Cena hrubé stavby - dřevostavba vs. zděnný dům

Chceme postavit domek 12 x 5 , dve patra . Chtela bych se zeptat kolik by cca stala hruba stavba drevostavby x zdenny ? Dekuju
Odpovědět
@kenhany Na takto obecně postavený dotaz se nadá odpovědět.
Odpovědět
42.
Odpovědět
Stála by podobně 2 až 4 miliony. Žádné standardizované dřevostavby na velmi nevhodný rozměr 5 X 12 m určitě neexistují. Lepší tedy bude stavět z cihel a úplně nejlepší je změnit ten rozměr.
Odpovědět
Jen hruba stavba 2-4 mil ? Nam projektantka rekla , ze se cena komplet domecku bude tak max do 2,5mil 😄 Rozmer je dany dle uzemniho planovani . Dve podlazi , z toho kazdy podlazi 12 x 5 . Mame pozemek jen 200m .
Odpovědět
Jen me prave zajimala cca cena hrube stavby , abychom vedeli jak s financema . Hrubou stavbu chcem hned , jak nam daji stavebni povoleni , pote uz jen s remeslnikama.
Odpovědět
@kenhany Najděte si podobný rozměr už někde zkalkulovaného domu (např. RD Rýmařov) a ta cena bude stejná u obou systémů, jelikož nejste totiž z oboru, tak počítejte s tou cenou větší než naopak, každej vás obere. Být na vašem místě, tak jdu do nějaké modulové dřevostavby na klíč, cenu tam máte předem danou, vyhnete se rozčarování a kvalita je typová a známá z diskuzí( v případě např. toho Rýmařova). Rozměry dovedou upravit (a taky si ten projekt na klíč nechají královsky zaplatit).
Odpovědět
Profilova fotka
@kenhany nás stála hrubá 11x8 m cca 1 100 000kč
Odpovědět
Profilova fotka
A nas stala hruba 15x7-9,5 2,6M A ted babo rad.
Odpovědět
@kenhany podle mě je ten dotaz nesmyslný. Přece se nerozhoduji podle toho kolik bude stát hrubá stavba to nedává smysl.. Pokud se rozhodujete podle ceny(a nevidím na tom nic špatného) a nerozumíte stavebnictvi - což zjevně ne, tak si nechte postavit drevostavbu na klíč a bude to pro Vás nejlevnější a nejrychlejší varianta..
Odpovědět
Myslela jsem to tak , abychom vedeli s jakou cenou pocitat a pripravit si dopredu finance . I kdyz budes hruba stat tolik nebo tolik , RD budem stavet urcite , jen jsme chteli orientacne vedet , kolik nas prvni utrata za domek bude stat , ohledne i hypoteky , prvni castku z hypoteky nam daji cenu pozemku , tak kdyby napr hruba stavba stala vice jak cena pozemku , abychom finance zajistili popripade i nekde jinde a byli pripraveni . Jinak stavebnictvi opravdu nerozumime .
Odpovědět
@zuzana_ka vc plechove strechy? Nebo tu nepocitas?
Odpovědět
@kenhany na to se neda odpovedet... je otazka z ceho bude zdeny dum - porotherm, ytong, heluz, vpc, durisol... a pak i u kazdeho vyrobce neni cihla jako cihla... dale zalezi na pozemku a jeho rovinatosti, jaky bude mit dum strop pokud bude na patro (miako, ytong, monolit, spiroly, dreveny,...) no a pak strecha (sedlova, valbova, pultova, s vikyri nebo bez, jak vysoka podezdivka), krov sbijene vazniky nebo klasika, stresni krytina palena, betonova, sindel, plechova... u drevostavby opet zalezi jestli to budou montovane dilce z tovarny, nebo montaz na pozemku, jaky system (difuzne otevrena nebo uzavrena) atd atd atd. Takze obecne odpovedet kolik to bude stat a co bude levnejsi nebo drazsi je naprosto nerealny. Muze vas stat hruba 1,5mil ale taky 3 mil. Mimochodem, pokud bude stavet hrubou stavbu na klic firma, moc nepocitejte, ze by jste se pod 1,5mil dostali. S domem do 2,5mil to pak nejspis taky neklapne.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mitote včetně střechy a oken. Jinak antracitový plech bude jen nad okny, zbytek střechy bude tondach figaro glazurovaná v barvě antracitu:-)
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?