinu materialu mate s DPH 21 proc. a musite proste zapocitat ten svuj cas aby ty castky byly porovnatelne, vyhodout je ze o baraku vite temer vse a vite jak mate co udelano, a kdyz je neco blbe, muzete si nadavat tak sami sobe :-)
Odpovědět
@haniczkaknopova Pozor na dřevostavbu. U té až na vyjimky nelze hrubou stavbu provádět svépomocí a tím ušetřit.
Odpovědět
@travas Dřevostavbu bychom si nechali udělat. Svépomocí bychom stavěli z ytongů.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@haniczkaknopova a topeni je tam jake? chybi mi tam technicka mistnost a druhe WC. U tech revostaveb jsou masakr priplatky za cokoliv navic
Odpovědět
@zeneva To je jen zhruba náčrt, žádný ofiko projekt. Ano vím, že chybí technická místonost a vím, že i to druhé WC musí být. Právě proto se ptám, zda se lze vlézt svépomocí do 2,2mil. Sice je to malé ( máme tři děti), ale vejít se musíme.
Odpovědět
Profilova fotka
@haniczkaknopova kdyby člověk neměl rodinu, je stavba svepomoci skvělá věc. Člověka to vtáhne, nepromrha veškerý volný čas a mnohé se naučí. Bohuzel s dětmi je to opravdu horší. Pokud budete chtit do cca 3 let bydlet a uděláte to sakum prdum svepomoci, strávíte veškerý volný čas na stavbě. Možná by pro vás mohlo byt řešení realizovat svepomoci určité části stavby - základovou desku, vyzdění domu, střecha přes firmu. Kamarád nedávno postavil zděny bungalov svepomoci (cca 160 m2) za cca 2,5mil. Desku, zdivo, položení krytiny, zateplení a fasádu zvládl s obcasnou pomocí jednoho živnostníka nebo kamarádů od fochu. Tesarinu dělala firma stejně jako vnitřní omítky. Zda se mi to takový rozumný kompromis pro všechno a pro všechny. U zdeneho domu bych šel podobnou rozumnou cestou.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?