Jaký je odhad ceny rodinného domu 6kk?

Profilova fotka
Dobrý den, máme nakreslený projekt na rodinný dům velikosti 13,76 m x 8,76 m. Dispozičně vychází na 6 kk, v přízemí bude zádveří, chodba se schodištěm, koupelna, technická místnost, pracovna a obývací pokoj s kuchyní. V patře pak ložnice, šatna, dva dětské pokoje, koupelna, záchod a komora. Stavět budeme z Porothermu, cihla 44 eko profi dryfix, bez zateplení, okna dřevěná, střecha plechová, vytápění kotlem na dřevo a v obývacím pokoji krb - v přízemí podlahové vytápění, v patře radiátory, centrální vysavač, na veřejnou kanalizaci se budeme připojovat s přečerpávací stanicí. Na daném místě stojí starý dům k demolici, použijeme z něj základovou desku, na kterou potřebujeme dát akorát izolaci a na které postavíme nový dům. Máme v plánu si nechat postavit hrubou stavbu (bez střechy) od firmy, na to si netroufáme a zbytek dělat sami nebo dodavatelsky (např. střechu). Přítel elektrikář, známí instalatéři, pokládky podlah, obložení koupelen, atd. zvládneme sami. Kolik by takový dům odhadem mohl stát? Nemám s tím vůbec zkušenosti. Moc děkuji za reakce.
Odpovědět
Hrubý odhad 3 - 6 mil. To je otázka jako kdybych se ptal kolik mne bude stát auto, které bude mít motor, okna, stěrače,.... atd. :-p
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa a projektant vám neudelal odhad??? odhad je od 3 - 20mil...zaleží dle toho jak to chcete mít :-N :-N :-N můžete mít okna nejlevnejší plast za 50tisíc, nebo hliník za 500 000kč... mužete mít kuchyn za 20tisíc a nebo i za 450tisíc... koupelnu za 40tisíc, ale taky 200tisíc... cihly, krov, střecha...izolace...
Odpovědět
Profilova fotka
@rebut asi tak...
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa k cene se vyjadrovat nebudu souhlasim s tim co tu je jiz napsano ale byl bych velmi obezretny s pouzitim te zakladovky tamnsi dejte pozor zda ma soucasna deska dobre zaklady a nechte si to posoudit statikem to se urcite vyplati
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa Myslím, že v projektu nějaké ocenění být musí..? Pokud bude stavět hrubou stavbu firma a zbytek bude řešen dodavatelsky tak bez ZD myslím 5mio. Ale jak bylo řečeno výše = záleží na vašich požadavcích (okna, dveře, střecha, ...) A ten kotel na dřevo budete mít přístupný i z venku (aby se nenosilo dřevo přes klasické vchodové dveře)? Určitě je dobrý nápad nechávat nějaké staré základy?? Vzhledem ktomu, že ten barák je na zbourání, tak pochybuji o tom, že základy jsou nějaké novější. Do toho bych asi úplně nešel - tyhle cihly nejsou moc lehké a já osobně bych chtěl mít jistotu, že barák po nějakém čase nebude praskat.. Ideálně nějakého statika, ale myslím, že Vám poradí investovat 300tis do nové desky než riskovat. :-(
Odpovědět
no nevím ale podle mne barák co tam bude teď bude mnohem lehčí než starý, vezmu li v úvahu dříve smíšené zdivo nebo zdivo z plných pálených cihel o tl min 60cm. podle mne si základy hodně oddechnou
Odpovědět
Profilova fotka
@samasa Projektant nám samozřejmě odhad řekl, ale já bych spíš ocenila zkušenost někoho, kdo podobný dům již postavil nebo staví.. Okna jsem psala dřevěná, kuchyň a koupelnu do toho nepočítám, to je zařízení, na to máme peníze zvlášť, chtěla jsem vědět pouze cenu domu. @geodett @jonnyj Kotel bude v technické místnosti, která bude hned u zádveří, takže nebude přímý přístup, musel by být hned vedle vchodových dveří do domu, což by bylo jednak zbytečné a jednak by to nevypadalo dobře. Navíc technickou místnost budu ještě využívat i k jinému účelu, na který potřebuji velké široké okno a už by toho tam bylo moc. Co se týče základů, tak o ty se vážně nebojím a jako dobrý nápad mi to přijde, hlavně nám to nadhodil sám projektant. A vzhledem k tomu, že budeme stavět nový dům, tak samozřejmě statik pozván bude... Základy jsou tvořeny ze žulových kamenů a důvod, proč je základů škoda je ten, že dům je částečně podsklepený (na části, která je sklep, bude v budoucnu terasa) a sklep určitě rušit nechceme. Současný dům má zastavěnou plochu 220 m2, plné cihly, obvodové zdivo snad nějakých 80 cm, Nový dům bude mít zastavěnou plochu 120 m2, cihly 44 cm. Akorát na výšku bude asi o 60 cm vyšší ten nový dům. A ani tam nebude v rámci domu garáž, tu máme samostatně.
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa konkretni cenu vam asi nikdo nerekne, ja mel take odhad od projektanta ale svuj cenovy odhad jsem si udelal postupnym hledanim cen materialu na internetu a pocitanim co budu potrebovat az jsem po nekolika nocich nad tim stravenych dospel k nejake cene :-)
Odpovědět
@verrronikaaa zkusenost nekoho kdo takovy dum stavel... je dum a dum a i kdyz je to dum 6+kk a 6+kk, neznamena, ze budou cenove podobne... zalezi na terenu, na izolacich, na zdivu, na zatepleni, na typu krovu, na typu strechy (sedlova, valbova, pultova, vikyrky,....), a dale, omitky stukove, z lepidla, sadrove, topeni podlahove (elektricke, na vodu) nebo radiatory a nebo rovnou kombinace, vytapeni cerpadlo, kotel na plyn nebo elektrinu, plus krb, nebo teplovzdusny krb nebo teplovodni krb? Podlahy cementove, anhydritove, betonove, fermacell. Stropy miako nebo monolit nebo spiroly, nebo neco jineho a pod nimi sadrose nebo omitka. Skladba podlahy jaka a kolik polystyrenu. Jaka finalni podlaha - dlazba, vinyl, lamino, drevo, jaka cenova kategorie. Elektroinstalace klasicka, nebo do hvezdy, inteligenni dum, kamerovy system, alarm, cidla. U vody podomitkove baterie, nebo klasicke, jake WC moduly. Okna dvojsklo, trojsklo, kolik komor, vchodove dvere ocelove, plastove, hlinikove, posuvne okno HS Portal, klasicke. Zaluzie vnitrni nebo venkovni. Zatepleni domu polystyrenem nebo necim jinym. Fasada omitka nebo provetravana. A to jsem jeste asi milion polozek nevyjmenovala, ve kterych se dum 6+kk a 6+kk od sebe mohou lisit. Takze stanovit jakoukoliv cenu na zaklade tech udaju, ktere jsi dala, je naproste blaznovstvi a nikdo tady stejny nebo podobny nestavel a stavet nejspis nebude, protoze pokazde se v necem budou lisit, viz vse co jsem vyjmenovala. A pak cifry jen litaji. Nemluve o tom ze jeste zalezi s kym a jak dum stavis. Takze proto tu nikdo zadnou cenu neodhadne. No a ve finale zalezi na tom, za jake ceny si kde vyjednas material.
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa a vždyť v profilu mas psáno HS portál. ..
Odpovědět
Profilova fotka
Jo už vidím ..dDřevěný hs portál
Odpovědět
Profilova fotka
@geodett Díky, já na tom postupně už začala pracovat.. ale jelikož jsme ještě změnili okno v šatně, tak celkově projekt v ruce budeme mít až za nějaký čas. Problém je, že vůbec nemám tušení, co všechno je na stavbu domu potřeba, tudíž co vše si cenově zjišťovat. Musím si nad tím pořádně sednout.
Odpovědět
Článek se načítá
Profilova fotka
@mitote Tak asi třetinu věcí jsem v otázce napsala (např. jaké zdivo, že nebudeme zateplovat, jaká budou okna a tím pádem i vchodové dveře, jak budeme stavět, atp.), klidně bych rozepsala vše, co jsi uvedla, ale v podstatě si napsala, že to nemá smysl. Ale i tak díky, z každé reakce si zkusím něco vzít.
Odpovědět
@verrronikaaa no a dalsi dve tretiny ne :-) nemas tu ani nahrane pudorysy, rezy, navic kazdy kraj jiny mrav a jine ceny... nikdo Ti tu cenu nerekne, bohuzel.... a ono je neco projekt a neco pak jeste realita.... spousta veci se pak na stavbe zmeni, predela, nebo narazis na blbou firmu a prijdes o nejake prachy... vsichni se tu s tim setkavame porad dokola... stejne tak pred Tebou se tu hodne lidi ptalo na stejny dotaz... navic co jsi popsala, hrubou bez strechy od firmy, to je zrovna to nejdrazsi, na hrube - zdivu firmy nejvice vydelavaji a paradoxne je to to nejjednodussi na celem dome....
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa Jestli te zajimaji konkretni cisla, muzes se podivat k nam na blog, kde mame clanek s presnym rozpisem cen za hrubou stavbu (https://www.vodnici.net/2016/01/rekap...) Momentalne cekame na okna a pripravujeme elektriku, takze ti nedokazu zodpovedet celou cenu. Urcite ale nepocitej s castkama 1-2mil jak nekteri pisi, protoze to jsou jejich neodborne pocity, ktere vetsinou konci nedostavenymi domy. Jestli chces stavet nejaky rozumny dum, pocitej 3-4mil jako zaklad. Kdyz se podivas na ten clanek co jsem psala, tak my jsme v hrube stavbe (deska, zdi, strecha) za 1mil a to delame hromadu veci svepomocne nebo s remeslniky s velmi dobrou cenou.
Odpovědět
Profilova fotka
@verrronikaaa pokud clovek stavi na klic nepotrebuje to zjistovat, pokud svepomoci stejne si postupne budete muset vsechno zjistit :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek Děkuji, mrknu se, s cenou 1-2 mil. určitě nepočítám :-) Jsem realista, ale chtěla jsem jen nějaké plus mínus srovnání, reálné zkušenosti.
Odpovědět
Profilova fotka
@mitote půdorysy nemám nahrané schválně, protože jsme ještě měnili nějaká okna a hlavně si je chci nejdříve nahrát do svého fotoblogu.
Odpovědět
Profilova fotka
@ivusek Dívala jsem se k vám na blog a musím říct, že klobouk dolů.. krásný dům, perfektní práce a ten přehled o výdajích... Dům budeme stavět hodně podobný (akorát jen obdélník se sedlovou střechou, nebudeme mít tu část jak máte vy s plochou střechou), takže mi ty informace od vás moc pomohly. Jen škoda, že se tu více neprezentujete na modré střeše.
Odpovědět
Profilova fotka
@verronikaa: Ja myslim, ze nekteri maji obcas spis pocit, ze se tu prezentujeme az moc ;-). Snazime se obcas trochu vyvracet nazory o staveni domecku za 1mil a ne vsichni to slysi radi. Jinak jeste prispivame take na serveru svepomoci.cz, takze spolu s nasim blogem je to uz docela hromada psani. Kazdopadne diky za pochvalu, jakmile dokoncime nejakou dalsi ucelenou fazi, zase zverejnime cisla. Myslim, ze to pomuze hodne lidem videt, ze ne vsechno je tak levne jak si mysli ( i kdyz dost lidi nas presvedcuje, ze to mame predrazene ;-) )
Odpovědět
Profilova fotka
moc nechápu proč si necháte postavit hrubou na klíč a až pak to budete dělat s kámošema - tak snad máte i známého zedníka a postavíte si i hrubou za polovičku než firma sami ne ???? sám jsem to tak dělal a všichni moji sousedi - každý si sehnal jednoho - dva zedníky a hurá do toho pak vás to vyjde nejlevněji
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy naprosto souhlasím. V případě že zdi nebudou 100 % rovné se vše schová pod zateplení, křivé příčky schovají omítky atd... dodělávky jsou mnohem důležitější na přesnou práci! :)
Odpovědět
Profilova fotka
@hbboy já chtěla, ale přítel, že si na to netroufá. Žádného zedníka nemáme. @owner3 zateplovat nebudeme.
Odpovědět
souhlasím s rebutem. kolo 3-6 mil.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?