Bungalov Zuzana, jaký bude rozpočet při svépomoci?

Ahoj všichni, začínám uvažovat o stavbě domu. Prohlížel jsem typové projekty domů a projekt bungalovu Zuzana mě celkem oslovil (i když něco bych pozměnil). Přikládám půdorys projektu a ukázku finálního domu. Každopádně bych se rád zeptal, zda jste tento projekt a nebo podobný stavěli a na kolik Vás cca vyšel při svépomoci a nebo úkolováním dělníků (sem zedník, tam pokrývač, atp...). Rozpočet při stavbě na klíč od firmy začíná na 3.4 mil. Zajímalo by mě, na kolik podobný/stejný projekt vyšel Vás. Uvítám i odhad. Děkuji ,Tomáš
Odpovědět
Pokud budeš stavit svepomoci, tak taky hodne zalezi, za kolik dokazes sehnat material, co jsi schopen opravdu udelat sam, ale myslim, ze pokud je cena domu na kic i s deskou 3,4mil, muzes se realne pohybovat nekde kolem 2-2,2mil. Pokud budes delniky najimat na kde co, bude to samozrejme vice...
Odpovědět
Děkuji ti za tvůj komentář. Kdybych se pohypoval na této cenové realizaci, bylo by to perfektní. Máte někdo podobný dům? Na kolik vás vyšel?
Odpovědět
@tomasg89 Jestli se nepletu, jde o typový dům f. Futur. Ta staví systémem Durisol. Chceš stavět s nimi, nebo svépomocí z jiného materiálu? My máme postaven podobně velký bungalov z Veloxu - to je hodně podobné Durisolu.
Odpovědět
Taky budeme stavět podobně veliký bungalov (205m2). Jak je velký tento? Jaký chceš použít stav. materiál atd. ??
Odpovědět
@smiley8 Typový dům Zuzana má zast. plochu 240 m2.
Odpovědět
Nechte si dům narozpočtovat od nějaké seriózní firmy na klíč ve standartu, v jakém si ho představujete. Nezapomeňte na inženýrské sítě, které většinou nebývají v ceně na klíč a můžou se pěkně prodražit. Svépomocí se pak můžete reálně dostat na 60-80% ceny, podle míry svépomocné práce. Taky nezapomeňte, že hrůzu peněz stojí i vybavení + terénní úpravy, zahrada atd. Nedávno jsem dávala dohromady co jsme doposud do domu investovali k mému zděšení jsem zjistila, že za tyto "ostatní" položky už jsme dali 700tis!! Pokud jste limitování rozpočtem (asi jako každý normální člověk :-)), šla bych do menšího domu. Ta dvojgaráž bude stát stejné peníze jako zbytek domu, tak bych ji oželela a postavila buďto pergolu nebo pak v budoucnu až na to budete mít samostatnou garáž. Pouze zmenšením domu o garáž půjdete dolů s cenou o 20%... Ale dle mého názoru, tento domek Zuzana 240 m2 včetně nějakých terénních úprav, zámkovek, plotů, kuchyně, vybavení atd. nepostavíte ani svépomocí do 2,5 mil, odhaduju cenu kolem 3,0 mil svépomocí se vším všudy (v ceně 3,4 mil na klíč není samozřejmě kuchyň, nábytek, ploty, terénní úpravy, většinou ani inžernýrské sítě, bývá nízký standart vybavení atd.).
Odpovědět
Jen jsem chtěla upozornit, že jsem slyšela (nevim jestli je to pravda) že lze stavět dům svépomoci pouze do 150 m2 zastavěné plochy. Pokud je zastavěná plocha vetší jsou pak problémy dostat povolení atd. Na to bych si dala pozor a informovala se na stavebním úřadě.
Odpovědět
@tomasg89 Dobrý den, bratranec teď staví svépomocí možná o pár m2 menší bungalov a má odhad 2miliony. Samozřejmě teda počítá, že se ještě mohou vyskytnout nějaké neočekávané výdaje.. Ale momentálně je na takovéhle ceně.. Záleží na Vás, co si dovedete udělat sám nebo Vaši kamarádi a známí. Jeden můj kamarád je natolik šikovný a má tolik známých, že ho vyšla stavba necelé 2 miliony a přitom má sklep, přízemí a podkroví. A plochově to je kolem 200m2 zastavěné plochy.. Kdyby neměl tolik známých, tak to rozhodně za takovéhle peníze neudělá:)
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Diskuse pokračuje po 10 měsících
@martinaaah Ano je to přesně tak, svépomocí lze stavět pouze do 150 m2. Pokud je plocha větší musíte mít stavební povolení a už to nelze stavět svépomocí, musíte mít na stavení firmu.
Odpovědět
Profilova fotka
@spuntajs reaguješ na rok starý příspěvek....
Odpovědět
Profilova fotka
@spuntajs my třeba máme 180m2 a svépomocí stavíme...
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
zbytečně velké, na úklid i vytápění :-)
Odpovědět
@alenamatej Pro někoho velké, pro někoho malé, pro dalšího akorát. Nejde zevšeobecňovat. Máme bungalov 230 m2, vytápění v pohodě, úklid zatím zvládám a až ne, někoho si zjednám. :-D :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@aneri53 Je pravda, že každému vyhovuje něco jiného. Já už mám děti odrostlé, jedno už má svou rodinu, tak řešíme problém co s velkým, a budeme stavět menší bungalow (3+kk) :-)
Odpovědět
Nedávno jsme dostavěli základy pro tento dům,misto betonového ztraceného bednění jsme použili tvarovky stavomodul,což práce velmi urychlilo,je to drahé ale výborné.Základy jsme sakumprudum pořídili za 290tis.Chlapci z Futuru byli max spokojeni.Kdo to zvládne líp necht' se mi ozve:-)cca 500tis futur,200tis střešní vazníky,krytina+příslušenství -110tis.Jediné co můžete vybudovat svépomocí jsou základy-nabidky od firem 500 až 550tis.Kluci z Futuru jsou šikovní,my podepsali smlouvu bez dodávky betonu,tu si zajištujeme sami.Dům nad 150m2 nemúžete stavět svépomocí,doporučuji zastřešit u stavebního úřadu stavbyvedoucím(pokud má stavební firmu)dále určitě smlouvu s futurem,zkuste beton sehnat za dobrou cenu a střechu vemte nejlepší nabídku a krytinu zkuste sehnat sami.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Děkuji mnohokrát za informace. I když je to již nějaký ten pátek co jsem dotaz pokládal, věřím že odpovědi pomohli i jiným :-)
Odpovědět
@tomasg89 A jak to tedy nakonec dopadlo?
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?