Cena rodinného domu aneb kolik vás to zatím stálo?

Ahoj :) na jaře chceme začít stavět. už máme hotové projekty a čekáme už jen na povolení. Pořád ale nemáme představu, kolik nás to může stát.. Projektant nám spočítal sice cenu,ale ta je brána při stavbě firmou. Proto se vás chci zeptat, kolik vás zatím domeček stál? Tj. napište prosím fázi stavby, ve které jste(když se vám bude chtít,tak to i rozepište), a alespon rozměry a dispozici domku a jestli stavíte svépomocí nebo s firmou. Myslím, že to pomůže nejen mně,udělat si přestavu, kolik takový domek stojí. Díky moc ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
@pafca44 Tak tohle jste mi vzala z ust :-D.. Take jsem chtela toto tema otevrit :-)
Odpovědět
tohle se nedá jen tak obecně říct. Čísla které lidé uvedou nebudou mít žádnou vypovídající hodnotu protože cena závisí na spoustě faktorů. Ale klidně začnu. 4+kk 122m2, přízemní bungalow, bydlíme - není kovaná výplň plotu a drobné dodělávky uvnitř a zatím utraceno cca 2,2mil. Kdyby jsme však nechtěli tepelné čerpadlo a spokojili se s elektrokotlem tak si odečti cca 300k. Kdyby se nám na střechu nelíbil Tondach glazura a stačila nám třeba KM Beta betonka tak je to taky dost peněz dolů, kdyby jsme měli kde brát dřevo a postavili si krb tak je to i s komínem cca 100k nahoru a takhle by se dalo pokračovat oběma směry až do aleluja
Odpovědět
Profilova fotka
to myslím zjistí každý až bude mít hotovo :-) , máme předběžně něco spočítáno, nějaký materiál již nakoupený, ale budeme muset počítat také s tím, že něco nám nevyjde, jak jsme si mysleli a cena bude např. vyšší. Záleží na vybavení - my se snažili kupovat ve výprodejích a akcích a máme materiál kam dát, tak jsme už ušetřili cca 500 tis. na obkladech, dlažbách, sanitě a tak, ale jsou položky, které moc ovlivnit nemůžeme, max. sehnat si nějaké slevy na materiál na hrubou stavbu, většinu prací si dělat sami a tak.
Odpovědět
@jirinapezl Na obkladech, dlažbách a sanitě jste ušetřili 500 tis. ? To mi připadá jako nějaké hausnumero.
Odpovědět
Tak my máme zatím jen projekt, takže nás to taky hodně zajímá. Rozpočet podle obestavěného prostoru máme 4,9mil. Je to 220m2 zastavěná plocha, bungalov. Chceme stavět částěčně svépomocí, takže snad ta cena buda aspoň o mega nižší. :-)
Odpovědět
Máme hotovou základovou desku cca 140 m2. Vyšla nás na 160 tis. Materiál-cihly máme dvě cenové nabídky- porothem 199 tis. a heluz 182 tis. (bez zálohy na palety a bez DPH).
Odpovědět
Tak nás zatím vyšel baráček na nějakých 550 tis. Je v tom základová deska, zdivo po strop- heluz broušené na lepidlo,překlady, nosná zeď a betonové stropy ( není v tom beton na stropě ). Stavíme s firmou. Rozměr baráku máme 12,5x9,5m.
Odpovědět
Profilova fotka
@cincula Mluvíte o zděném domě nebo o dřevostavbě? Děkuji:-) Máme v plánu dřevostavbu se stejnými rozměry, jako uvádíte, tak jen abych věděla, zda se částka (cca ) týká dřevostavby nebo zděného domu:-)
Odpovědět
Profilova fotka
@iva13p Kupovali jsme vše ve slevách a výprodejích a rozdíl mezi původními cenami a cenami, které jsme platili opravdu dá tuto částku, někdy se daly sehnat i 90% slevy. Firmy nemají odbyt, tak dost zboží šlo do slev, někdy jsme nakupovali i přímo od výrobce při likvidaci zásob. Bylo to hodně běhání, ale myslím že se to vyplatilo.
Odpovědět
@jagoskaa zděný dům, obvodové zdivo Heluz 30+15cm EPS @snanok radši se podívejte do stavebního zákona aby jste nebyli zklamaní. Svépomocná stavba při zastavěné ploše 220m2 Vám bude těžko schválena
Odpovědět
@jirinapezl úspora 500tis na obkladech, dlažbě a sanitě se mně zdá taky "trochu" přestřelená. Vždyť všechny tyhle položky u nás stály cca 90tis na celém domě (a to je v tom můj úlet prezentovaný nádhernym dvojumyvadlem za 30tis :) ) a to nebyla cena nejdůležitějším faktorem při výberu
Odpovědět
@cincula souhlasím, 500 tis to by musel být nějaký luxus... Nás 2 koupelny + samostatné wc vyšly na cca 140 tis (byla tam sleva cca 35% a známý nám ještě přepral v účetnictví DPH, normální cena by byla někde kolem 220-230 tis. A to máme zařizováky Kaldewei, obklady a dlažby v základní ceně kolem 800 kč, takový lepší průměr... Jinak tady všichni uvádíte pouze ceny za "část" stavby a to je dost neříkající... Dokončovací práce na domě můžou vyjít i dráž než hrubá stavba - záleží na standartu vybavení a taky i na materiálech použitých pro hrubou stavbu. Nelze srovnávat 2 domy, které mají úplně jiný standart, použité materiály atd. My máme dřevostavbu blížící se pasivnímu standartu, podlahová plocha cca 180 m2, je to 5+1+velká garáž. Máme soláry, rekuperaci i krb (cca 220 tis), mimo to el. podlahové vytápění. Podlahové krytiny vinyl, schodiště celodřevěné mořený buk, dveře CPL fólie, střešní taška pálená glazovaná, atd.. Stavba byla stavěna částečně svépomocí + najímaní řemeslníci na odborné profese. Dům vyšel cca 2,7 mil. Vím minimálně o 500-700 mil co by šly ušetřit (soláry, rekuperace, krb, levnější koupelny, levnější krytina, méně izolací, bez podlahovky, levnější podlahové krytiny atd.....)
Odpovědět
Článek se načítá
Diskuse pokračuje po 9 měsících
Profilova fotka
@cincula stačí mít stavbyvedoucího, pořád levnější než firma
Odpovědět
Profilova fotka
My máme víceméně nízkoenergetický dům....cihly 45 porotherm, okna s prostupností 0,8, zateplení, soláry, krb s teplovodním ohřevem, podlahové vytápění, naddimenzovaný beton v patře kvůli hlučnosti, dvojnásobně silnou vatu pod střechou a podobné "zbytečnosti". Dům je patrový....výška místností v druhém patře je 2,50 cm (čili se nejedná o podkroví), zastavěná plocha 99 m2. Jsme před nalíváním anhydritu....zbývá podlahová krytina, obklady, interiérové dveře, kuchyně, sanita. Zatím nás vše stálo cca 2,2 mil....ještě tak 800 tis. počítáme.
Odpovědět
Profilova fotka
@kelllys kuš...tys mě zmátla...odpovídáš na příspěvek starý přes rok...a já jak blbec hned taky reaguju :-D
Odpovědět
Profilova fotka
@lin18 já si taky všimla až pozdě :-D
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 měsících
Profilova fotka
je tady někdo kdo by mě poradil u jaké firmy stavět??? :-( jsme z východních čech a nějakou radu by jsme uvítaly prosím prosím.
Odpovědět
Profilova fotka
@amendee máte pozemek ? My stavěli s Rýmařovem a jsme spokojeni, fotky viz album. vše na uspornedomy.cz ;-)
Odpovědět
Profilova fotka
Ahoj, první domeček bungalow 160m2 tvar obdelník, 4+1 +šatna, komora, tech. mst. Stavební materiál Ytong, střecha bramac, svažitý pozemek=vyšší náklady na desku, kuchyň sektorová 5x3m, vestavěné spotřebiče zánovní, podlahy plovoucí podlaha (střed kvality) + dlažba, dveře sehnané sapeli ze stavby, která se nedokončila, plastové okna i vstupní dveře, krb s vývody po zelém domě, vytápění plynovým kotlem, bez fasády...1.300.000,- Kč. Nyní bungalow 172m2,st. materiál Ytong, střecha Roben..pozemek rovný...stavba teprve vypukne, ale musíme se vejít do 2 mil, stím že 400 tis. máme pro dva zedníky a jiné pomocníky.
Odpovědět
Profilova fotka
@cincula nám schválili i nad 150m2, ale do kolaudaci si jisti být nemůžeme...¨¨
Odpovědět
Profilova fotka
Üž jsem zde zmiňovala, doporučuji nechat zavážet materiál jednou firmou, slevy které nám poskytly jsou super i stím, že na konci dají takovému klientovi fasádu zdarma, popř. jiná akce... Oslovily jsme několi stavebních firem a i tak se dá ještě smlouvat, umí přímo čarovat..))))
Odpovědět
Profilova fotka
@amendee nejprovařenější asi bude RD Rýmařov, a recenze jsou více než uspokojivé..švagr teď snimi také staví a spokojenost.
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 3 letech
ahoj mam dotaz, jakou firmu mate na mysli , ze je nejlepsi od nich odebirat cely dum, mate nejaky overeny tip???? Dekuji katka
Odpovědět
Diskuse pokračuje po 1 roce
Ahoj rozhola jsem se pro stavbu domu na klíč, chtěla bych dřevostavbu, líbí se mi dnešní pokorokové systémý stavby, doporučíte mi jak bych měla postupovat?
Odpovědět
@luciuskrucius Ahoj. No my zacali tim, ze jsme si zjistili, jaky mame cca rozpocet ( = poptali jsme se v bance, jakou hypoteku bychom mohli dostat). Jakmile jsme vedeli odhadem, jake prostredky muzeme mit k dispozici, zacali jsme hledat nejaky projekt, ktery by se nam libil. (Za predpokladu, ze mate pozemek. Pokud ne, je treba zacit hledat i pozemek.) Vsude na netu je nepreberne mnozstvi pudorysu a nahledu, jak by mohl barak vypadat. Jakmile budes vedet cca co bys chtela, je treba oslovit stavebni firmy a spolecne s projektantem udelat studii, kterou ti pak stavebni firma naceni... no a pak jen orezavat a osekavat, abys ses vlezla do puvodniho rozpoctu, co sis nastavila :-)
Odpovědět
Profilova fotka
@lajlinka78
Odpovědět
Profilova fotka
@mirekb to ale není odpověď pro @luciuskrucius, ta se ptala na něco jiného... jinak totiž reaguješ na 6let starej příspěvek....
Odpovědět
V první řadě bych doporučila, rozhodnout se jakou technologií (dřevostavba?) chcete stavět, po té vybrat vhodnou firmu…
Odpovědět
Příspěvek byl smazán adminem, protože nesplňoval Pravidla přispívání do fóra.
Také mám postavený dům Vexta, nechal jsem si postavit jen hrubou stavbu, kterou jsem si pak sám dokončil. Palec nahoru.
Odpovědět
1
Pro přidání příspěvku se musíte přihlásit.
Přesunutím fotek můžete změnit jejich pořadí

Nenašli jste co jste hledali?